Michelin, her lastikte yakıt ekonomisini sağlamaya çalışır için ve birinci sınıf kauçuk kullanır. Bu yüzden son derece bilir ve ün kazanmıştır.
Goodyear
Goodyear lastikleri, lastik aşınmalardan ötürü uzun süredir övgü aldı. Buna ek olarak, Goodyear, inatçı yol tutuşu ve son derece duyarlı yol tutuşu için en iyi lastik markalarından biri olarak ün kazandı.
Continental
BMW ve Mercedes gibi lüks araç markaları için bu lastik firmasını kullanır. En iyi otomobil lastiklerinden bazılarını ve özel seçenekleri sunmasıyla ünlüdür.
Sağlıklı kullanım ve konfor karışımı sağlamasıyla ünlüdür. Buna ek olarak, hem ıslak hem de kuru yollarda durma mesafesi tahta genelinde beğeni topladı.
Kullanım tarzınız ve kullanım koşullarınız da önemli.. Benim aracım 38.000 km ye geldiği zaman, fazla kullanmadığım için üzerinde ki fabrika çıkışı lastikler sertleşti ve bende uzun araştırmalar sonucu Petlas P515 serisi lastiklerden aldım. Neden derseniz kısaca; yerli üretim lastikler içerisinde en yüksek kauçuk oranına sahip olması ve kullanıcı memnuniyetinin yüksek oluşundan dolayı tercih ettim, tekrar değiştirecek olsam yine Petlas alırım.. Şahsi aracım haricinde şirket de ve uzun yolda kullandığım iki araç daha var. Biri 2017 Ford Focus diğeri ise 2018 Vw Transporter.. Focus'a 4 tane Lassa aldım, almaz olsaydım. Aşırı sert, yanakları zayıf ve ilk haftadan kaydırmaya başladı.. Transporter'in üzerinde ise fabrika çıkışı Contimental var. Contimental gayet yumuşak bir lastik, Michelin ayarında, lakin o da aynı Michelin gibi bozuk yollara gelmiyor. Hemen aşınıyor.
Sadece otobanda kullanacaksanız, Michelin, Contimental, Goddyear ve Dunlop, Yokohamaha yı tavsiye ederim.. Şehir içi şehir dışı karışık ve Türkiye yol şartlarına uygun olsun deniliyorsa, Bridgestone tavsiye ederim, buna ilaveten parasını en iyi hak eden derseniz de Petlas derim.. Petlas'ın çok seçeneği var, PT serisinin en güncelini almanızı öneririm.
Lastik almaya karar vermeden önce bir lastikten ne beklediğinize karar vermelisiniz. Aynı ebatta hem yakıt ekonomisi ve uzun süreli kullanım sunan, hem sportif kullanımı destekleyen, hem de tüm mevsim koşullarında kullanabileceğiniz farklı lastik modelleri bulunuyor olabilir. Eğer yakıt tüketimi sizin için çok önemliyse, sportif kullanıma uygun lastikler sizin için doğru bir seçenek olmayabilir. Bu durumda düşük yuvarlanma direncine sahip lastiklere yönelmeniz daha doğru olacaktır. Bu yüzden Michelin Energy Saver+ lastikler sizin için iyi bir seçenek olabilir.
Benzer şekilde lastikten beklentiniz üstün viraj kabiliyeti, yüksek hızlarda yol tutuşu veya direksiyon tepkilerinin yola anında iletilmesiyse, düşük yuvarlanma dirençli lastikler bu beklentilerinizi karşılamayabilir. Bu durumda uzun ömürlü performans ve güvenlik için Michelin Primacy 4 lastikleri, daha sportif ve benzersiz sürüş keyfi arıyorsanız da Michelin Pilot Sport 4 lastikleri tercih edebilirsiniz.
Ben Petlas aldım , (tabi yerli malı olduğu için sizin listede olmaması çok normal) arabanın yolu tutuşu manevralarındaki rahatlık ve konfor , virajlarda hızı çok düşürme gereksinimi olmadan dönüşler, durma mesafesi kısalmasıyla gerçekten takdir ettim. Önceki lastiklerimi 4 yıl kullandım dişleri eskimedi ama kullanım süresi doldu diye değiştirdim gerçekten çok fark oldu.
Her marka güzel üretim yapar. Ama her markanın modelleri var. Kimi hız için kimi zorlu hava şartları için kimi ağırlık taşımak için üretilmiştir. Sen aracını ne amaçla kullanıyorsun arabanın marka ve modeli ne. Ona göre bakmak lazım.