AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
105Cevap
Ülkede insanlar iş bulamazken, yiyecek ekmek bulamazken, ay sonunu getiremezken araba yapma sevdasını bir ke narıya koyup önce halkın karnını doyurmak daha mantıklı bir hareket ama neyse...
Halkın karnını doyurmak için arabayı üretmeyi, bu ve benzeri projeleri neden desteklemekten kaçınıyorsun? Ekmeğimiz bu değil mi? Bunu bir kenara koyupts gelişmeyi ve karnını doyurmayı nasıl hedefliyorsun?
Bu ülke nasıl gelişecek o zaman?
Milyarlarca lira harcanıyor sırf bu inşaatlara. Ben ülke gelişmesin demiyorum, ülkenin gelişmesi ve verimli olabilmesi için önce halkının refah seviyesi olması gereklidir... Ama anlayana tabi..
Yalnız burası bir inşaat değil fabrika? Sen bunu içi boş inşaat olarak mi görüyorsun araba çıkaracak bir üretim merkezi burası yalnız? Yani senin demek istediğin yer. Senin düşündügün fikir yerleri yerin altından çıkmıyor böyle inşaatlarla oluyor :D önce inşaat sonra verim
Amin inşallah arabalar elektrikli olmasa ürettirmezlerdi bize şanslı dönemdeyiz...
Fabrikasının temeli 2 yılda atılırsa araba kaç yılda yapılır acaba
Bu işin partisi olmaz devlet menfaati olur savunma sanayii, teknolojik girişimler vsvs. Hepsine desteğim tam
Yav abi dünyayı çıkartsınlar isterlerse insanı yaşatamadıktan sonra ne anlamı var? s*keyim yerli arabayı millet intihar etsin
Yakın zamanda üretime de geçer inşallah. Şahsen alamasam bile TÜRK mühendislerinin başarısı beni gurulandırır.
2021de üretimine başlanacaktı sözde, daha inşaatı bitmemiş.
O 2021 değil 2022 nin sonunda
Umarım sonuca varılır
Yetişmeleri zor yetişse bile inşallah adaletli bir alım olur da ozamana kadar motor vergilerinde indirim yapsalar bari ya iki tekere hasret kaldım 😕
Togg tamamen siyasi bir hamle. Ne yazıkki göz boyama
Son atılımlar pekde öyle göstermiyor
Teslanın fabrikalarından birinin büyüklüğüne bak birde bu fabrikaya bak ne demek istediğimi anlarsın belki. arabaya üretmeyi geçtim elektrikli araç yapmak bir vizyon işi. Batarya bir yerden motor bir yerden teknolji başka yerden tasarım bir baska yerden olunca çokta yerli olmuyor bence.
Peki sen bu fabrikanın sadece ana fabrika olduğunu biliyor muydun? Togg fabrikasi konumu ozelliği ile aynı zamanda kocaeli ve bursada bütünleşen yan sanayi işletmelerinin tam ortasına kuruluyor. Ve bir sürü yan sanayi şirketleri bunun için çaba harcıyor. Bu şirketsel bir çalışma değil, devletsel bir çalışma aynı volkswogen tarzında.
ne atılı mı >>?
senın fırmanada hazıne destegı versınler altına ımza atar karsıdan ınsaatı ızlersın.
sen ne soluyon arkadas bızımle soludugun oksijen aynı degıl oranı fazla sanırım.
300-400.000₺ satacaklar bize bile ne olacak ki.
300-400'e alabilirsen şimdiden sipariş ver aküsü çok pahalı o arabaların
Ne kadar olacaktı mesela
Hadi inşallah bence kaliteli ama fiyatı kabarık olur kesin sonuçta ilk arabamız
Şükürler olsun.
şurda bisürü yorum okudum ve tek sana rastladım hayırlı bi yorum yapan. milli duygudan yoksun bi gençlik çok yazık. herkes bi eleştiri yapmış, konuyla alakaları yok atıp tutmuşlar. yazıklar olsun. hiç araştırmadan kulaktan dolma bilgilerle konusuyorlar. bu araba iddialı bir araba ve geleceğe yönelik düşünüldü. dünya devi firmalar dikkatle takip ediyor. araştırırlarsa yabancı basında togg ile ilgili çok köşe yazısı ve röportaj var. hiçbiri küçümsemiyor ama.
@sewen mevzu güzel de yerli aracın ekonomik olması gerek.
İsveç'e bakacak olursak Saab ve Volvo onlara ait ve ciddi şekilde ucuz, Almanya'da da aynı şekilde onlara ait markalar ucuz.
Bizde TOGG yüksek fiyatlarla gelirse tercih sebebi olmaz ki.
benim düşündüğümden pahalı olacak sanırım ama yinede tercih edilecek göreceksin. evet daha ucuz olmalı bence de ama unutma petrol ve doğalgazın yok, otomotivde bi markan yok vergilerin ağır olması çok normal. inşallah doğalgazımız cıkarmaya baslarsak devamı gelecek. inan güzel seyler oluyor, ben çok takip ederim. burda atıp tutanlar gibi fox, cumhuriyet, sözcü, hakl tv izleyip konusmam. atv de izlemem o da yalaka bi kanal. yabancıları takip ederim onlar neyse onu konusuyor. zaten güzel seyler olduğu için bu kadar her koldan sıkıştırıyorlar bizi. ilk defa kabuğumuzu kırmak üzereyiz. bunu basarırsak zamanla vvergiler de azalır, gelirler de artar. refah seviyemiz artar yani.
