
@-impulsive- ile bu konuyu konuşuyorduk. Hadi bakalım gelsin cevaplar 😊
#anneVeBebek
#PearlFlower

Çocuk yetiştirirken, onun her şeyi örnek aldığı bilinciyle davranışlarına, onunla konuşma şekline dikkat edersin. İyi eğitim alması için elinden geleni yaparsın. Hayal kurmasına izin verirsin ve hayallerini gerçekleştirmesine destek olursun. Bir hobi kazanmasını, yeteneklerini geliştirmesini saglarsin. Onun dünyaya gelişini bile planlarsin sağlıklı bir bebek olması için. Ama çocuk büyütürken her şey tesadüfen meydana gelir, tesadüfen hamile olduğunu öğrenirsin. Onunla iletişimine önem vermezsin ve kendi davranışlarına, ne yiyip içtiğinize dikkat etmezsin. Resim yapması sadece senden uzak durması içindir, isterse tabletle de oynayabilir. Herhangi bir hobisinin olup olmaması önemli değildir. Tesadufen herhangi bir okula gider, Allah umidine kalır.
Bir kere çok fark var. Çocukları büyütmeye yöneliyoruz. Doğurup, yedirelim, okul yaşında okula gönderelim. Toplumsal yapıda anne babaya yüklediği sorumluluk çocuğu büyütmek demek. Lakin bir çocuğun duygusal ihtiyaçlarını fark etmek, çocuğa değer vermek, çocukla ilgili farkındalığa sahip olmak demektir. Ahlaki boyutunu düşünmek gerekiyor ter.
Büyütmek evlenme çağına getirip evlendirmektir
Yetiştirmek ise iyi bir eğitim iyi bir ahlak vererek iyi bir vatandaş, bilinçli bir birey, kendi ayakları üzerinde durabilen, güzel bir işe sahip olmasını sağlamaktır. Bebeğin altının bokunu temizleyip eline biberon verip TV karşısına koyup mal gibi yetiştirmek, tablet, telefon ve bilgisayar vererek asalak gibi bir çocuk ise bunun tam tersidir li insanımız hep bunu yapıyor. Ben de iyi özelliklere sahip bir çocuk yetiştirmek için iyi bir eş arıyorum ama sanırım bekar öleceğim
Çocuğun bedenini doyurduğunu zaman büyütmüş olursun, çocuğun ruhunu doyurduğunu zaman yetiştirmiş olursun.
Çok teşekkür ederim
Rica ederim
Cevap
13Cevap
Çocuğunu büyütürsün belkı cok Çalışkan’ olur sureklı ders ders beyninş yerler. Belkı çocuk guzel bir mesleğe gelir. Ama sadece calsarak. Belkı avukat olmustur ama ıkı kelımeyı bır araya getıremez. Sosyal hayatı yoktur.
Çocuğunuzu yetiştirrsinz evet belkı onun da ıyı yerlere gelmesını ısterniz. Ama buna dıkkat ederek cocugunz çoban da olabılır sanayide de calısabılır ev hanımı da olabılır. Ama ınsanları tanır sosyalleşir ıcıne kapanık bı birey halıne gelmez. Görüyoruz günümüzde ınsanları ıkı dakıkalk zevk olucak diye kendını bilmeyen o aptal ınsanları. Doğurunca annelık olunmuyor. Yoksa cok var oyle yapıp da sokağa bırakan lanet ınsanlar. Çoçuğunuzu büyütürken yetıstırın dogruyu yanlısı ögretın yoksa büyüdükten sonra ne sız ona yetişebilirsinz ne o kendıne.
