Aracın Vergisiz Bedeli: 376.648 TL
ÖTV Oranı: %80,00
ÖTV Tutarı: 301.318 TL
KDV Oranı: %18,00
KDV Tutarı: 122.034 TL
Vergiler Toplamı: 423.352 TL
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu paylaşımı yapan kişi yurtdışı martavalı okumasın boşuna 🤣😁
Yok süresi dolmuşta, tekrar çıkıp girse olurmuymuş.. Tatava hepsi.
Baya Türkiyede yaşayan, etkili bir muhalefet taktiği için bu yolu seçen birisisin bizim gibi..
Diğer yandan ülkemizde vergiler gerçekten çok, çünkü üretilmiyor.. Yahu Almanya'da üretilen bir arabanın orada ucuz olması kadar normal ne olabilir? Awk gezi kafalıları..
Araçların cc oranına göre vergi oranı yapılıyor. Sanırım geçen yıl oranı artırarak dört farklı grup belirlediler. Eskiden üç grup vardı. Diğer konu ülkemizde enflasyon ve vergi konuları içinden çıkılmaz halde. Bir şeyleri bırakıp ithalata yöneldik. Şimdi tersini yapalım desek bile iç üretim de yapilan şeylerde pahalı. Yani elimizde olan imkânı kendi kendimize kaybettik. Yerli ürün denilen çoğu şeyin parçası ithaldir. Vergi artışları daha devam edecek bu gidişle. O değil ikinci el piyasası bile yüksek. İnsanımız bile kendi kendine kazık atmayı sevmeye başlamış. 😀
Bilgi için teşekkürler.
Rica ederim.
Teşekkürler...
😊
Ben buna karşı değilim. Çünkü hepsi ithal ürün, ithalatı kısmak ve döviz çıkışını engellemek için bu tip vergiler gereklidir.
Ha, şu da var, madem vergiyle ithalatı jısmak istiyorsun, o zaman ürünün yerli alternatifini üreteceksin. Bunu yapmıyorsan, neden soymaya kalkıyorsun.
Burda bir araba kendine 2 araba devlete ÖTV bin KDV si var :)
Onca vergi yandasin cebine gidiyor yapnislet devretler ile 40 km yeni otobana girdim 40 km yol gittim 30 TL para kesti gerisini sen düşün İzmir'den gir Bursa'dan çık 171 TL ben eski yoldan gelsem o kadar mazot takmam
Otoyol as yaptı diye biliyorum 6 şirket ortak
Otoyol içindeki tünellerde ücret yok
Cevap
15Cevap
Saraya para yetişmiyor o nedenle OTV yüksek. Ama lüKS yat alacaksan ÖTV sıfır ma ot alırsan o da 1,5 den... Vergi vermeyen ülkeyi soyan o çocuklarına OTV yok işinize gelirse..
Almanya'da ikametgah ederken, attığın oylardan dolayı.
Buna rağmen sıfır araç satınalmak için 3 ay sıra bekliyoruz
Yani vergi çok ama yine satılıyor
Benim tanıdığım biri var, sosyal medyada takip ediyorum kendisini. Twitter'da, Instagram'da, Facebook'da sürekli 'açız' temalı paylaşımlar yapıyor ve hem büyükşehir belediyesinden hem ilçe belediyesinden her türlü yardımı (erzak vs.) alıyor. Olabilir, durumu yoktur vs. ama gel gör ki adam daha geçen hafta Passat aldı. Garip, çok garip.😂😅
Adam bodrumda otelden twt atmış: millet aç aç :)
Malesef çok pahalı bende isterim Mercedes e binmek ama 😔
kasada para kalmayınca milletin cebinden alıyolar ne yapsınlar, hem araç üretmeden üretici firmadan daha çok kazanıyor bu şekilde.
Gelmeyin l*n bu ülkeye. Sizin yüzünüzden bu haldeyiz
Ben 10 yaşından beri vergi veriyorum yaşım 36. Sen ne yaptın
Ben ülkemde yabancı istemiyorum ne Avrupa'dan ne başka yerden gelecekse Orta Asya dan kardeşlerim gelsin
İnşallah
Son 1 yıl içinde 185 gün şartı aranır yani gir çık yaparsanız olmaz ancak 2 yıl uzatma imkanı var
1 bankaya 1 devlete 1 kendimize araç alıyoruz
hatta verginin de vergisini alıyoruz
zira başka türlü almanya bizi kıskanamazdı
yeni saray yapmak için tabi
sınır dışına çıkıp girdiğin de süre tekrar uzuyor
oy verdiğine söyle onu almanyadan
para ganidir simdj sizde 😂
Guzel para kankssss
e bosami diyoruz para gani diye 😂
Yoksa nasil zengin olacak bastakiler.
Bürokrasiye para yetyor ondan halkı soyuyorlar
Haklısın