Ben çok fazla sosyal biri değilim, keza çevremde fazla insanı seven biri de değilim.. Az olsun, öz olsun kafasında takılıyorum. Fark ettim de, 1 senedir arabam olduğu sürece daha fazla insan bana yakınlaşmaya çalışıyor. Gerek kızlar olsun, gerek erkekler.. En basiti üniversite ortamı.. Üniversiteye arabayla gitmeden önce kimse pek muhabbet kurmaya çalışmazdı ama üniversiteye ne zaman arabayla gitmeye başladıysam, o gün bugündür sürekli çevremde olmaya çalışanlar var..
Bu devirde arabası olan erkekler el üstünde mi tutuluyor?
Şimdiki zamanda Evet maalesef böyle yani bir erkeğin Arabası evi varsa ve bile tabi giymesini son derece biliyorsa Tamam kızların gerçekten bir numaralı gözdesidir ama işte aldatmış ihanet etmiş çok afedersin özür dileyerek söylüyorum şerefsizlik yapmış Bunlar görünmüyor İşte insanların ilk başta önem verdiği şey dış görünüş Evet dış görünüş belki ilişkiler için önemli olabilir buna her zaman içmek atıyorum ama şimdiki nesini artık bunu değiştirip önceliğini Bu yapmış yani kişinin karakteri bozuk da olsa diyorlar olabilir
Araba değil ama maddi gücü olan diyelim... Türk kadını çalışmayı sevmiyor. Z kuşağını bilemem ama yaş büyüdükçe artan bir oran da bu kadın profili. Ne yazıkkı bizim türk erkeği ve kadının kültürel gelişiminden daha hızlı ekonomik değişim var. Eski kuşak ben erkeğim kadını çalıştırmam diye büyütülmüş buna birde erkek değil mi eve bakar diye büyütülmüş kadınlar eklenince kaos çıkıyor. Bu devirde artık ortak çalışma ve emek gerekiyor...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Araba şart tabi. Hem zaman maliyetini azaltıyor hem de icerisinde farklı fantezileri deneyimlemeniz konusunda yardımcı oluyor. En büyük getirisi ise dilediğin zaman dilediğin yerde olmanı sağlıyor, baska faktörlere olan bağlılığı azaltıyor.
Kimseyle arabası var diye yakınlık kurmam ya çok çıkarcı va salakça bir tutum. Böyle insanlar her alanda var para için yaklaşan olabilir, arba için yaklaşan olabilir, zengin olmasa bile faydalanabileceğini gördüğü için yaklaşan insanlar çok fazla. Amip bence böyle kişiler, eski bir arkadaşım böyleydi ve karşındaki insanın davranışlarından anlarsın bence ne için yaklaştığını. İlla araban var diye de olmayabilir, seni yeni fark etmiştir vs
Sevdiğim adamın arabasını olması beni mutlu eder mi, evet eder. Lakin, arabası var diye bu ona artı özellik diye geçmez. Ya da yok diye eksiklik göstermez. Beni karakteri, bana olan sevgisi, sadakati, konuşma tarzı etkiler.
Araba bu zaman da bir ihtiyaç.. Sırf arabası var diye yakınlık kuran kişiler boş insanlardır.. Sırf araban olduğun için seninle yakınlık kurmak isteyenler.. kendi menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda haraket eden insanlardır.. Madem ki onlar seni araban yokken görmezden geliyorlardı.. şu an da senin araban varken onları görmezden gelmen lazım.
