Sabit görüştüğüm 3 tane kız arkadaşım var. Ben araba alalı 3 ay kadar oldu. Önceden çok fazla pratiğim yoktu, sadece ehliyet kursunda öğrendiğim kadarıyla biliyorum. Başlarda biraz afalladım ama direk alıştım. Ben kendime güveniyorum ama arkadaşlarım sürekli benimle dalga geçmeye çalışıyor. Sürekli kullanışıma laf ediyorlar ve kendilerini güvende hissetmiyorlarmış. İşin komik tarafı ise, araba aldığım için sürekli arayıp oraya buraya gidelim mi demeleri.. :) :) Bunlara nasıl davranayım sizce? Hayatımdan çıkarsam ağır mı olur?
Arkadaşlarım araba kullanışıma güvenmiyorlar ama sürekli gezdirmemi istiyorlar. Ne yapmalıyım?
Stajyer dönemdesin ve bu 2 yıl sürecek. Toplam 2 yılda en fazla 3 basit trafik cezası alırsan ya da alkol almışken yakalanırsan ehliyet direk iptal görür ve her şeye yeni baştan başlarsın. Bu da cezalarla toplam 9 bin tl ve 2 ay yeniden sıfır ehliyet alma işlerine patlar. Hayatından çıkarmanı bilmem ama , bu tip gaza getirmelerden uzak kalman için arabandan çıkarman en doğrusu. En basit yol, buji kablosunu bujiden çek çıkar , araba çalışmaz öksürür. Bozuk diye tabanvay veya iett kartına bindirirsin , 2 kereden sonra araba için sana gelmezler ama sorarlar noldu diye , sen de motor sıkışmış uzun iş dersen 3cü kez sormazlar bile
Stajyer ehliyet uygulamasında sürücü adayının 2 sene boyunca 75 ceza puanına ulaşmaması isteniyor. Eğer sürücü bu ceza puanına ulaşırsa ehliyetine el koyulacak ve psikolojik durumunun tespit edilmesi için psikoteknik testine girecek.
Bu kadar basit. Puanı doldur ve 45 günlük ehliyet maratonuna psikoteknik açıdan sağlam olduğunu da bir makinada 13 yeterlilik testinden geçersen başlarsın. Alkol ya da driftten ise asla yakalanma
Onlara belki ağır olur ama sen çok hafifleyip rahatlarsın bence seni desteklemek yerine alay eden küçümseyen insanlardan uzak dur senin dostluğunu hak edecek birilerini bul benim kuzenim de yeni araba aldı illa ki başlar da kimse dört dörtlük değil ben her defasında destek oldum motive ettim gaz verdim günden güne daha iyi sürüyorsun he dedim oysa değişen bir şey yoktu bir insanın iyiliğini istersen moral verirsin motive edersin kötü hissettirmezsin
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
güvenmediğim kişinin arabasına binmem ben bi tane kardeşim gibi sevdiğim erkek arkadaşım var dünya ahiret kardeşim olsun severim kendisini ama o kadar iyi kullanır ki mesela emniyet kemerini takmadan asla kullanmaz arabayı ve aşırı hız yapmaz dikkatini dağıtacak hiç bi şey ile ilgilenmez konuşurken bile gözü yolda aynalardadır , setlerden falan yavaş geçer beğenirim araba kullanmasını :)
Pratik yaptıkça gelişir araç kullanımı. Muhtemelen arkadaşlarının ehliyeti ve arabası yok, hafif kıskançlık yapıyor olabilirler. Erkeklere nazaran biz kadınlar da bu duygu daha çok oluyor sanki. Hayatından çıkarma açıkça konuş bence. Rahatsızlığını dile getir
Üsluplarında sana karşı hakaret ya da saygısızlıkları yoksa hayatından çıkarman yersiz, araban var diye bir yerlere gitmek istemeleri de çok tuhaf değil, fakat gezi masrafı komple sana kalmasın, birşeyler ısmarlat, ya da masrafı aralarında bölüşsünler senden hiç çıkmasın, böylesi daha makul olur.
