Bunu bari sorun yapmayın kadınlar diyesim geliyor. 🤣
Eş
Anne ( kayınvalide )
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aile içi hiyerarşik yapıya göre, anne arka sağ, baba arka sol, gelin ön sağa oturması gerekir. Bu hiyerarşik yapıdan anlaşılan, "en saygın olan" annedir. Dolayısı ile en saygın olan anne olduğu için, gelin eğer bilmiyorsa nezaketen anneye "nereye oturacağını sormalı ve tercihi ona bırakmalıdır. Anne öne oturmak isterse izin verilebilir. Aksi halde, yaşa hürmet ve saygısızlık o aile içinde ön plana çıkmış olur ve aile ilişkileri temelden zedelenmeye başlar. Yani anne bir cahillik etmiş, gelin daha büyük cahillik etmiş olur.
Her. ne olursa olsun, anne ile eş arasında ön koltuğa oturma tercihi her zaman annededir. Bundan dolayı eşinden boşanan kadının sonra aşırı pişman olduğunu gördüm ama kocası bir daha affetmedi.
İlginç bir durummuş. Şaşirdim doğrusu.
Gelin kavga çıkartmış. Oğlan gitmekten vazgeçmiş, hanımına eve çık yeniden demiş. Annesini evine bırakmış. Eve gelince gelin "boşanmak istediğini" söylemiş. Oğlan da yapma etme dedikçe kadın illa boşanacağız demişler. Boşanmışlar. Bir kaç ay sonra kadın geri aramış özür dilemiş, çocukluk ettim, yapmalıyım demiş. Beni bir daha arama demiş oğlan da.
Çekirdek kabuğunu doldurmayacak mesele yüzünden yeni evliliklerdeki tahammülsüzlüge güzel bir örnek.
Yazık olmuş.. Bu millet cok değişti üstat eskiden böyle değildik biz.
Malesef öyle bencillik sarmış dört bir yanı..
Sanırım izinden ilerleyen bir ben geliyor geriden 🤣
Hangisi yola karışmıyorsa o geçmeli :)
Bu iyiydi 🤣🤣
Kesinlikle bilmeyip karışan olunca banada gelirler. 😄
Jsjsjsjsjsjs iyimissss
Mümkün değil ikise de https://youtu.be/7COFpQWzTEE
😅😅😅
İkiside değil
Tevfik en doğru tahmin senden geldi. Bunları gören kuzucuklarım deyip eş, anayı unutur. 🤣
Bu kadar para vereceğim birde ön koltukta oturmayacak her gittiğim yere götürürüm
Aynen Tevfik altın klozet bile yaptiririm ben. 😂
Cevap
54Cevap
Bana aşırı saçma bir konu gibi geliyor ya.. Kim oturmak istiyorsa otursun.. Benim annem şahsen asla sıkıntı yapmaz, ön veya arka koltuk.. :)
👌
Bana göre anne geçer hürmettendir bu. Kimseyle yarışmam yarışanlar koltuk kavgası ederler. Boyle olduktan sonra nerede oturuldugunun önemi yok bence.😁

😂😂😂 süper ya
@Karamelaaaa 😊
ön koltuğun saygı ile alakası yok, eş herzaman eşinin yanında oturmalı, oğlundan ayrı arka koltukta oturmak istemeyen kıskanç kaynanaların çıkardığı bir gelenek adet başka açıklaması yok. Benim annem de kaynana ama herzaman kızım kocanın yanına geç sen ben önde oturmam der kardeşimin eşine. Hakikaten bizim toplumdan başka saçmalayan toplum yok.
Anne geçmeli , Ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz, ama ikisininde * . Koy. Yanlış anlama (ambargo koydular) Bağdat viran oldu, Annelerde sığıntı. bir Google görselini çok beğenmiştim , bir göz odanın içinde yer yatakları serilmiş onlarca aile ferdi yanyana yatıyordu, yandaki resimdede koca bir malikane ve kapının önüne konmuş bir bavul ve bir yaşlı kadın altında şöyle yazıyordu "Onlar bir gözde on kişiye yer buluyordu, şimdi on gözde (odada) bir kişiye yer bulamıyoruz".
Büyüklere her zaman öncelik vermek kişinin terbiyesini gösterir. Yorumlara baktım da Bayanların çoğunda saygı diye birşey kalmamış. İki gün sonra nasibinizde varsa eğer sizde anne veya kayın Valide olacaksınız cevap vermeden önce düşünün öyle cevap verin derim
Bence özellikle şu oturmalı bu oturmalo demek hata o an kim oturmak isterse o otursun bana göre öne oturmak da bir özellik belirtmiyor şoför amcaların da dediği gibi arkakası da aynı yere gidiyor 😜😂
😂😂
Aracın sağ ön koltuğuna eş mi yoksa anne mi geçmeli? O kadar saçma birşey ki bu. Aslında normalde eş geçmeli çünkü arabayı kullanan kocası.
Ama kadın kendisi geçmek istemiyor da olabilir, kendini halsiz hissediyor ve arkada ayaklarını uzatarak gitmek istiyor olabilir, çocuk var ise arkada çocukla gitmek istiyor olabilir.
