Örnek vermek gerekirse: BMW 3.20i Sedan'ın vergi dahil anahtar teslim fiyatı 681.100 TL. Vergi olmadığını varsayarsak aracın vergisiz bedeli 320.669 TL. Keşke böyle bir şey olsa.
Arabalardan alınan vergiler olmasaydı fiyatlar nasıl olurdu?
Ciao🦇🍀 Maalesef araba alırken 2 araba parası vererek alıyoruz. Resmen 1 araba da onlara alıyoruz. Ki vergiyi geçersek yine ekonomi olarak berbat durumdayız. Bir kaç yıl önce 70 80 e rahat alınan araçlar şu an 170 180 den aşağı değil.
Toplumda Gelir dağılımı = yok❌ Alım gücü=yok❌ Aaaa araba alıyorlar bir tanede bize alsınlar, vergi = Var✅
Zaten trafik bitmiyor İstanbul'da heralde gün içinde 1 santim ilerliyemezdik bana göre dahada vergiler artırılmalı hele araba vergisi daha çok trol değil gerçekten böyle düşünüyorum İstanbul şu an içinden çıkılmaz hale geldi belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu sıkıntı cozucem dedi ama 2 seneye seçimler daha bir tane ilerleme yokHerşey çok güzel oldu
türkiyede 9000'den fazla vergi var ve inan sayamazsın bunlarla devlete ekstra 1-2 tane alıyoruz bu ülkeyi ancak hükümetin değişip bilgili gençlerin üretimi kurtarır
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Euro kuru 2015 ve oncesınde 3 tl dı vergı dısında kur rezaletı en cok vuran o araba euroyla gelıyor lur 3 olmalı zaten normalde en fazla yanı 100 bın gırecek o arac ulkeye kurdam 1 e 10 vergıden 3 1e 13 14 gırıyor herkese
Yine alamazdık avrupalının dönüpte bakmadığı modelleri.
1
7 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Zaten bu araçlarda sıkıntı vergiden çok döviz kuru... vergi alınmasa bile bu araçları adamlar 10 15 aylık maaşıyla alabiliyoken biz 45 50 aylık maaşla alabiliyoz
Ama ana etken döviz. Çünkü bu vergi dilimşerini değiştşriyo direk. Baz fiyatının artışı %60 dan %80 vergi zıplattığında bile deli para yapıyo 500binlik araba direk 600 bin oluyo vs
320 ne ya yine pahalı bunda bir kaç sene önce 40. yıl 320i yi 140 a almayanı dövüyorlardı :D
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
hem yeni kasa tipsiz o bmw nin angelları yok ayrıca araba fazla sessiz fazla konforlu ve hissiz basıyorsun gittiğini anlamıyorsun falan hiç bmw gibi değil