Araç kullanmanla dalga geçilmesine gelince, bunu espriyle karışık söylediklerini varsayıyorum, yola çıkmadan önce vasiyetimizi de yazalım bari falan 😂 Olur öyle takma kafana, sonuçta fazla tecrübeli değilsin kendin de söylediğin gibi büsbütün haksız eleştiri değildir, bunu şahsına cidden alınmana gerek yok keza yılların sürücüleri dahi hatalar yaparlar, mükemmel süreceksin diye birşey yok kaza yapma trafiği kilitleme yeterli :)
Keşke herkes trafikte endişeyle ve çekinerek kullansa, çünkü bana göre ağır trafik kazaları kendine güvenmediği için sürüşü umursayanlardan değil “kendine çok güvendiği için umursamayan” sürücülerden kaynaklanıyor, aşırı sürat yapanı bir çeşit, sollamakla kafayı bozanı bir çeşit, şerit değiştirirken öndeki ve arkadaki araca çok yaklaşma meraklısı bir çeşit, yağmurlu veya görüş mesafesi yetersiz havaya uygun kullanmayanı bir çeşit, kazaların çoğu bu kafasızlardan kaynaklanır, yavaş giden sürücülerden ya da temkinli davrananlardan değil :) Park ederken zorlanan bir şoför yüzünden kimse hayatını kaybetmez sonuçta, gülüp geç boşver, ehliyetleri yoksa sen de onları tiye alabilirsin önce alın ehliyetinizi de sonra konuşun misal, ehliyetleri varsa da aracınızı alın da birgün de ben yolcunuz olayım dersin susarlar.
Güvenmemeleri ya şaka ya da güvenilmeyecek, tedirgin edecek tarzda bir sürüş sergilemenizden dolayı olabilir.. Gezdirme veya arkadaşlarınızı hayatınızda çıkarma konusu tamamen sizin insiyatifinizde..
Arkdaşlar merhab ben ismail yasım biraz kucuk 13 ben cünnüp olmustum kednımı tetmın etmsıtım bunun için gusul abdesti almaya banyoyoa gittim ama banyo kulanlmayuo silikon çekilmiş banyoya girilmemesi gerekiyo annem sakın dusa grıme demıstı ama gırmem gerkıyordu ve aklıma bı kac saat sonra abdest almak aklıma geldi ve aldım ama içimde kaldı. Mualuktan gusul almayı denıcek tım altıma havlu serdım heryerimi ıslak kalmamsına dıkkat ettım msuluğa kafamı dayayıp yıkadım anladnız ışte kolumu falan sokup yıkdadım sonra gusulmu aldım ama birşeyi unttum kafama ve sağ omuzuma ve sol omuza su domeyı de unutmsum sımdı aklıma geldı bu sorun olurmu. Lütfen görsülerinizi verin.
Yapmacik çıkarcı ve kıskanclar. Kıskanıyorlar emin ol ve sen de tavrını koy kimsenin dalga malzemesi olma. Korkuyorsanız arabaya binmeyin de. Bu kadar basit. Benim de öyle arkadaşlarım vardi gerçek yüzlerini gördüğümde cok gec olmustu malesef. Sen gecikme.
