Bebek doğduğunda mide yapısı zar şeklindedir ve bakterilere karşı en duyarlı olduğu zamandır bu dönemde en tehlikeli bakteri e coli dır en büyük e coli kaynağı olan topraktan çıkan hicbirsey direkt olarak verilmemelidir. zar yapının bildigimiz mideye dönüşmesi 4 ay alır ve bu dönemden sonra zarar verecek bakterilere karşı direnç kazanir
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bebek doğarken su icmezmi kafamda deli sorular ciddi ciddi ilkez duydum kendimi cok cahil hissettim :D
Uzmanlarilk 6 ay anne sütünden başka şey vermeyin diyor diye ben vermedim. Ama kuzenim neredeyse doğduğundan beri her şeyi verdi. Sanırım insanın bilim ve kültür arasında kaldığı durumlardan biri de bu konu...
Doktorlar ilk 6 ay sadece anne sütünü kullanın diyorlar ki bebek için en doğru ve sağlıklı olanını o. Ama bebek mama ile beslenmek zorundaysa o zaman verilebilir sanırım..
6 aya kadar anne sütü dışında bir şey vermeyin deniyor.. teyzem bunu uygulamak için çok uğraştı ama oğlu dört aydan sonra onların yediği her şeyi tatmak istedi agladi falan mecbur verdiler :D bence çok önemli değil zamanı ama kaynatmaniz iyi olabilir
Kola, lahmacun filan da verseler di madem ağladı diye. Ağlamasından nasıl anladılar ki 4 aylık çocuğun "ben sizin yediğiniz içtiğiniz herşeyden istiyorum' mesajını.
Bebeklere su içmesi amacıyla 6. Aydan itibaren verilir. Fakat daha önce ağzında pamukcuk oluşuyorsa onları geçirmek amacıyla az az damlatılır ya da pamuk ıslatılıp dili silinir. Ilk altı ay sadece anne sütü.
Annem arada parmağıyla azcık ağzına dokundururdu aylık falan da değildi yeni doğmuştu çünkü o da insan ve su çok önemli azcık damlatmaktan zarar gelmez
İlk 6 ay sadece anne sütü verilir. Sonra ek gıdalar ile su vermeye başlanır. Vaktinden önce su verirsen dil de pamukçuk oluşur. Dr onun için damla yazmak zorunda kalır.
Ben ilgili bölüm okuyorum zaten ondan dolayı bilgimde var çocuklar yeni doğduklarında ne kadar emseler dahi sürekli biberonla az az su vermeliyiz. 1.5 yaştan itibarende çocuklara yazın çok soğuk olmamak kaydıyla soğuk sular verilmesi öneriliyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu sitedeki millet fenomen manyağı olmuş. Şu soruyu 2 xper olan birisi sorsa 5 kişi yorum yapmazdı
En İyi Cevaplar