Ama her yolculukta kaynana ben öne geçeyim diye gibi bir huyu var ise o kadin sorunlu kaynanadır.
Anlayısla yaklasmak lazım mantıkta onemli yas olarak buyugum sonucta onun oturması icin oncelik tanırdım oda anlayslı ve bnim gibi dusuyorsa eşi der kibarlık acısından yok kızım sen otur der ama sonuc olarak annemin oturmasını saglardım incelik onemli olan ince olsun anlayslı olsun canımı alsın ön koltugu bırak direk araba onun olsun
Bence anne istiyorsa otursun basbasa degilsek ön koltukta degil rahat rahat arka koltukta gitmeyi isterimm uzun yol ise arka koltukta uyurum ben s3viyorum arka koltukta oturmayi ama kayinvalidem sen gelinsin arkada oturacaksin gibi tavir takinirsa bu tavri yuzune biraz surat yaparim
Benim böyle takıntılarım yok inatlaşma ya da diretme gibi olmadığı sürece saygım sonsuz dilediği yeri seçer ben ona göre otururum...
En güzeli bu zaten. 👌
Bence de... :)
Sanırsın got da taht oyunları gibi çekişme var yahu. Ne on koltukmus ☺
En güzeli ben arkada oturayim eşim arabayı kullansın annem de on de otursun
👌
Böyle şeyleri sorun yapmadan durur mu kızlar, annem elbette...
Hep sorun zaten bitmez onların sorunları. 😄
Anne ki bizde direk şoför koltuğuna geçiyor 😆 ben kullanırım deyip
Ahaaa 🤣
Öyle vallahi
eş geçmeli
annem küsmez ama elin kızı trip atar 😅
Buda doğru bak. 😀
Evlenmden sidik yarışına başlayın ne güzel hiç başka iş yok
😂
Kesinlikle Anne , kayınvalide geçmeli
Yani ben olsam kayınvalidemi oturturdum
Ama ısrar ederse öne otur diye o isterse otururum tabi ama aksi halde arabaya binilecekse hep kişi onun öne oturmasını ben isterim :)
Bukadar basıt seyı problem edecek kadın zaten evlemesın. Saygı dıye bır sey var önde oturmak güç göstergesımıdır ancak bunu önemseyen kadınlarda oldukca fazladır. Şahsım adına buyuk olana öncelık verılır tabıkı bunu dusunecek kapasıtede kadınsa
Şöyle yapsak, kadınım arabayı kullansın annem hemen yanında otursun ben de arka da takılayım?😅
Bu daha iyi oldu bak. 😄
O kadar saçma ki. Ön koltuğa kim geçecek, kimin yemeği daha güzel, bayramda ilk kime gidilsin. Sorun yokken sorun çıkarmak.
Hep boş konulardan insanlar birbirini yıpratıyor zaten.
Selam💫
Benim böyle takıntılarım açıkçası yok. İsteyen istediği yerde oturur. Büyüklerime her daim saygı ve sevgi beslerim. Eşimin annesi oturmak isterse birşey demem seve seve otursun. 😇
tabikide esim oturmali annem arkada rahat rahat otursun iste yatsin 😀
Valide keyiflerde. 🤣🤣
Gelin saygıdan bekler annede büyüklük gösterir o eşi deyip arkaya oturur bu şeyler inada binerse kim önce biner kavgasi yaşanırsa vay o arabayı süren adama😂😂
Şoför kimi isterse o geçmeli.. Mesela ben uzun yolda yanıma oğlumu isterim ki bana seyir esnasinda daha etkin yardım edebilsin. Kisa mesafelerde aralarında karar versinler.
Bence büyükler oturmalı. ne kdr saçma bisi ha öne oturmuşum ha arkaya. otursun işte , gönlü kalmasin. brn arkaya geçer otururum hiç de surat ve tavır yapmam gerek yok
Çok saçma bir şey arkada da otururum ama nezaket olsun diye öyle bir durumda kayınvalidem oturmadan oturmuyorum o da geçip arkaya oturuyo ben de öne geçiyorum
Ya sjdjfjf bisi olmaz be takılmam ya otursun nolucak
Her gun ben oturuyorum biraz da o otursun
Bana göre Gelin Anneye öne otur demeli Kaynanada hayır kızım orası senin Hakkın demeli 🤣🤣 bak nasıl çözüm ama?
🤣🤣 Mükemmel. Ama ya kayın valide hiç bişi demeyip öne oturursa 😂😂
@Deniz_uysal_67 kızda sorun yapmasın bunu 🤣🤣 ya da gelin veya kaynana kullandın arabayı oğlanı arkaya atsınlar bak olayı çözdüm 🤣
🤣🤣🤣
Bizde eş geçer. Sadece çok yaşlı olduğunda bazı araçlar da arka koltuğa anne geçemiyor. O zamanlar anne oturabilir.
Anne oturmalı anne yoksa eş oturabilir. Bu soru tartışmaya çok açık çoğunluk eş demiş🤓 Saygısızlar sizi bir koltuk için ne savaşıyorsunuz🤦♀️🤓😁
Evlenene kadar anne, evlendikten sonra eş erkek evlenene kadar annenin hakkıdır evlendikten sonra eşin 😂😂😂 yazık bu adamlara ya 🥺🥺🥺
Ay İsterse arabayı sürsünler. yeter ki oğlunu kıskanıp huzurlarını kaçırmasınlar 😊😜
Olması gereken şu; herif arkada gelin ve kaynana önde 👌
Eşim benim oturmami istese de ben saygısızlık gibi hissediyorum halbuki o hak maddi manevi benim hayatımız boyunca bize sıkıntı oldular fakat kahrolsun benim içim
Annesi kendini iyi hissedicekse annesi oturabilir arabanın heryeri aynı yere gidiyor sıkıntı etmem gönlü nerede rahat edecekse orda otursun
Anlaşıldı kızım sen bekarsın"bekara avrat boşaması kolay" birde evlenince görelim
@robustgürbüz bekarım ama daha önce sevgilim oldu ve çoğunda annesi arabaya binerken ben arabanın içinde oluyodjm kadın gelir gelmez çıkıyordum içinden arabanın arka koltuğa geciyodum yani arabanı heryeri aynı yere gidiyor ne farkeder
Anne denince akan sular durmalı... Tabiki Anne ne isterse o olur... Aksini düşünenle hemen yolumu ayırabilirim sorun yok...
ne kadar garip bir soru. ne fark eder ki aslında. ama annem zaten ölse oturmaz ön koltukta onda ön koltuk fobisi var🤣
Valla normalde büyüklerin oturmasını isterim ama arabayı süren de eşim ise benim oturmam gerek yani😂🤭
Eş geçmeli. Sonuçta partneri eşi. Yani öne geçiyorsa annesi oğlunun mutluluğunu falandı istediğini zannetmiyorum.
Olması gereken ama gelin anlayışlı ise saygısızlık etmemek adına arkaya geçebilir. Herkesten medeni olmasını bekleyemeyiz.
Fazla saçma bir konu bu valla. hic bir zaman anlamadığım bir şey.
O koltuğu hak eden tek kişi eştir aksi tartışılamaz bile...
Bazıları anne büyük olduğu için anne oturur demiş, bunun büyüklükle bir ilgisi yok ki. Ön koltuk arka koltuk fark etmez eşler her zaman yan yana oturmalı.
On koltuga kimse oturmasin bence ikiside arkada otursun
Eş geçmeli bence. Bu şimdi bana önemli bir konu gelmese de evliler için önemli bir konu.
Bana kalırsa eş oturmalı ama böyle yarışmaları da gereksiz buluyorum.
annem bile evlendiğin zaman önde karın oturmalı diyor :D :D
Bunu karakteri oturmuş kişiliği olgun anneler söyler zaten ama genellikle öyle olmuyor kayınvalide geliniyle sidik yarışina giriyor sırf kıskançlıgindan.
@Vişnelisuffleee onu biliyorum çok fazla gördüm.. hani buna benzer annemle babaannem arasında çok olurdu annem hep babaanneme der işte öne geç sen arkada başın dönüyo diye babaannemde olmaz kocanın yanında dur benim olmam yakışıkalmaz vs diye konuşuyolardı rahmetli..
Annen kayınvalidesinden öyle görmüş ne güzel ve tabi kendi olgun kişiliğininde etkisi vardır.
@Vişnelisuffleee mutlaka orası öyle.. bilmiyorum bu aralarda biz gidersek yalnız kalacan evlen çocuklan işne yaşamına etkisi olur falan diyor.. biraz evliliğe ısındırıyor gibi bir şey yeğeni kucağa atmalar işte altını dğeiştir giydir gezmeye göttür vs resmen babalık stajı yaptırıyor
Böyle küçük ayrıntılara takılan bi insan değilim. Ama saygı gereği teklif ederim yani.
Şöför koltuğunda ben varım, yanımda kimseyi istemem geriliyorum. Arkada otursunlar
Ben sürücü koldugunda olcağım için eşim ve annesi kendi arasında halletsin
Bence ikisi de oturtulmamalı 😂
İkiside arkaya geçsin
Hep kayinvalidem oturur, bunu da hic bir zaman sorun etmem
Zaten iksi arasında bunun lafı olacaksa o arabaya hiç bindirmem
Anneye sunmalı eş, anne de tercihen eşe sunmalı.
Kendi otursa da sorun olmaz ama.
kadınlar bilir nereye oturacağını kim kimin yanında duracağını çok iyi bilirler
Hiç fark etmez, sürücü koltuğuna ben geçerim, no panic.. Mrs Kaynana yanıma oturabilir 😜
Aile büyükleri önde oturmalı. Baba k. peder daha öncelikli tabi.
Anadan geçlir yardan geçilmez amma adil olmak gerekir, ikisinide gül misali tutmak elzemdir yeğen
Anne tabiki bunun neyi sorun edilir çok saçma, saygıdır bu şahsi fikrim
Bu konuda büyük sıkıntı yaşadım zamanında ama hep eski eşim oturmuştur.
eşin oturması daha uygun ama sorun edilecek bir şey değil..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?