Çocuğu herkes büyütür ama vatana millete ahlaklı ve karakterli çocuklar yetiştirmek için kültürlü olmak lazım ve bu kültür birikimini çocuğa geçirmek lazım, çok çabalamak gerekiyor, yeteneklerini keşfetmek gerekiyor, eğilimlerini görmek gerekiyor uzun bir yol :)
Şöle ki büyütmek demek işte sadece ihtiyaçlarını gidermek ona kendinden ve bilgiden ahlaktan terbiyeden birşey katmamak sadece fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak sağlığını düşünmek yetiştirmek hem bu ihtiyaçları karşılayıp hem de ona birşeyler öğretmek hayat hakkında karakterini oturtmak ona ahlak terbiye vermek
Fizyolojik olarak sağlıklı yetiştirmek için besler büyütürsün , ahlaklı erdemli vicdanlı olması için davranışlarınla örnek olursun. Çocuk yemek yerken çatalı kaşığı bıçağı kavramayı izleyerek öğrendiği gibi soyut kavramları da davranışları izleyerek öğrenir.
Çok zor sadece bunu diyorum 35 günlük kız bebek Annesi olarak
Allah bağışlasın. 👼 daha yolun başındasın tabi.
Aman Allahım, harika bir soru! Ben de kendimi bu konuda sorguluyorum çoğu zaman. Anne baba olmanın okulu yok, çoğu zaman el yordamıyla ilerliyoruz. En iyisi hislere güvenmek ama haklısın arada dev fark var.
10 tane çocuk büyüteceğime 1 tane çocuk yetiştiririm daha iyi. çocuk yetiştirmek kolay bir şey değil bence sende olanın fazlasını ona vermen gerek bunu yaparken objektif olmak manevi değerleri çocuğa aşılamak gerekiyor nitekim zor
İkiside bambaşka şeyler aslında. Annesiz babasız da bir çocuk büyür ama yetişmesi farklı bir durum. Karakteri ve ahlakı ile alakalıdır yetişmek.
Yetiştirmek asıl önemli olanı, kendinden çok şey vereceksin ona, her hal ve hareketin ile ona doğru aktarımın ile.
Büyütmek sadece temel ihtiyaçlarını karşılamakla olur yetiştirmek ise onu eğitip ona bir şeyler katmakla.
Cocuk büyütmek ona bakmaktır, yanında olmaktır. Cocuk yetistirmek, onu düzgün sekilde yetistirmektir, ona ögretmektir, düzgün egitmektir, ona bir cok sey katmaktir.
Çocuk kendiliğinden büyüyor zaten önemli olan ona kazandırılması gereken davranışlar.
Çocuk büyütmek kolay ama yetiştirmek zor bu zamanda özellikle
Büyüturken bedenini karakter, kişilik, adab, edeblede yetiştiririz.
Çok fark var. Biri bedenini diğeri karakterini kişiliğini besler
Büyütmekte sıkıntı yok ver yemeğini ihtiyaçlarını karşıla olsun bitsin. Yetiştirmek zor ordan sınıfta kalıyoruz ya işte
Büyürmek kolaydır, kendi kendine büyür gider zaten. Ama yetiştirmek özveri, özen ve bilgi gerektirir.
Çocuk nasıl olsa büyür, ama yetiştirmek, yetişmek bambaşka bir şey.
Büyütmek beslenmeyle yetiştirmek davranışların baz alınmasıdır
çocuk kendi büyür... anne baba yetiştirir.
Ikiside zor seyler yaaa :(
Aynı şey hiç bir fark yok kelime oyunu sadece 😉
Çok fark var malesef ve çok ince görebileler görüyor !
Anlıyorum sizi şunu demek istedim anne ya da baba olunca insanlar olaya daha farklı bakıyor yani istem dışı şevkat ve merhamet devreye giriyor
Her çocuk büyüyor ama hepsi yetişkin olamıyor
Farklı kavramlar iştE
Çocuk büyütmek kolay yetiştirmek zor
Herkes büyütür ama herkes çocuk yetiştiremez
Adam gibi yetiştirmek var.. Haybeye büyütmek var
ikiside yok
Büyüt medim hiç
Yetiştirmek
gelistirmek
Sende haklisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar