Yeri gelir arkadaşınız, kuzeniniz ya da bir başkası arabanızı ödünç isteyebilir ki, arabası olanlar bu durumu sık sık yaşıyordur diye tahmin ediyorum. Bu durumlarda cevabınız ne oluyor?
Benim cevabım eğer acil bir konuysa ben götürürüm diyorum.
Arabası olmayanlar da bir gün olur gibi cevaplarsa sevinirim. İnşallah da olur :D
Eskiden verirdim. Anahtar ofiste git al derdim. Ne zaman ki telefonum çaldı ve senin araba dip gaz yanımdan geçti dediler orada her şey bitti.😄 Artık vermiyorum, isteyen olursa sütten ağzım yandı , yoğurdu üfleyerek yiyorum diye cevap veriyorum.
Geçici olarak birkaç saatliğine acil durumlarda arkadaşıma birkaç kez ödünç verdim. Kazasız belasız geri getirdi. Arkadaşımdan başkasına asla ödünç vermiyorum. Evlendikten sonra varsa bacanağa kayınçoya birkaç saatliğine ödünç vereceğim. Onun dışında asla ve asla kimseye ödünç vermeyeceğim.
Benim olmayan bir şeyi vermem doğru olmaz sonuçta Allah korusun arabanın ya da arabayı verdiğim kişinin başına bir şey gelse ben bunu aileme nasıl açıklarım araba benim diyelim uygun bir dille veremeyeceğimi anlatırım ama bu nasıl olur onu bilemiyorum
Bir kere abime verdim, alttan vurmuş ve şasiyi yamultmuş ve karteli delmiş.. Yağ seviyesine bakarken yağ eksilmesini farkettim ve serviste olay ortaya çıktı.. Aracımı satarken belli bir değer kaybıyla sattım.. Servis masrafı da değer kaybı da benden çıktı.. O gün bu gündür kimseye hasta gibi acil bir durum teşkil etmediği sürece emanet vermem. İsteyen, hayır cevabımla kırılacaksa, kırılsın.. İsteyene "Emanet araba almayı da vermeyi de sevmem, kusura bakma" derim..
daha önce verdim.. biri pert etti.. arkadaşıma birşey olmadı arabanın da kaskosu vardı.. diğeri sigara ile koltukları yaktı.. bir diğeri uyuşturucu ile yakalandı.. bir diğeri ise içki alıp koltuklara kusturdu kız arkadaşını..
Sağ elini yüzünle paralel olacak şekilde yukarı yönde tut, sonra dilini yarım olacak şekilde çıkart ve bileğinin bittiği yerden parmaklarına varana kadar elini, dilinin üzerinden yukarıdan aşağı doğru sürt... 😆
Eğer cok benimsemedigim bir aracsa veririm ve verdiğim de oldu. Ama sorunlu da geldi. O nedenle vermemek gerek. Benimsedigim aracsa hic vermek istemem fakat ne yazık ki sevdiğim dostlarımi kiramiyorum bazi konularda.
Ailem ve çok yakın dostlarım, sevgilim hariç kimseye vermem. Yani "e verecek kim kaldı zaten" diyebilirsiniz ama iş, okul, ortam dolayısıyla öylesine samimiyet kurduğum ancak değer vermediğim, sıradan bulduğum insan da çok.
Arabam yok ama ödünç vereceğimide sanmam , ben ona bebek gibi bakarken ödünç verdiğim kişi kim bilir arabaya ne hasar vericek belkide kaza yapıcak. Herkes mümkünse kendi arabasını kullansın.😂
Valla ben araba vermiyorum açıkça herkese de söylüyorum niyetimi Araba cep telefonu gibi ilerde başıma sorun açabilecek hiç birseyi kimseye vermem ikisi de ciddi sorunlar acıyor
İsteyen kişiye göre değişir. Kuzenimin şoförlüğüne çok güvenirim. İsterse veririm mesela. En yakın arkadaşım isterse vermem. Gavur malı gibi kullanır derler ya o şekilde kullanır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hola💙🎈 Ben bırakırım lakin önemli ve güvendiğim biri ise veririm. Birde kaza vs. olur birine çarpar riskli.
Veririrm ben benim. arabamı isteyecek kitle bellidir onlardan da esirgemem hatta bazıları istemeden anahtarı uzatırım hic önemli değil kardesimin ihtiyacı varken boş duracak arabayı napim
Şöyle bir olay anlatayım amcamın Mercedes Vito su var (tam mafya tarzı siyah camlar filmli) 1 haftalığına ödünç verdi sadece sen kullanacaksın kimse kullanmasın demiş (tabi böyle bir şey mümkün mü? Arkadaşı hariç herkes kullanmış) araç geldiğinde aracı nasıl kullandılar sa araba ölüyor sapa sağlam olan araç geldiğinde motor zarar görmüş orası birşey olmuş ve amcam da motor ustası mekanik kısımlara da bakar o bile toparlayama dı 1 ay dükkan da yattı.