Arabası olmayan var mı bu zamanda. Araba olan degılde arabanın markası önemlı bence hatta. Şimdi trafıkte gıdıyorsun yollar sokaklar cadde herkeste araba kım senı nıye el ustunde tutsun. Ama yuzlerce arabanın oldugu trafıkte altında bır ferrarı ya da versıyonu ust segment arac varsa sonucu yazmaya gerek yok sanırım. Fınalde arabası olanı degılde iyi arabası olanı el ustunde tutabılırler
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bizim özel üniversitede de vardı bir çocuk arabası vardı lüks sayılırdı. Çevresi çok genişti herkes ona yalakaydı dibinden ayrılmazlardı herkes kanka gibi davranıyordu. Sonraki yıllar çocuğun babasının işleri bozuldu para gönderemez oldu. Okul taksitleri için çocuk arabasını satmak zorunda kaldı. Sonra çocuğun etrafında kimse kalmadı tamamen yalnız bıraktılar herkes sırtını döndü hiç arkadaşı bile kalmadı gibi bişey. Çocuk bunalıma girdi bu yüzden.
Biz ona menfaat ilişkisi diyoruz. Arabaya tav olan kızlar arka koltukta iz olmaya mahkum olur. Erkeklerde ise durum tamamen menfaat ilişkisi. Lazım olduğunda X yere götürüyorsan veya arabanı ödünç veriyorsan kıymete binersin.
Hemen bir örnek verim acı biraz ama yaşanan bir şey. Amcamın eniştesinin birinin arabası var o ne derse hep olur diğer eniştesi durumları olmadığı için yok o ne derse desin lafügüzaf...
@batubasa Değişecegini dusunmuyorum. Bizim maddi durum bozulunca insanlarin tavrinin nasil degistigini cok iyi gordum ven, bir daha toparlanamayiz sandiklari için. Allaha sukur biz toparladik ama kim ne mal belli oldu. Asla degismez bu
Arabam yok... malum mülküm yok Ama hanımlar tarafından el üstünde tutulduğum dönemler oldu her şey mal mülk değil genç arkadaşım.. malın mülkün için seni el üstünde tutan da o mal mülk elden gidince zaten seni terk eder
Araba ortam için bir artı özelliktir kardeşim benim de bir arkadaşım var araba aldıktan sonra herkes değişik gözle bakmaya başladı kimi dedi işte parayı buldu bak nasıl çatır çutur yiyor vs dedi kimi hayırlı olsun kardeşim dedi kimi arabaya düştü kimisinin de hiç umrunda olmadı bir başarı olarak gördü genel olarak insanlar bu hareketini ve başarılı kişileri kıskananlar hariç herkes sever ;) sende duruşunu koru iyi eğlen
Araba ile bitmiyor iş. Kültürlü bilgili de olması lazım o kişiye bakabilmem için. LüKS bir araba değilse zaten baştan siliyorum. Çünkü maddi durumu iyi olmayanlar da genellikle pek kültürlü olamıyorlar.
Maddi durumu olmayanlar kültürsüz değil senin kültürüne aykırı olduğu için böyle bir yorumda bulunuyorsun.. Kültürü oluşturan şey yaşantılardır.. Asgari ücretle geçinmek bile bir kültürdür..
Üniversitede arabanın olması ilkokulda sakızının olmasıyla aynı şeydir. Bir süre sonra sarhoş arkadaşların, şehir dışına gidecek arkadaşların kapında biterler
@kotukizzx Merak ettgım konu şu. Dıyelımkı adamın işi gücü oldukca yerınde parayı hobı olarak kullanıyor altında 2-3 mılyonluk araba var bu adam senı nıye cıddıye alsın yanı bu kadar zengın bırı cok mu aptaldır
Sence arabamı menfaat olmasın arabani ne yapacak Sende araba üst segment ise para var olur. Sende araba var saga sola gezmece olur Sende araba var üni ye giderken toplutasima kullanmamak olur Karsiligini almaz isen kaz olunur..
Daha önce onların gözünde bır saygın olmadığı için onların gözünde saygınlık kazanmaya başladın başka bır açıklaması yokkı evet az ve öz olsun ama sen oldugun için saygı göstersin sana yeter
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sadece erkekler için değil bu artık bir kadın içinde geçerli
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bu amkkk oluda arabam vartakip atın demeye soru paylaşmış