Şu alt bağlama muşambasını gördüm de eski zaman anneleri "ne çekmiş!" dedim. Hayat şimdiki zamanın annelerine güzel, tabi ki alt değiştirme de!

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Ben biliyorum. Kullanımına çokça kez şahit de oldum abim engelli olduğu için. Çocukluğumu hatırlattı. Ama bu ne ki?
Eskiden kumla bezlerlermiş çocukları. Anneler her kış öncesi 3-5 çuval toprak elerlermiş kışın bezlenme ihtiyaçları için. Ne zahmetli dönemlermiş ya..
Yakınların anane babaane yaşlarınd abirileri varsa ya da anne baban bile olur, onlar anlatır. Çok uzak zamanlar değil bahsettiğim. İnan onlardan dinleyince daha bir şaşıracaksın. Ben üsten bahsettim. Onlar detay verir. Ben duyunca inanmadım başta. :Ddd ama öyleymiş cidden. Bildiğin yatağına toprak koyuyolarmış çocukların
vayy anam vayy neler çekmiş bununla...
bir de sabun tozuyla içine sarılan bezler kaynatılır yıkanırdı
Ben küçücük bir çocukken komşunun oğlu bu bezlerden kullanırdı ve bir çok kez annesi beni ipten bez almaya gönderirdi, şimdi o bebe en iyi arkadaşlarımdan biri🤗 beni kızdırdığı zaman " ulan ben senin bezini taşıdımbeee" deyip trip atıyorum ona.
Teşekkür ederim😇
Annem anlatırdı az mı bo. klu bezini yıkadım diye şimdi ki gibi eskiden öyle kullan at yokmuş. Yapardık annelerimiz elinde yıkardı o bezi kaynatırdı baglardı tekrar vay be şimdiki nesil çok şanslı bunuda hayal meyal hatırlıyorum :)
Cevap
42Cevap
Hatırlıyorum ben gadasi biz çocukken bu vardı
Hıhı tek konforumuz zaten hazir bez. Eskiler simdi cocuk buyutmek daha zor diyolar. Hepsinde enerji patlamasi var ve bosaltacak yer yok.
Ya ben biliyorum bunlarıııı canım annem ya canım canım kıyamam ona
Çok sağlıklıymış ama bunlar düşünsene poposunu yıkıyosun bebeğinin silmekten daha sağlıklı
Ya bebeğim olsun benim yaaa 😍
😍😍😍💐
İyi biliririm. Şimdi çocuğun poposundan al at çöpe öncelerden yıkarlardı bunları kaynatırlardı.
Ben biliyorum :D Zavallı anacığım dedim içimden.. :)
Amerikan bezi diye geçiyordu sanırım bu yanlış mı biliyorum 🙄
:D :D :D bebekken annem bende çok kullanırdı bilmez olur muyum hala hatırlıyorum
Kardeşimle 12 yaş var aramda. O dönemler annem ile babam çalışmak zorunda oldukları için kardeşime ben bakmak durumunda olduğumdan çok haşır neşir oldum bu muşamba denen meretle
İlk defa gördüm çok şaşırdım şimdi biz inanılmaz şanslıyız bezi bile kontrol etmiyoruz tuvaletini yapınca bez renk değiştiriyor gerçek anne onlarmış biz tırt 🙈
bunu gormusmuydum bilmiyorum molfix vardi bide eskide yesil ayicikli hala hatirliyorum boyle kutuda oluyodu islak mendiller posette degildiii daha guzeldi kutuda olmasi hayla saklarim o kutuyu😂
canbebe hatirlariyorum boyle mavipembe buda sanirim musambaydi bununla ilgili hicbisey hatirlamiyotum😂
eskiden adet olan kizlarda zorluk cekiyodu onun yerine boylr kalin bezler vardi onlari koyuyuyolarmisss
bide eskiden beb
bebek bezleri baya kucuktu
Ben bile biliyorum tumugu kardeş :D
Ben bununla bezlendim
#hacıemre
Poşet bez, ufakken köyde çok görmüştüm. Parası olmayıp bebeğine bez alamayanlar için ideal. Ama çok pişik yapıyor bebekte.
Şimdiki zaman anneleri tabi bunu bilir ama kendi popolarından hatırlarlar. Nasıl bağlandığı konusunda bilgisi olan azdır.
Bide bunların da olmadığı zamanlar vardı onları bizde bilmiyoruz bundan takmışlar bana terletmiştir de ya yazık popoma
Bende kullanmamış tı ama kiye gittiğimizde bunu görüyordum. Bazıları bezi yıkar bağlardı kirlenince yine yıkar bağlardı 😂😂😂
Net bir şekilde hatırlıyorum. Erkeklere mavi kızlara da pembesi vardı. Anneye fazlaca zor, ama bunun bağlandığı çocuğa da zor.
Biliyorum annem kiz kardeşime bağlamıştı benimde baglamisligim var bacıma.:)
Eda üçgen bez diye alırdı annem kardeşime hala aklımda
Kaç sene önce gördünüz en son eda üçgen muşambasını?
@Hanbaharlar 25 sene en az
İyide 25 sene evvel eda muşamba bez olduğunu markasına kadar nasıl hatırladınız:) bravo eda üçgen bez olduğunu bile dediniz yani.
Ben biliyom, kardeşimi bunla bezlerdim küçükken.😂😂
Vay be çilekeş analar işte simdiki süt kuzuları da kadınlara saldıradursun 😂
Popomuzda pazar poseti ile dolasiyormusuz kucukken.. :)))
Çocuk bezi olmadığında içine bez koyularak bebeklerin altı bağlanırdı.
Bununla büyüdüm ben de :) Bizim zamanımızda bez lükstü herkes alamıyordu.
Pişip kavrulucaksin bunun içinde kalarak cisden kakadan yanacaksin
Bunun bir de mavisi vardı. Vaaay be. 😀😀
Gözümde canlanır koskoca maziiii. 😀
Bunun, gecekonduda otururken bahçede asılı bezleri aklıma geldi şu an.
Kaç sene önce gördünüz en son gece kondu dediniz?
7 yaşına kadar gecekonduda oturduk. 25 sene önce.
Baya olmuş çok olmuş muşambalar artık kalmadı gibi birşey ama çok güzeldi iplere asılırdı mavi ve pembe renk ço güzel görünürdü
Bu ne? Yemek yaparken üstüne mi bağlıyolar anlamadım
Kicina bagliyolar senn gbi cocklarin:)
@Burak_89_ank senın cok bagladılar galıba :)
Evet bagladilar nolmuski:)))
Bence cocuklar olarak biz ne çekmişiz o bacagi nasil ayıralım oyle jdksjsk
Annem hepimize bundan kullanıyordu. Şimdikiler görse bunu hazır sofra ya da poşet sanarlar.
Bilmez nerden bilsinler şimdi bez hazır mama hazır herşey hazır
durumumuz yoktu annem paso bundan kullanırdı bana arada bir alırdı paket
Bunu biyerden hatırlıyorum ama nerden hatırladığımı hatırlamıyorum
herşey çok kolay hiç cocuk altınatoprak koyanoldumu sor bakalım
amerikan bezi bilirmisin?
Buna bile teknoloji geldi
Bebek alt musabbasi bilmelzer 😂😂
Kardeşime kullanırdı annem
Alt bezi sarmak için naylon
5 metrede Amerikan bezi süper alt bağlanır :)
Şimdi anne bulmak zor
sana katılıyorum
teşekkür ediyorum
Mağaza poşeti sanarlar 😂😂😂😂
Ayy bilmezmiyim 😀😀😀😀 bebek muşambasi
Yanına bir de kazan koyman gerek
aynen ya ne kadar zormus
Ben çok iyi biliyorum 😂😂😂
ben hatırlıyorum bunu..
Nerden bilecekler marketten al gel
Bence bilmez molfix bu 😂
Son bizim nesilde kullanıldi