Zorunlu değil ama çok nazik bir davranış olduğunu düşünüyorum. Bu her kadına yapılmaması gereken bir davranıştır bence. Bu sadece sizin için özel olan bir kadına yapılmalı; sevgiliniz veya anneniz gibi.
Bunu nazik, tatlı ve şefkatli bir jest olarak kabul ediyorum. Tabii ki her defasında açılmamalı bence, aksi takdirde hoş karşılanmayabilir.
eli var o da acabilir. bu fazla jeste giriyor fazlasının da fazlası. gereksiz bana göre de. ihtiyar bir yakının olur açarsın sorun yok ama kadına kapı açmak, yol vermek, otobüste durduk yere yer vermek. bunlar gereksiz. kadınlar da bir birey ve bunları yapabilecek kabiliyette yaratıldı hepsi. abartılı buluyorum bu tarz şeyleri. yapana saygı duyuyorum orası ayrı ama benlik bir olay değil
Yok denecek kadar azdır böyle erkek ya da köprüyü geçene kadardır. Genelde; "Gavura vurur gibi şu kapıyı çarpma kızım yaa" vardır. Benim babam açardı arabanın kapısını bize. Anneme, bana, biraz büyüyünce kardeşime (küçükken zaten açıyor ama büyüdüğünde bir kadının kapısını açar gibi kibarca açardı.) Yani nefis bir şey yapan erkektir. Kadınların saygı görmesi gereken varlıklar olduğunu düşünür ve bizi de hep o kafayla büyüttü. Kadın, ayakları üzerinde durmasını bilen, en ufak bir konuda bile başkasına muhtaç olmayan bir insan olarak yetişkinliğe geçmeliydi ama kapısını da etrafındaki erkekler açmalıydı.
Buradan da kız ve erkek babalarına duyurulur, böyle güzel şeyler aşılansın çocuklara...
Arkadaşlarım böyle bir şey yaptığında benim için gıcıklanıyor. Kendimi çok değerli hissediyorum. Kelebekler uçuşuyor midemde. Kızdığım bir şey olsa bile görmezden geliyorum. Bana değer verdiği zaman ona farklı davranmaya başlıyorum. <3
Merhaba brom, :) Çok güzel bir soru sormuşsun ve sana kesinlikle katılıyorum. Ben sevdiğim kıza böyle jestler yapmayı seviyorum şahsen. Kibar ve ince bir düşünce, elimiz kopmaz ya.. :)
Ben böyle kibar haraketleri seviyorum yapmak hosuma gidiyor ve insanların bana karsı pozitif düşünceleri oluşuyor. Bu haraketle hem sevdiğinize kapı açıyorsunuz hemde sevdiğiniz insanın size kendi kapılarını açması için bir neden veriyorsunuz. Toplumda ki diğer kişilerde sizi böyle centilmen görüp onlarda sizlere kapılar açıyor
Vakumlu kapıdan bi’ haber olarak arabanın kapısını gereğinden sert kapatan kadına karşı -centilmenlik icabı kapısını açıp kapatayım bahanesiyle- kapıyı kurtarmak isteyen erkeklerin uygulayabileceği yöntem.
Her seferinde açsın diye asla beklemem, sıkıcı olur ama açıkçası ben toparlanmaya çalışırken kapımı açıp beni yanımda beklemesi hoşuma gider. Önce beni bindirip, kapıyı kapatıp sonra yerine geçmesi de mutlu eder beni, düşünceli olması yani.
Kesinlikle açmalı. Kim olduğu gözetmeksizin. Onlara değil kendimize saygı göstermek açısından bunu yapmalıyız. Mümkün oldukça uygulamaya çalışan biri olarak söyleyeceklerim bu kadar. Saygılar.
Kapı açmak bana samimi gelmiyor romantik sofra kurarım şiir yazarım ama kapı açmam fazla basit kapı açmak ve samimi değil bugun kapısını açan erkekler yarın çay koy diye bağıracak mutfak da bulaşık yıkayan karısına
eşimle yemeğe çıkıyorsak ya da özel bir yere gidiyorsak açabilir güzel hissederim, hep açarsa garipserim tabi elim kolum var arada romantiklik olsun diye jest olabilir ama sevgilimin arabasına binmem o kadar yürek yemedim...
Senin de belirttiğin gibi zorunlu olmasa da bu tür nazik davranışlar ne erkeği küçük düşürür, ne de yorar. Arada sırada yapılmasının hoş olacağı düşüncesindeyim.
Jest içinse olabilir ama sürekli birinin kapımı açması beni onure etmez aksine sinirimi bozar. Kendi kapısını kendisi açsın kapatsın herkes ne gerek var yani.. Keyifli geceler..
Bi sevgilim vardı her defasında ben açıyodum kapıyodum kapısını. İş jest nezaket olayı değildi ama. Dodge AS250 kamyon gibi davranıyodu arabaya. Öyle kapı mı kapatılır be mübarek daaaaan diye :D
Evet bencede çok nazik bi davranış ama illa ki yap yapmazsan bu ilişki biter diyen tipleride gördüm bazı insanlar herşeyin en yüksek seviyesine ulaşmaya çalışıyor
Çok gerekli bir davranış değil bence çok zarif bir hareket ama ülkemizden bu tarz hareketler gülünç karşılanıyor çoğu kişinin cahil olduğu bir toplumda yaşıyoruz
bir erkek için zorunluluk olmamalı ama yaprsa hoş gözüken bir durum ve erkek her kdına yapmamalı bundan hoşlanmayan kadınlar olabilir ters tepki alabilir
Ben bu olayı anlamıyorum ya neden benim kapımı açsınki, ha çok zenginsem eğer o şoförü de boşa tutmaşızdır heralde açsın bir zahmet. (neyse hayal kurmayalım şimdi ) kskskskssks
Romantik bir gece sonrası olabilir belki ancak normal zamanlarda ve sürekli yapılması kadının da erkeğin de kendine olan saygısının 0 olduğunu gösteriyor bence.