Hızlı nefes almak tehlikenin nirvanası! Bebeğinizde hızlı nefes alma problemiyle karşılaşsanız, ne gibi önlemler alır, onu nasıl korursunuz? Hızlı solunuma dikkat! Bebeklerde yeni doğan ölümleri hariç 1 yaşından önce görülen en sık ölüm sebebinin zatürre olduğu belirtildi.
Üst solunum yolu enfeksiyonlarının genellikle sadece burun akıntısı, öksürük ve ateş şeklinde görüldüğünü, hırıltı, hızlı nefes alıp verme ve göğüste çekilmenin olması durumunda ise alt solunum yolu enfeksiyonlarının söz konusu olabileceğini belirten Özmert, alt solunum yolu enfeksiyonlarının hayatı tehdit eden bulgular oluşturduğunu vurguladı.
“HIZLI SOLUNUMA DİKKAT EDİN”
Prof. Dr. Özmert, zatürrenin bir alt solunum yolu enfeksiyonu olduğunu ifade ederek, “Temel olarak akciğerlerde hava değişiminin yapıldığı avleol denilen anatomik bölgenin mikrobik iltihabından kaynaklanan hastalıktır. Hava değişimi yapılan bölgede, buranın iltihabi hastalığı sırasında hava değişimi yapılamadığı için yeterli oksijen alımı mümkün olmaz. Yeterli oksijen alınmadığında da daha hızlı nefes alıp 5verilir. Biz, zatürrenin ilk belirtisi olarak hızlı solunumu esas alırız” diye konuştu.
Hızlı nefes almak tehlikenin nirvanası! Bebeğinizde bu problemle karşılaşsanız, ne gibi önlemler alır onu nasıl korursunuz?
Okuduktan sonra evlenip hemen anne olmak istiyorum. Bir bebeğim olsaydı onun için her şeyi yapardım en küçük sorunda hemen doktora danışırdim. Bebekler hassas çünki hemen o küçük şeyler büyüyebiliyor allah korusun.🍼💉
Bebeğimiz virüs kapmış 6 aylık avm ye gitmiştik burnu akıyor evde herkes hasta oldu çok güzel bakıyorum doktorada götürdüm ama 4 günü bugün inş geçer ya bidaha götürecem balgam var çıkartamıyor bide diş çıkartıyor polenlerde var şaşırdım napacağımı
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Hızlı nefes almak tehlikenin nirvanası! Bebeğinizde bu problemle karşılaşsanız, ne gibi önlemler alır onu nasıl korursunuz?
En İyi Cevaplar