Günler süren mücadeleden sonra bugün oğlum diş doktoruna gitmeyi kabul etti, fakat gittiğimiz zaman ise muayene ettirmekte yine zorlandık. Pekâla, çocuklardaki dişçi korkusu nasıl geçer? Dişçiden korkan çocuğu ikna etme yolları nelerdir? #impulsive#dişkorkusu
Çocuklardaki dişçi korkusu nasıl geçer? Ve dişçiden korkan çocuğu ikna etme yolları nelerdir?
Ben oğlumla konusmustum gitmemiz gerektiğini gitmezsek daha çok ağrı olacağını falan anlatmıştım gidince muayene oldu ama çekilmesi gerekiyordu ve iğne olması lazımdı önce izin vermedi kalktı çıkmak üzereydik hastaneden onunla son kez konuşma yapıp ikna ettim bir daha agirirsa getirmeyeceğimi cesaretli olup dişini cektirirse ona hediye alacağımi söyledim o anda karar vermesini istedim biraz düşündü ve onayladı hemen geri geçip dişini cektirmistik :)
Benim oğlumun alttan yan dişlerinin hiçbiri yok iki tarafında hepsi döküldü gece dişlerini çok sıkıyor kırıldı hepsi sanırım o yüzden ama çıkmaya başlıyor yavaş yavaş yaşından dolayı da süt dişleri başladı dökülmeye hepsi çıkana kadar çekeceği var
Günü gelmeden konuşmaya başlamalısın ben öyle yapıyorum genelde bu tür durumlar için önceden onu hazırlıyorum ki günü geldiğinde zorlamasın beni şimdi dişçiye gidiyoruz desem bile gider korkusuzca çünkü rahatladı dişi çekilince ve ona biraz gaz veriyorum sen güçlüsün yapabilirsin cesaretlisin sana güveniyorum falan diye onu cesaretlendiriyorum sende yap belki ise yarar :)
mesela annem küçükken dişiniz çıktığında yastığın altına koyun derdi. periler onu alıp para koyar derdi. bizde küçüğüz tabi koyuyorduk ulan bir uyanıyorduk para :D. sonra dişçiye gittiğimde eğer dişimiz çıkıyorsa onu alıyorduk yani böyle böyle alıştık
27 yaş bitecek. Dişçi koltuğuna oturduğumda senin çocuktan farkım olmuyordur :)) inanılmaz bir fobim var. En son gittiğimde sakinleştirici haplar ve şurupla oturabilmiştim oraya ahaha
Dis hekimleri ne kadar tatlı ve güler yüzlüyse çocukların korkusu o kadar azalır, tabi dişçide verilen sakız, ve oyuncaklar orayı sevdiriyor. Zaten çocuk hastalara ilk başta iletişim kurmak gerek sonra dişler halledili. Yani diş hekimi seçiminizi iyi yapın ☺
Benim annemde iple çekerdi. Ama ben çok kıyımsızım içim gidiyor, kaldı ki oğluma ikna etmek için tüm oyuncakları saydım "yok" diyor kesip atıyordu da, bugün dişçi ablası hemen aldı sallanan dişleri.
Kücük yaşlarda ben de oğlumda zorlanmiştım ama sonradan kendisi farketmeye başlıyor. Yavas yavas ergenlige girdigi icin sanırim kendi rizasiyla gidiyor artık. Ama küçük yaşlarda ne yapılması gerek onu henüz çözemedim.
Korku öğrenilmiş bir duygudur. Ben 5 yaşında dişçiye gitmek zorunda kaldım ve hiç korkmadım hala da korkmam korkanlara da anlam veremem. Çocuğun korkmasını gerektirecek bir şey yokken durduk yere korkmaz. Korku deneyimler sonucu oluşur.
En İyi Cevaplar