Ben olsam arabadan atarım. Seni alayım dediğim arkadaşım "çarpmadan gideriz dimi" dedi diye tamam sen yürü o zaman" demiştim yağmurlu hava vardı. Bi daha da benim kullandığım arabaya binemedi. İnsanların sizinle dalga geçmesine nolur izin vermeyin çünkü bu dalga geçenler genelde arabanın direksiyonuna bile henüz dokunamamış insanlar
Ben olsam laf ettikleri an inerdim arabadan e tabi onlarda ne oldu falan diye inerlerdi bende buyrun biriniz kullansın derdim sinirli bir şekilde. Sonra arabaya binerdim tabiki arabamı kaptırmam 😄 sinirli bir şekilde bu muhabbet çok sıktı abartmayın kızlar falan derdim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
seni enayi yerine koyuyorlar.. Ama şunu sormak istiyorum beraber gezerken benzin parasını sen mi koyuyorsun yoksa o 3 arkdaşından bir tansi bile benzin parasını bu sefer biz koyalım gezelim diyor mu.. Tüm asrafı sen çekiyorsan , hem kullanmana laf ediyoralrsa hem de seve güle geziyorlarsa enayi yerine koyuluyorsundur. ben olsam tekmeyi basmıştım bir taraflarına.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kendini kullandırma sakın böyle. Arayıp söylediklerinde yok siz zaten kullanışıma güvenmiyorsunuz bende daha panik oluyorum arabada kusura bakmayın de ya dalgs geçmeyi kesecekler ya arabana binmeyi. :) Ama bence onlardan arkadaş olmaz mesafe koysan daha iyi
Eh abartma istersen. Alay edilir ne var bunda? Bende dalga gecerdim. oyle olmasa bile gicikligina dalga gecerdim. ne kiskanvlikla ilgisi var ne sevmemekle sadece geyik yani... Harbiden kizlar saka kaldiramiyor en bariz ornegi sensin
Arkadaşlarına bigün ciddi ciddi de ki bakın hem gezmek istiyorsunuz hemde sürüşüme laf yapıyorsunuz ama ikisi bir arada olmaz ayağınızı denk alın de baktın yine aynılar muhabbetini kes senin sözlerini önemsemeyen insanlardan dost olmaz..
Sen enayisin seni kullaniyorlar tabiki de yol vereceksin siz benim araba surmemle hem dalga gecin hem de beni kullanmaya kalkin o kus beyninizle bundan sonra yoksunuz de yeter
Arkadaşlarınla açık açık konusabilirsin Kızlar ben yeni yeni araba kullanmaya başladım kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama sizin sözleriniz beni kırıyor diye
Ben de gezmek istiyorsam olası, yoksa önemsemem. Yalnız araba kullanmak şahane. Kendi kendime yolculuk etmeyi seviyorum, kimsenin emrine amade şoför gibi davranmam.
Benimkilerde ilk araba aldıgımda oo araba hadi gezelim diye atladılar sonra indir beni işim var yuruyerek giderim ben diye yalvarmaya başladılar yok dedim inemezsiniz 😂
Hayatından çıkaracak kadar büyük bir mevzu değil boşver sen kendi keyfine bak çağırdıklarında canın isterse git istemezse reddet. Bazende tek başına gez toz kudursunlar
Madem sürücülüğüme güvenmiyorsunuz bundan sonra benden bi yere götürmemi beklemeyin çünkü yapmıcam de. Hem dalga geçip hem arsızlık yapıp beni buraya götür ne demek? Yüzsüzler..
Hayatından çıkarma bi yere giderken siz taksi otobüs kullanın demen yeterli olur :))) şoförün de Aklını karıştırır öyle insanlar sen kendine güven kimse anasının karnından şoför olarak doğmuyor kazasız belasız günlerin olur ularım :)
şu an sen stajer dönemdesin 2 yıl içinde kaza yaparsan 2 kere ehliyetine el konarlar diye biliyorum sana niye güvenmiyorlar hızlı sürüyorsan oda olabilir
Bir süre onları gözlemle hala hem senden kendilerini gezdirmeye isteyip hem de yüzsüzlük yapıp dalga geçiyorlarsa bence senin gerçek arkadaşın değiller bağlarını kopar.
Arkadaşlarının seni kullandığını düşünüyorsun önce arkadaşlıklarını sorgulamalısın sadece dalga geçmeleri değil. seni kullandıklarını düşünüyorsun ki asıl problem bu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Seni kullanıyorlar çünkü enayisin sen beni de gezdir ben de kullanayım paranı sömüreyim
Araba sürerken laf eden olursa arabadan indirebilirsin 👍
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
kafana takma ben erkek olduğum halde ilk başlarda kötü sürüyordum mesela inanması zordur ama babam gördüğüm en uzman şoför o bile ilk başlarda çok acemiymiş :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Motor kullan 299 bir gör sonra arabada hiç bir telaşın kalmaz.