Ben biliyorum. Kullanımına çokça kez şahit de oldum abim engelli olduğu için. Çocukluğumu hatırlattı. Ama bu ne ki? Eskiden kumla bezlerlermiş çocukları. Anneler her kış öncesi 3-5 çuval toprak elerlermiş kışın bezlenme ihtiyaçları için. Ne zahmetli dönemlermiş ya..
Yakınların anane babaane yaşlarınd abirileri varsa ya da anne baban bile olur, onlar anlatır. Çok uzak zamanlar değil bahsettiğim. İnan onlardan dinleyince daha bir şaşıracaksın. Ben üsten bahsettim. Onlar detay verir. Ben duyunca inanmadım başta. :Ddd ama öyleymiş cidden. Bildiğin yatağına toprak koyuyolarmış çocukların
Ben küçücük bir çocukken komşunun oğlu bu bezlerden kullanırdı ve bir çok kez annesi beni ipten bez almaya gönderirdi, şimdi o bebe en iyi arkadaşlarımdan biri🤗 beni kızdırdığı zaman " ulan ben senin bezini taşıdımbeee" deyip trip atıyorum ona.
Annem anlatırdı az mı bo. klu bezini yıkadım diye şimdi ki gibi eskiden öyle kullan at yokmuş. Yapardık annelerimiz elinde yıkardı o bezi kaynatırdı baglardı tekrar vay be şimdiki nesil çok şanslı bunuda hayal meyal hatırlıyorum :)
Ya ben biliyorum bunlarıııı canım annem ya canım canım kıyamam ona Çok sağlıklıymış ama bunlar düşünsene poposunu yıkıyosun bebeğinin silmekten daha sağlıklı
Kardeşimle 12 yaş var aramda. O dönemler annem ile babam çalışmak zorunda oldukları için kardeşime ben bakmak durumunda olduğumdan çok haşır neşir oldum bu muşamba denen meretle
İlk defa gördüm çok şaşırdım şimdi biz inanılmaz şanslıyız bezi bile kontrol etmiyoruz tuvaletini yapınca bez renk değiştiriyor gerçek anne onlarmış biz tırt 🙈
En İyi Cevaplar