Çocukların her an ne soracağı belli olmuyor. Bazen öyle sorular soruyorlar ki ne cevap vereceğinizi şaşırıyorsunuz. Çocukların her sorusuna mantıklı ve gerçekçi cevaplar verilmesini söylüyor uzmanlar. Çocuğun sorularına dalga geçerek cevap verilmemeli. Ya da çocuğa kızılmamalı.
Dünyaya nasıl geldiğini soran çocuğunuza bu durumu en uygun şekilde nasıl açıklarsınız? #iyigeceler @ponçikmom #Jassmenn
"Anne/baba ben dünyaya nasıl geldim?" diye soran çocuğunuza ne cevap verirdiniz?
"Bak evladım insanlar kadın ve erkek olarak yaratılmıştır ve bunlar birbirini aşk ile tamamlar." ("Aşk nedir?" sorusu gelmesi beklenir) "Aşk iki insanın bir bütün olması ve birbini tıpkı kendi canı gibi sevmesidir. İnsan bu dünyada ne anne , ne baba herkesten çok aşkını sever. "Peki neden babacım?" Çünkü oda aslında sensin , Senin bir parçan. Hiç bir gözünü diğerinden çok sevebilir misin? İşte bu kadar büyük bir sevgi olur iki insan aşk ile bir araya gelirse bunun meyvesi olur ve adına evlat denir."
Çok zor. Yaşına göre cevaplamak lazım. Çocuklara uydurma hikayeler anlatmayın diyor uzmanlar. Ama gerçeği söylemenin de bir üslubu var. Ben oğlum 3 yaşındayken "babanla ben çok aşık olduk, evlendik, aşk yaptık ve aşkımız bize seni getirdi" şeklinde romantik hikayeler anlatıyordum. Bu hikayeler tutmayınca bilimsel açıklamalara geçtim. "Aşık insanların spermi ve yumurtası birleşince çocuk olur" gibi. Hala bu sularda yüzüyoruz :D
Yaşları küçükse, anne ve baba birbirini çok sevince ve birlikte sarılıp uyurlar. Ve eğer bir bebekleri olsun isterlerse, bunu Allah tan dilerler ve Allah da onlara verir :))
Beğendiniz mi? Aslında zor bir soruydu ama çocuklar annelerine güveniyor ve onların herşeyi bilmesi gerektiğini düşünüyorlar. Ona bir cevap veremezsem, sanki benim herşeyi bilmediğimi düşünür ve itimadı kalmaz gibi geldi :)
Evet çocuklar anne ve babalarının herseyi bildiğine ve her şeye gücü yettiğine inanıyorlar. Her zaman için doğru söylenmese de doğruya yakın cevaplar vermek gerek. Yanlış kişilerden yanlış şeyler öğrenmemesi için.
Mesela ben anneyim oğlum bana bu soruyu sordu: -Anne ben nasıl dünyaya geldim? -Oğlum şimdi sen çok uzaklardan geldin. Benim karnımda nohut tanesi kadardın. Günler geçtikce sen büyüdün orda. Allah ruh verdi sana ve zamanın gelince doğdun. Çocuk işte anlamaz ilk başta ama anlatıkça anlar :) :D saçma gelebilir sevgilerle
bu soruyu çocukken anneme sormuşum ve annemden cevap şu baban seni denizden balık gibi tuttu 😒 böyle denir mi ya çocuğa yıkım yaşadım aklım erdiği zaman
Biz seviştk 😅 uygun bir dille anlatmak gerek tabi yavrum annenle babanla biz birbirimizi çok sevdik ve sonrasında sen dünyaya geldin anne cocguba doğumunu anlatabilir ben seni doguruken biraz acı çektim ama sen benim için bir meleksin falan denebilir
Çocuk eğer 6-7 yaşından sonra bu soruyu soruyor ise kelimeleri onun algılayabileceği açık bir şekilde aşırıya kaçmadan anlatmalı. Saklandığında veya üstü kapalı anlatıldığında çocuğun güven duygusu zedelenir.
Baba erkekle öpüşürsen ya da rlin eline değerse hamile kalırsın bebeğin olur demişlerdi psikolojim bozulmuştu bence evlenince insanların çocuğ olur demek daha mantıklı
En İyi Cevaplar