Anneler, besleyip büyüttükleri evlatlarını her koşulda seven, onların mutluluğu için her şeylerini feda etmeye hazırlar her zaman.. Karşılık beklemeden. Cennet Annelerin Ayakları Altındadır Hadisinin Anlamı
Allah Resulu şöyle söylemiştir " Cennet annelerin ayakları altındadır " peki bu sözün anlamı nedir?
Peygamber Efendimiz "Anne Cennet kapılarının ortasındadır" (İbn Hanbel, V, 198); "Cennet annelerin ayakları altındadır" (Nesâî, Cihad, 6) buyurmuştur. [Isra Suresi 23,24 Ayetler] “Cennet annelerin ayakları altındadır” mealindeki hadisin ifadesi, bütün annelerin cennete gideceği anlamına gelmez. Burada annelerden çok, evlatların annelerine karşı göstermeleri gereken saygıya işaret edilmektedir. Bu anlamda, Allah’ın emirlerine aykırı olmadığı sürece, bütün annelere itaat etmek, saygı göstermek, cennetin önemli bir anahtarıdır ve bu anlamda cennet bütün annelerin ayakları altındadır.
Anne oğlunun kendisine minnet etmesini ister. Her insan gibi annelerde iyiliğinin karşılığını bekler. Bazen bu iyiliği ile iç huzurunu sağlamaktır, bazen de karşısında ki kişinin minnet etmesini ister. Evlat minnet eder ise o en iyi evlattır.(Bazı davarlar var daha fazlasını isteyenler ister iken hayvanlaşan) Cennetin kapılarını açıyor diye menfaat için çocuk bakanlar anne değilidir... Annelerimin kıymetini biliyorum beni bu yaşa kadar getiren her annemden razı olsun. Lakin sevilmeye gelmem. Sevildiğim de ters tepki gösteren biriyim. Herkes sevilme, kendine değer vermek ister lakin ben sevilmeye değer verilmeye gelemiyorum...
Mahçup_Hatun her annenin ayakları altında değildir. Zira doğurup doğurup bir köşeye atanlar var. Şimdi bunlarında mı ayaklarının altında köpek kadar yavrusuna sahip çıkamayanlar var.
meczupcum fazlada şey yapmamak lazım uykusuzumda biraz:) @777733335555 dün haberlerde yine bir tane böyle anne gördüm sinirlerim gerildi tabi babası da o kadar suçlu oda ayrı konu. Teşekkür ederim:)
Rica ederim, ben birebir yaşadığım bir olay üzerine söyledim. eşiyle anlaşamayıp 3 çocukla adamı terkedip (adam hatalı bu konuda kadın haklı ) ilk yıl tlfla arada arayıp 11 yıl boyunca evlatlarının sesini bile duymayan görmek için çaba sarfetmeyen anne tanıyorum bizzat. hani tamam kocayı atarsın da evlat atılır mı Allah ıslah etsin, insan parktaki köpeği 2 gün görmese özlüyor , nasıl bir ruh hali işte
Aynen öyle , kime anlatsan yaşamayan kabul etmiyor durumu, bir anne bunu yapamaz diyorlar. haklılar "anne olan yapamaz " ama yapıyorlar işte canlı örnek
anne sevgisi her şeyden öncedir zaten hayatta sahip olduğum en değerlim arada kavga etsekte annemi çok seviyorum canım annemm😍 bu arada tüm annelerimizin anneler günü şimdiden kutlu olsun🎁🌷
Baba sevgisi :-) yaşamadım ama evlat sevgisi hepsini geçiyor diyorlar :-) kıymetini biliyorum #balım Allah rızası için elimden geldiği kadar hayırlı evlat olmaya çalışıyorum
Ilginctir ki anneler gunuyle alakali sordugum sorunun kategorisi degistirilmis ne hikmetse :) anneler gunu geri yapamadim dun gece sormustum Butun annelerin anneler gununu kutlarim fakat annelere en buyuk hediye ona hediyr almak degil onu tanimaktir bence
O benim yasama sevincim Babamı kaybettikten sonra hayattaki güvendiğim tek insan Önce Allaha Sonra Anneme Kendime güveniyorum Bence Annelik gercekten cok farklı bir duygu... Birde Şehit Anneleri var ki onların ayaklarına keçe olasım var O mübarek Anaların Ciğerleri Kalpleri bence yaradan tarafından Özel yapılmış Evlat acısına dayanıklı Neyse Uzatmadan Tüm Annelerin Anneler Günü Kutlu olsun
İyi ki de annem benim annem olmuş... Şükürler olsun ki onun gibi bir annem var 😊 Bütün annelerin Anneler Gününü kutlarım.❤ Allah hiç bir çocuğu anne sevgisinden mahrum bırakmasın...
En İyi Cevaplar