Dün oğlumu erkek kuaförüne götürmüştüm. Arkadaşım; "babası götürse daha iyi değil mi? aralarındaki bağ ve iletişim daha güçlü hale gelir, babayla vakit geçirmeli" dedi. Arkadaşıma ben de hak veriyorum, fakat yapabileceğim bir şey yok. Pekâla, iyi bir baba-oğul ilişkisi nasıl olmalı? #İmpulsive#BirAnne
Baba figürü sadece erkek çocuk için değil kız çocuk için de çok önemli. Burada babayı suçlamak yerine anlamaya çalışmak lazım. Çocuğuna değer vermediğini düşünmüyorum sadece baba olmayı öğrenemediğini düşünüyorum. Biz kadınlara annelik doğuştan eklenmişken erkekler babalığı yaşayarak öğreniyor maalesef. Sana düşen oğlunu hayata hazırlarken eşini de babalığa hazırlamaktır. Eşinin gözünü korkutmadan ufak ufak sorumluluklar verirsen çözeceğini umuyorum. Allah yardımcın olsun.
Ne kadar fazla zaman geçirip bir şeyler paylaşırlarsa o kadar iyi. Anne istediği kadar her şeyiyle ilgilensin ama erkek çocuğu babasını örnek ve rol model alır. Baba ne kadar iligili alakalı olursa o kadar kişiliğine katkısı olur. Zaten çocukla iligili her şeyde babada katkıda bulunmalı. Malesef bazı babalar sadece çocuk yapmayı biliyor. Gerisi yani yetiştirmek ve terbiye kısmını anneye yüklüyor. En ufak bir sorunda sen geliştiremedin oluyor.
bu durum anne götürmüş baba götürmüş olayı degil yaşı çok önemli çocugun özgüvenli çocuklar kendi hareket eden çocuklardır, berbere babasıyla gitmesi elbet çok iyi olur yaş önemli ama , maça , berbere , baba ile pastaneye , hastaneye , anne ile giderse, bazen çocugu tek başına bırakın ona iş verin misal hadi ekmeği sen al gel diye ya da hadi bugün arabayı sen yıka gibi işler verirseniz çocuk özgüvenli yetişir
bu yaştaki çoklarda dikkat etme duygusu gelişmeye başlamıştır sorumluluk verme ye başlaya bilirsiniz , onunla konuşun dinleyin büyük bir insan gibi davranın
özgüven olarak ne yapıyorsun misal, ya da çocugunuz düştü tepkin ne oluyor, ya da çocuk yemek yemiyecem diyor ne yapıyorsun ya da çocugun dışarda kavga etti geldi ne yaparsın
Öz güven olarak ne yapıyorum: Ona değerli olduğunu, kötü huylarını eleştirmeden dile getiriyorum, evde sorumluluk veriyorum ben de bir şeyler yapabiliyorum ve birey olduğunun farkına varması için, ona güvendiğimi hissettiriyorum, kıyaslamıyorum çünkü her çocuk bir değil. Yere düştüğü zaman yara bere almadıysa kendisi kalkıyor tepki vermiyorum, yemek yemicem diyorsa ısrar etmiyorum saygı duyuyorum ama evde herkes varsa masaya oturmalı. Uyumlu bir çocuk kavgaya karışmıyor lakin evde kardeşiyle kavga ettiği zaman ayırmıyorum kendileri çözsün diye. Yaralanmaya gidecekse olaya karışırım.
Bazi baba modelleri; + sadece cocuk yapan babalar Bunlarinda cocuklari sadece cocuk yaparlar + insan yetistiren babalar Cocuklariyla daha fazla zaman gecirip, dertlesen, arkadas olan, hatta kuz arkadasi oldugunda cebine harclik koyan babalardir...
Bizimki gibi desem cuk oturur sanırım 😍 Aslan oğlumla aramız çok iyidir, 3 yıldır her gün işten arta kalan zamanda aktiviteler yaparız, camiye, markete, berbere, esnaf ziyaretine, okula, oto yıkamaya vs. Birlikte gideriz ve onun insanlarla iletişim kurması için ortam hazırlarım.
Baba ogluyla vakit geçirmeli küçük yaşta belki çok uygun olmaz ama çocuğun ileri yaşlarinda babanın arkadas ortamina alinması ortak konular bulunup sohbet edilmesi erkek çocuğun kendini değerli hissetmesine faydası olur. Hatta ergenlige gecis dönemleri daha önemli.
Bol vakit geçirilmeli düzenli aktiviteler olmalı mesela futbol maçı izlemek gibi ama arada disiplini sağlayacak baba figürüde her zaman kalmalı. Tabi kız çocuğunu daha çok severim şahsen erkek çocuğum olsaydı kayırırdım :))
bir baba oğlunu sinemaya götürmesi avm ye götürmesi beraber zaman geçirdikleri anlamına gelmez o çocuğu oyalıyor beraber resim yapsınlar haıalı masal yazsınlar oynasınlar boguşsunlar ortak birşeyler yapsınlar
En İyi Cevaplar