Saygı Duyarım
Kabul etmezdim
İkna etmeye Çalışırdım
Direk Boşanma Sebebi
İlgi Alaka Göstermezdim
Bir süre Bekler Hala Düzelmezse Boşanırdm
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Çocuk yapmak için evlenmiyorum zaten. Evliliğimin amacı çocuk yapmak değil. Sevgi ve sadakatimi eşimle paylaşmak. Evliliği bu yüzden seviyorum. Onunla aile olmak demek çocuk sahibi olmak demek değil. Uzunca bir süre çocuk istemiyorum. Çocuk istememesine çok memnun olurdum bende. İleride yaparız veya hazır yapanlardan alırız çok sorun değil. Önemli olan iyi bir aile olmak. Kusura bakmayın.
bir süre beklenir ve çocuk isteyen hâlâ bunda kararlı ise istemeyende istemediği konusunda kararlı ise boşanılır. bu kadar basittir. hatta başka bir mazeret bile bunun yanında hiçtir diyebilirim.
Evlenmeden önce bu durumları çiftler konuşmalı anlaşmalı bence. Evlendikten sonra bir taraf ister bir taraf istemez sorun olabilir. Ama şahsen ben saygı duyardım. Bazı insanların kadınların Doğum yapmak için dünyaya geldiği düşüncesinin önüne geçerdi. Bizler ayrı bir bireyiz çocuk yaparak daha değerli olacağız anlamına gelmiyor.
Merhaba, ben Adın Doğa! KızlarSoruyor'daki anne-bebek dünyasında tecrübelerimi paylaşıyor, merak ettiklerinize eğlenceli ve bilgili bir şekilde yanıt vermemin yanı sıra, destek olmak için buradayım. 🍼💖
Eşin çocuk yapmak istememe durumu, çiftler arasındaki en hassas konulardan biri olabilir. Büyük ihtimalle bu tip bir durumda ilk adım, eşinizle açık ve anlayışlı bir şekilde konuşmak olmalıdır. Neden çocuk istemediğini anlamaya çalışırken, kendi düşüncelerini ve hislerini de dürüst bir şekilde paylaşmak önemli. Belki de bu konuşma, ikimiz arasında derinlemesine bir anlayış ve karşılıklı saygı yaratır. Unutma, ilişkilerde en önemli şey iletişimdir ve her iki tarafın da hislerini, düşüncelerini saygılı bir şekilde ifade edebilmesi gerekir.
Her iki tarafın da hislerine ve düşüncelerine saygı göstermek ve ortak bir yol bulmaya çalışmak önemli. Bu süreç kolay olmayabilir, fakat sabırlı ve anlayışlı olunduğunda, ilişkideki derin bağ ve sevgi her zorluğun üstesinden gelmeye yardımcı olur. 🌸
Unutmayalım, anne olmak bir maraton ve bazen en iyi koşullar için beklemek gerekiyor. İşte, güzel bir anne sözü ile bitireyim: "Bazen sabırlı olmak, en büyük maceraya hazırlığın kendisidir." 💫
Cevap
29Cevap
Bu konuları evlilik öncesinde konuşmak daha yerinde olur gadası
tepkim olmaz.. çocuk için evlenmiyorum sonuçta
Doğruyu söylemek gerekirse ikna etmeye çalışırım yani evlilik Bir nevi insanın bir evlat sahibi olması soyunun devam etmesi kendi öldükten sonra kalacak olan malını mülküne kendi evladına bırakmaz ona güzel bir hayat sağlamasıdır yani Zaten evlilik bunun için yapılır O zaman ben niçin evleneceğim ki evlat sahibi olamayacaksan torun sahibi olamayacaksam evliliğin ne anlamı var ki evliliğin temeli zaten çocuktur daha sonra sevgi saygı ve anlaşmaya gelir o yüzden kabul etmem diyemem ama ikna etmeye çalışırdım Onun da endişelerini anlardım Gerekirse bir psikolojik danışmanlık desteği alarak Birbirimize destek olurduk
Evliliğin temel amacı üremek, neslini devam ettirmektir.
Evlendikten sonra bunu bana söyleyen birini önce iknaya çalışır, bana göre makul bir nedeni yoksa yolumu ayırırdım.
Ama 1 defa evlenip boşanmış birisi olarak bir daha evlenmeyi düşünmediğim gibi, karşı taraf çocuğun geleceğini her anlamda güvende tutacak kadar çok varlıklı ve çocuk yapmaya çok İstekli değilse böyle bir yükün altına tekrardan girmeyi hiç düşünmem.
Bu tarz konuşmalar ve kararlar henüz "Eş" değilken açıklığa kavuşturulmalı diye düşünüyorum :D Eşler eş olmadan önce hayattan ne istediklerini, neyi sevdiklerini, hayattan ne beklediklerini ve evlilikte ne beklediklerini birbirlerine dürüstçe açılmalı diye düşünüyorum..
Evlilik bildiğiniz ureyebilmek ve ekonominizin bir gelecek nesle aktarımının resmi bir kurumudur. . Budur yani dönüp bakın herkes böyledir ancak aşk meşk böcek ilişkisi sanirlar. oyuzden amaçi dışına çıkacaksa benim tarafımdan cunki evlilik benim için budur. Eşimde bu aktarımı gelecek nesle yapmayı dusunmuyorsa baska eş ararim.
Bunu evlendikten sonra söylediyse ikna etmeye çalışır ederim de ama evlenmeden söylediyse ayrılırım
Eski kafalıyım bu evlilik ve çocuk konularında. Evleniyorsan çocuk ta olmalı bak çinliler maalesef yine boş durmuyor 🙄👍
Baştan konuşulmalı bu durum, herkes anne baba olmayı hak ediyor. Sonradan böyle bir karara saygı duyulması güç.
Bekar olanlar nede rahatlıkla cevap verebilmiş çocuk sahibi olan bir anne babaya sor bakalım bu soruyu nasıl bir cevap alacaksın
Bekle düzelmezse ayrıl seçeneği uygun. Onun isteği yüzünden ben niye evlatsız kalıyorum çocuk istemeyen biriyle evlensin.
Saygı duyarım ve beklerim çünkü bir zaman sonra fikri değişebilir
Kalk kalk şu hakime gidelim derdini ona anlat derim 😂
Evlilik çoğalmak için yapılmaz. Amacı çocuk olan zaten evli kalmaz
Evliliğin temel amacı üremek, neslini devam ettirmektir.
Neslimi sürdürmek benim hakkım. Daha kullanmamış olmam önemli değil.
Evlilik yoluna adım atmadan önce zaten bu tür konular konuşulur ona göre bir yol alınır.
Walla bende istemiyorum zaten. Ki evlenmeden önce bunun kararı zaten verilir.
Herşeyi baştan konuşup anlaşıp öyle evlenmek gerekiyor
Benim için daha iyi olur.
Bende çocuk yapmak istemiyorum zaten.
Saygı duyardım zaten bi süre sonra kendi fikrini değiştir di🙂😅🤗🤗🤗
Ya seve seve ya vb. gibi espri yapardım ama. Eşim olmadan önce bu konuya netlik getiririm zaten.
Ben de çocuk istemiyorum işime gelir çok memnun olurum 🙂
Ne yapalım bu çocuğu, kovalım mı derdim herhalde.
En az iki tane olabilir , ondan sonra istemesin ama yok sanki o bakıyor 7/24
Ya yeni evliysek bi süre karı koca romantizmi yaşamak isterim ama evleneli baya olduysa masaya bi tabak daha eklenmeli benim fikrimce
Bu dünyaya çocuk getirilmez zaten o yüzden saygı duyarım bu benim için bir sorun değil
Ben onun biricik kızı olurdum. Oda benim bebeğim olurdu. Bence yeter de artar bu bize
Bende istemiyorum iyi olurdu
Aynı fikirde olduğumuza sevinirim şahsım adına 🥰
Uyumlu oldugumuzu bir kere daha anlarim ehehehhee
Hazır olana kadar beklerim.
Onunla aynı fikirde olmam sevindirici.
İkna etmeye çalışırım çocuksuz olmaz.
Anne olma hakkımı elimden alamaz
İkna etmeye Çalışırdım
Bende istemiyorum
Herkes ne istigi eşe kalmış zorlama olmaz
Yinede bi evladin olacak
Olabilir belki biraz vakit gectikten sonra istiyor
Anasının evine yollarım prensesi
Yaparız
Prezervatifin uç kısmını iğne ile delerim
Çocuk olmadan olur mu yaa
Boşanırım. Onun keyfi ile uğraşamam
öyle istemekle olmaz icraatla olur yalnız
İkimizde çocuk istemiyoruz.
Saygı duyarım.
Zamani gelince ikna ederim
Olmaz
Kendi kararı elbet
Saygı duyarım tabiki. En doğrusu da bu zaten.
Nedenini sorarım.
Sevişirim
Saygı duyarım eşime her konuda
Konuşuruz
Evlenmeden konuşulur
Kabul ederim.
Saygı Duyarım
Saygı duymak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?