Geçen haftalarda başıma gelen ve kafama takılan bir sorunla sizlere bu soruyu yöneltmek istedim. Bilen bir kesim arkadaşım var bir süredir yeğenime ben bakıyorum neredeyse onunla etle tırnak olduk. Avmye gittiğimiz gün bu problemi yaşadık. Netice de o daha ufak bir bebek ve alt değiştirme gereksinimimiz oluyor. Ankara'da olupta Antares avmyi neredeyse bilmeyen yoktur. Yeğenimin ihtiyacını gidermek için bebek bakım odasının yolunu tuttum. Yalnız içerisi o kadar karışıktı ki iyiki emziren anne değilim derken hoop birden içeri bir adam oğlu ile girdi. Bir güzel altını değiştirdi. Ben o an emziren bir annede olabilirdim. Çünkü ayrı emzirme kabini yok. Karşıdaki kişi içerde kim var aldırış dahi etmedi. Ben emzirme alanlarının kadınlara özel olduğu kanaatindeyim. Beyler mecbur kalırsada içerde biri varsa rica ederek girmeli en azından. Bebek alt değiştirme odası Yaşadığım bu kısa şaşkınlık ve sonrası size soruyorum, bebek alt değiştirme odalarına erkekler girebilir mi?
Alışveriş merkezlerinde bebek bakım odalarına girmek erkeklerin doğal hakkı mı?
Kimileri emzirmekten niye utanıyorsun demiş asıl emziren bir annenin bulunduğu ortamda bulunan erkek utanmalı tâbi kadın da ben kutsal bir iş yapıyorum diye ulu orta emzirmemeli bakım odası bile olsa içeriye destursuz bir erkeğin girmesi hoş değil ne kadar sapık ruhu olmasa bile emziren kadin varsa o halde görmesi namahremdir sonuçta karısı değil baba erkek kardeş vs. onlara bile namahremdir emzirme işi erkek yanında olmaz mecbur kalınırsa arkası dönük veya kapatarak emzirebilir..
Ben kitliyorum kapıyı zaten utanmayan bir insan bile olsa bebinin de dikkati dağılıyor, zaten her katta 1-2 tane var. Bir de aile bebek bakım odaları var daha geniş oluyor hatta sadece emzirme düşünülmemeli mama içen bebekler de unutulmamalı Gordion avm de mikrodalga fırın var mesela su ısıtmak için Harika bir odaydı ☺️
Şimdi öncelikle bahsettiğin yeri biliyorum. Bebek bakımından kadın kadar erkekte sorumlu olduğu için yadırganacak bir durum yok. Bakım odasının içine ek olarak bir de emzirme kabini koyulması mantıklı olurdu. Sonuçta koskoca AVM değil mi? Diğer yandan giren erkek müsaade isteyip kontrollü gitseymiş daha iyi olurmuş.
Sonuçta ben emzirmediğim için şanslıydım o an. Peki ya benim gogsum acik emziriyor olsaydim adam dalsaydi ne olurdu? Bence hic hos olmazdi.. ben gösteririm sana bir ara o AVM yi..
İyi ama adam neticede çocuğunun altını değiştirmeye girmiş, alalade bir sebepten girmemiş. Bence bir sorun teşkil etmemeli. Antares AVM'ye yakın bir yerde oturuyorum ve bu zamana kadar üç defa bebek odasına girdim, kendi yiğenim için... Hiçbirinde kötü karşılanmadım :)
Icerde emziren bir anne varsa destursuz girmemeli ama bir bbaninda cocugunun ihtiyaclarini bebek bakim odasinda giderme hakki var sadece kadinlara ozel bir alan olmamali bu anlayis cocuga sadece kadnlar bakar zihniyetinden geliyor diye dusunuyorum. Ama kesinlikle destursuz girmemeli sonucta bayanlarin cogunlukta oldugu ve rahat oldugu bir ortam
Girebilir, ne var bunda? Emzire de bilir. Görünen de ucunda bebek olan bir et parçası en fazla. Dekoltede görünen kadar bir yer görünüyor. Çok rahatsız olacaksanız kadınlardan neden rahatsız olunmuyor o halde.
E adam da işini halletmek için girmiş, ne yapsın? Kadınların egemenliği altında mı orası, neden rica etsin? Aldırış etmemiş, bakmamış bile sorun ne anlamıyorum.