Nereye kuruluyor?
Bursa/Gemlik ilçesine kuruluyor
Gemliğin neresi? Şu an çok pis heyecanlandım. 😊
Bilmiyorum bak işte her yerde yazıyor
Evet tek derdimiz araba
Neden derdimiz araba olmasın, işe geldimi derdimiz araba oluyorda gelmedimi neden olmuyor?
Benim hiç olması xanim
Bir otomobil fabrakasına bağlı ülke.
Derken?
Herkes susmuş 600 bine çıkacak otomobili merak ediyor. En çok merak edenlerde alamayacak olanlar
Herkes kendi kafasından fiyat uyduruyor kimi 200 diyor kimi 400 diyir kimi600 henüz kesinleşen bir fiyat yok ama 125-200 bin lira bandında olacağı kesin
Dediğin bantta olursa birtane sana bitane de kendime alırım, bu yazıda burada kalsın, hatırlatırsın bana😏 hayaller ülkesi , sadece bataryası 100.000 tutuyor
Güzel günlerimiz olacak
İnanıyorum buna ben
bu tam anlamıyla siyasi bir proje
Babasının hayrına yapmıyor herşeyi elbette siyasi. Her yatırım her proje siyasi zaten. İktidarda kalıp hizmete devam etmek için
Umarım iyi olur ve fiyatı da uygun olur.
Araç güzel görünüyor. Ucuzsa alırız.
İnşallah daha iyi yerlere geliriz
İlk seri üretimi bekliyorum açıkçası.
İnşaatın hızlandığını düşünüyorum :/ :D
Fanatizm yapmaya gerek yok, umarım başarılı olur.
İşte bu gelsin artık şu araba 😀👏
Hiç bir şey alacaklar düşünsün
:DDD bitti mi yıkama yağlama
çok iyi
Helal olsun diyorum
Siyasi bir projeden ibaret olduğunu düşünüyorum
Gelir piyasaya 200 bin tlye
alamicaz ki en az 500 bindir bu şimdi
link atarmısın nerden bakılıyor
ölme eşeğim ölme
Dur bismillah daha kolları yeni sıvadılat
Hızlıca çıksın da alalım be
Toggu bekliyorum
Hikaye 500 den aşagi satmazlar
Güzel olur inşallah
Hayırlı olsun
Üretime geçilse de TOGG al-ma-ya-ca-ğım.
Neden almayacaksın?
Valla Allah razı olsun devletimizden
Yetiştirirler
Bir 70 80 yıl geriden gelip sevinmekte güzel tabi.
Bı bok olmaz
Güzel olur insallah
Aktroll eğlendirir.
1 gün alacağım onu
bekleyelim görelim
yetişir yetişir
güzel bir durum bu
Denemek lazim:)
İyi olur
Hayırlısı olsun
boşş
Ben almam hayatta
Neden?
1. Si fiyatı çok pahalı olacak 2. si yüzde yüz Türk malı değil araştırırsan öğrenirsin çoğu aksamı ithal benim amacım kötülemek değil ama birde bu aracı alıp her yerde binemezsin elektrikli sonuçta yakıtlı olsa eminim daha çok satar çünkü benzin istasyonu oldugu gibi elektrik istasyonu da lazım ki Türkiye in her şehrine 30 40 tane kurmak lazım 30 40 olmasa bile 20 30 tane en azından bu aracı alanın pişman olacağından şüphem yok
Bunlar yalan dolan
Piyasaya bir bak, hangi marka %100 kendi parçasını kendi üretiyor?
Apple'ın Retina ekranlarını bile Samsung üretiyor, Tesla'nın silecek kolları Mercedes'ten, Lamborghini Huracan ile Audi R8 birebir aynı motoru ve aynı parçaları kullanıyor...
Pardon da numarana %73 yerli diğer markalara göre daha yüksek bir oran hangi markanın araçları %100 yerli bilip bilmeden yorum yapmayın
@PetroSexual ay sen yazmışsın 😅😅😅
@ChuckyBebek ağzına sağlık. 😂
@PetroSexual eheheh teşekkür ederim 😂
300 bin liraya bu aracı alacağıma BMW Mercedes alırım 😁
Siz bunu alın neyin tartışmasını yapıyonuz ben almama sebebimi soran insana açıkladım doğru olduğunu kabulleniyorsunuz üstüne diğer araçlarda şöyle böyle diyonuz tesla dediğiniz araç dünyanın en büyük iş adamlarından biri onla bunu kıyaslıyorsunuz
Kullandığı malzeme kalitesinden tut çoğu şeye kadar arasında dünya kadar fark var en azından kalite farkı var eşşeği atla kıyaslıyorsunuz
Yavrum ben ASELSAN’da çalışan tanıdığım var gündemi en yakından takip edebiliyorum sen merak etme
ASELSAN da calısan arkadaşın teslayı kötülemeni mi söyledi sana aselsanın şirket bedeli ne kadar varlığı ne kadar Bi sor ondan sonra söyle bana
E sen al kazansınlar canım herkes almak zorunda mı
Tesla ile kıyaslama yaptığın araç daha piyasa da değil canım onu diyorum
Aselsanın şirket malvarlığı ne kadar Bi söylesene kaç milyar TL Bi söyle bana
Aynen herkes almak zorunda değil fakat marifet iltifata tabidir destek vermediğin şeyi kötülemeye de hakkın yok
Neye cevap verdiğini de bilmiyorsun
Söyle Bi şirket değerini ne üretip üretmediklerini biliyorum