Bu hasar kaydı çıktı, ortalık karıştı.. Önceleri ne güzel yoktu, insanlar boyanan değişen parçayı bile problem etmez, mutlu mesut arabasına binerdi.. Şimdi boyalı mı? Aman Aman.. Değişen mi? Aman Aman.. Dışarı da olan, trafikte olan bir aracın başına her şey gelebilir. Bunun neresi anormal ve sorun teşkil ediyor anlamadım..
Ağır hasar kayıtlı da ki "Kaza durumu" nedir, onu incelemelisiniz.. Alınmaz diye birşey yok, ama şase, direk, podya gibi önemli şeyler olmamasına dikkat et..
"Şüphe" zaten insanı hataya düşüren şey.. Yurtdışında çok sayıda araba alıp sattım. Türkiye de ise ailemde çok eski galerici de var, bir çok da araç alıp sattığım için eski ustalardan sanayi de bir çok kişiyle dostluğum oluştu.. Tamam hiç bir zaman yurtdışı gibi dürüst bir satıcı ülkemizde yok.. Fırıldaklık daha çok.. Fakat bazı şeylerde zaman içerisinde çok hızlı değişikliğe uğradı.. Eskiden de hasar oluyordu, ama hasar kaydı diye birşey olmadığı için, ilginçtir böyle fırıldaklar da pek olmuyormuş. Yapılabilinecek ne ise o yapılıp gönderilirdi. Hasar kaydı çıkınca, robot çıktı (Akordiyon olmuş aracı jilet gibi yapan gerdiren) Hasar kaydı çıkınca kesik araba olayları çıktı (İki arabadan bir araba yapma olayları) Bir arabanın boyası eskidiğinden dolayı komple boya atılır, bu bana göre bir eksi değil artıdır.. Lakin insanlara güneş yanıklı cacık arabayı ver, yeterki boyalı verme..
Sol önden iyi bir darbe alıp yapılmış anlaşılan.. Direğin boyalı oluşu bir çok şaibeye zemin verir.. Araç marka modeli bilmiyorum, airbag açılmış mı? Açıldı ise hiç girilmez.. Sol kapı çamurluk aynı renk çıkma parçayla da değiştirilmiş olabilir.. Direkte de yamulma olduysa düzeltilip, daha sonra boya yapılmış olabilir. Boya çünkü bu tarz kusurları kapatır.
Çok çok istiyorsanız, rot balanscıya gidip aracınıza denge testi yaptırın. Yanal değerlere de baktırın.. Bir sorun yoksa, fiyatı da cazipse alınabilir. Ucuz alırsın, ucuz satarsın..
Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Adamı arıyorum al sat yapıyorsan hiç uğraştırma beni diyorum yok abi arabam gel bak diyor. Gidiyorum araç macun dolu sürüyorum motorun rektefiye edildiği belli oluyor. Bunu diyorum ya abi ben al sat yapıyorum cevabını alınca sövüyorum.
Geçen bir arabaya bakmaya gittim. Araç 2006 Focus full model. Araba ön direkten itibaren ekli sahibine söyledim bak bu araç 2009 kasanın önü ile 2006 kasanın arkasından birleştirme yapılmış yok diyor eksper yapan firma da durumu fark etmemiş olacak ki onay vermiş.
Benim baktığım araç 2010 model Ford Focus hatchback titanyum modeli. Airbag konusunda pek sahibi arkadaşın dediğine göre açma yok fakat sağ taraftan alınan darbe ile birlikte koltuk en azından yolcu airbagin açması lazım diye düşünüyorum. Araba da boya var mı yok mu takılmam boyası güzel yapıldıktan sonra her araba alınabilir fakat kaporta ve mekanik olarak sıkıntısız ise alınabilir
Agir hasar; Arac kaza yapmis, sigorta sirketi arabaya bakmis bunu yaptirmak daha pahaliya patlar diye kasko bedelini adama odemis arabayida sanayici birine satmis. Sanayicide kafasina gore eksiklerini yapmis. Sikinti su hava astiklari bos olabilir kirik yerleri japon kaynak yapilmis olabilir. Gelisi guzel toplandiysa sikinti yaratir. Kac yilina ait hasar. Son sahibi kac aydir kullaniyor.
Araç bi polis arkadaşın aracı iki yıldır onda. Ondan önce ki sahibi de 3 senelik bi polis memuru kaza ondan olmuş araçta tek değişen sağ ön çamurluk ama sağ ön direk sağ ön arka kapı boyalı fiyatı 80 bin olarak belirtmiş