Niye giremesin? Evladına bakamaz mı bir baba? Ya da bebek bakım odasına erkekler giremez diye bir yasak mı var? Eğer varsa evladıma ben bakıyorsam o AVM yi şikayet ederim
Bak emzirmek kutsaldır. Emziren kadın sapık Ortadoğu kültürü hariç her yerde kutsanmış bir kavramdır. Gerçi Ortadoğu'da hallenmek için kadının saç teline ayak bileğine gerek yok. Ketçap, damacana, cansız manken bile olsa yetiyor. Diyelim sen oradasın emziriyorsun. Beni asla etkilemez hatta o an ki huzurunuz beni de mutlu eder. İşine bakar çıkarım. Anne sütü bebeğindir. Sen emzirir iken eşin bile ememez. Haramdır. Mantıklı olun ya İslam mantık dinidir kardeşim
Benim düşüncem ilk olan ama sen sapık var diye kendini kısıtlar isen çocuğunu da kısıtlarsin ve o çocukta gelişim bozukluğu olur sosyal psikolojik olarak
Bir cocugun bakimindan sadece anne sorumlu degildir baba da sorumludur ve o an cocugun yaninda baba varsa bakimini haliyle onun yapmasi sarttir. Sonucta o bebegin de ihtiyaclari var. Buradaki sorun bence cocuk bakim ksimlarinin tasariminda. Icerisinde ayri bir emzirme kabini yapilmali yönünde fikrim. Yani bu cok zor birsey olmamali. Cunku bu tür seyler biraz kisiden kisiye degisir. Yorumlarda da gördüğümüz gibi.. o yüzden ayrı bir yapıp bu tür sorunların önüne gecmek daha iyi olur.
Bebek bakim odalarinin mantigindan biri de emziren anneler rahatca emzirsinler diye pat diye erkek girmesi hos degil ama bir adam da pek ala cocugunun altini degistirmek zorunda kalabilir erkekler girmesin demek de pek dogru degil... bu odalarin bu ihtiyaclari dusunerek tasarlanmasi lazim
Emzirmekten niye utanıyorsun? Ayrıca o bir baba, eşi de emziriyor niye sana baksın. Ayrıca kendi ağzınla söylemişsin sana hiç bakmamış. İşini görmüş gitmiş. Bebek bakım odası da o işler içindir. Çocuklarını dışarı çıkaran baba ne yapsın? Belki eşi o an müsait değildi veya orada değildi. O an o vardı. Babası olarak çocuğa bakmakla yükümlüdür. O iş annelerin görevi (yalnızca) değildir.
O zaman suçlu siz ve sizin gibi kadınlar. İhtiyacınız olduğu halde gerekeni yapmıyorsunuz ama burda atıp tutmayı biliyorsunuz yok günah vs. Kapıya doğru durma o zaman arkanı dön üstünü kapat ne var yani çok mu zor? Siz ilk önce üstünüze düşeni yapın ondan sonra gelin burda konuşalım.
aslında dedıgınde haklısın normalde gırmemesı lazım sonucta her turlu ınsan var helekı bu zamanda kımseye guven kalmadı kapıyı calmalı yanı dırek dalmak nedır yanı
Kesinlikle giremez eger emziren yoksa ve icerideki kisi izin verirse o sekilde girebilir onun disinda haklari oldugunu dusunmuyorum. Cunku emziriyoruz. Esim asla girmez bol olsa kimse yoksa gelir ama icsri biri girince hemen cikar disardabeni bekler
Çocuğunun altını değiştirmiş adam ne yapsın genel olarak hep kadınlar olur zaten emziren varsa üzerine bir şeyle hafif kapatabilir ki adamin derdi o değildir zaten
Emzirme çağındaki minicik canı avm gibi sağlıksız ve saçma sapan yere sırf alılveriş merakınız için götürmek bence esas üzerinde durulması gerekilen trajikomik bir olay.
Benim esimde kullanıyor içerde kimse olmayınca beraber giriyoruz bir bayan gelirse çıkıyorum çünkü kapılar kitlenmiyor öyle erkek girdiğini görsem o bezi ona takarim
Bide sen baya iyi fedakar bir insansın yiğenine bakıyorsun falan hem yemekte de iyisin ne güzel. Maşallah Allah iyi niyetini bozmasın kalbine göre versin.
En İyi Cevaplar