#impulsive
#Annelik

Ben de de aynı durum vardı.
Eşim ile psikoloğa gittik tedavi ile biraz yatıştım fakat 6 aylık hamile iken bebeğim karnımda öldü bu benim için büyük bir travma oldu buna rağmen şimdi yine hamileyim tedavi sürüyor ama asla korkum gitmiyor
geçmiş olsun ama elinden geldikçe bunu düşünmeyip atlatmaya çalış sonuçta olan olmuş en azından şu an doğacak olan evladın etkilenmesin sonuçta sana ve senin gücüne ihtiyacı olan bir canlı var ortada elinden geldikçe olumlu düşün Allah sağlıkla mutlulukla kucağına almayı nasip etsin 🤗
@_sevgipıtırcığı_ teşekkür ederim Allah razı olsun
Teşekkür ederimm
Psikolog ile konuşulmalı çünkü hafife alınacak bir durum değil bence.
O süreçte her zaman yanında olurum destek olurum zorluklarını kolaylıklarını araştırırız gerekirse uzman yardım alırız. Önemli olan doğuma ikna etmek. O an geldiğinde kendisi de korksa bile çocugumuz için elinden geleni yapar bence.
Empati yaptığımda anlayabilirim tabiki. İkna konusu dünyanın en güzel hissi, duygusu derim bunu aşılamaya çalışırım.
Teşekkürler eigler için :)
Cevap
20Cevap
Bu korku sağlıklı bir korku olmadığından kişinin bir uzmandan yardım alması doğru olur. Kişi anne olmak istemese anlarım ama doğum yapmaktan korktuğu için çocuk sahibi olmamak pek normal gelmedi bana.
Doğuracak olan benim hayatım, sana ne oluyor?😕
Derim.
Işin şakası bir yana da annede böyle bir korku varsa psikolojik destek alması gerekir bence.
Bu psikologluk bir durum ondan ayrı bebek sevgisi aşılanabilinir belki. Yakın çevreden çocuk sahibi insanlarla konuşması arkadaşlık etmesi sağlanır mesela.
Korkularını yenmesi için ona zaman tanırım. Halen devam ederse saygı duyar çocuk özlemini sineye çekerim.
saygı duyarım ama onunla aile psikiyatri ile konuşmaya ikna ederim çünkü sağlıklı bilgiye sahip degilim
İkna edilesi değil, ağzının üstüne el tersi ile cakilmasi gerekir diye düşünüyorum. Doğuştan gelen bir yetenek ve lütuf doğurganlık bir kadın için.
Erkegin "sex yapmak istemiyorum" demesi kadar itici bir durum bence..
Saygı duyarım onun için doğum yapmak gerçekten endişe verici olmalı
bence profesyonel birinden psikolojik destek alinmali o zaman
Uyurken dogurursun askim diye ksndirmaya calisirim :)
alistirman lazm surekli bunu sevdirmeye calis bebege bebek fikrine baglansin
Herkese nasip olmayacak kutsal bir görev bu. Yapabilirsin derim.
herkesin dogum yaptigini bunun normal bir sey oldugunu korkulucak bir sey olmadigini anlatmaya calisirdim. istiyorsa eger psikologa basvururduk
Etmem yaş olmuş bilmem kaç triple korkuyla uğraşamam ben :D yolunu alan gider alamayan kalır bu kadar basit :D
Bunun normal bir süreç olduğunu ve her zaman onun yanında olacağımı belirtir, destek almasını sağlardım.
psikolojik tedavi almasını ve yanında olmaya çalışırım bu süreçte..
Çocuk yapmaktan korkan 2 kişi ne yapabilir yapmaz yani
Bebekleri çocukları çok seviyorum aşırı seviyorum ama benimde böyle bir korkum var
Psikolojik destek alırız ve o ne zaman isterse o zaman yaparız
Etmem.
Kendi isteyince yaparız lşawkerlkşdalkşrlşk
Hiç öyle birini görmedim. Çocuklu mutlu insanları göstermek lazım, çocuk yapmazsan ileride pişman olursun denilebilir
Valla bende korkuyodum taa ki onu canında hissedene kadar😍
Psikologa gotururdum herhalde veya onceden dogum yapan kisiyle konustururdum ikna etmesi için
Doğurcak olan benim o niye korkuyo
Psikiyatri konuşmak daha iyi olur
sen yap ben taşıyıcı baba olurum dese :D
Ay bende çok korkarım. Allah'tan evlenmeyecem.
Saygı duyarım 😀 bende çocuk istemiyorum zaten
Bana emanet etsin :D
Sezeryanla yapar uyur bir şey duymaz.
iyyy cocuk evlilik istemem igrenx
Iliskiyede girmesin O zaman
Doğum yapmakta korkuyormusunuz?
Sanırım psikolojik destek alırız
sectio diye bir kavram var ondan bahsederim...
Kadın bu konu da haklı ama değer be o acıya.
Yatakta ikna ederim sjssj
Böyle sorunun gerçekle bağı nekadar orantida?
Canım ben doğururum desin erkekler
Ben çok korkuyorum
İkna ederek kendimi yormam. Direk boşarım
Istememesi isime gelir ))
Boşayarak
Boşalarak okudum Allah affetsin 😂
Ben çok güzelim ve çok zekiyim
Doğumu yapacak olan benim o niye korkuyo ya 😂
Seks yaparken iyiydi 😅
Sezeryan
Sezaryen yapsın
Psikolojik baskı