Babamın erken ölümü benim için oldukça zor oldu ama annemi kaybetseydim daha kötü olurdu diye düşünüyorum. Allah başınızdan eksik etmesin. İnsanın annesi öldüğünde mi hayat çok zorlaşıyor yoksa babası öldüğünde mi? #Ankaralı
Ayırt edemem ikiside çok zor. Annesiz büyüyenin de babasız büyüyenin de boynu bükük kalbi hassastır. Babasız büyüyen her çocuk aile fertlerinden birini baba sanar ve ileride hep bir erkek tarafından kırılacaktır çünkü yüreğindeki eksikliği öyle tamamlar. Ben o çocukların yerine koyunca bile kendimi kalbimi hüzünler buruklar kaplıyor
Annesini 6 yaşında kaybetmiş bir kadın olarak söyleyebilirim ki en zoru annesizliktir. Yuvayı birlikte ve ayakta tutan annedir, o gittiği zaman hiçbir yoüz eskisi gibi gülmez hiçkimse eskisi gibi bakmaz. Anne gözün feridir. O gidince bütün kahkahalar neşesizdir, gözler gülmez artık.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Allah mekanını cennet eylesin. Hepsi aynıdır Allah esirgesin Her canlı bir gün mutlaka ölümü tadacaktık herkesin belli bir müddeti belli bir yaşayacağı süre var hepsi biz doğmadan önce belirleniyor hangi anadan baban geleceğimiz hangi coğrafya da doğacağımız v. s Ölüm Allahın emri.
Kardeşim başın sağolsun öncelikle Allah sabır versin. Doğru düşünüyorsun Annesizlik daha zor olurdu baba da çocukları için çabalar ama bir annenin ince ayrıntısına kadar çocuğunu düşündüğü gibi düşünemez. Çocuklarını bir arada tutmayı bilir anne aynı anda yemekte yapar işte de çalışır evinize temizler çocuklarının ihtiyacınıza giderir. kadın daha güçlüdür bu konularda.
babasi olan her erkek ya da kadin ister on yasinda ister kirk çocukdur... babasi ölünce olgunlasir olur.. babasi ölen onbes yasinda biri hayata bakisi tutunmasi da degisir... anne ise dahada farklidir anne gidince ev sessizleşir susarsin evde ses olmaz sokakda geri dönmeni gerektirecek neden olmaz düsünmezsin insan kalp üşümesi nedir ögrenir ben yasadim her ikisinide insan kimsenin ruhunu üşütmesin
Annesizlik Çünkü, kadın ölünce erkek çabuk unutup başka evlilik yapabiliyorken büyük çoğunlukla kadın dul kaldığında çocuğu için kendi nefsinden vazgeçiyor
Annesizliktir. Anne hiç dagitmaz çocuklarını derler toparlar. Etrafımda Annesiz ve Babasız olan örnekler var. Başın sağolsun Rabbim cennetine nail eylesin inşallah.
Babam sağ olmasına ve bizimle aynı evde yaşamasına rağmen hep olmamasını diledim. Yoksulluk olsun bağırış çağırış olsun her şey her şey onun olmamasını diletti bana. Ama annem onca zorluğa rağmen dimdik ayakta hep arkamızda yanımızdaydı. Bunun cevabını yaşananlar belirler
En İyi Cevaplar