Günümüzde çalışan anne ve babalar sebebiyle birçok çocuk kreş ya da bakıcı ile büyüyor.

Günümüzde çalışan anne ve babalar sebebiyle birçok çocuk kreş ya da bakıcı ile büyüyor.

Yiğenime biz bakıyoruz gerekli durumlarda kıyıpta bakıcıya verilmesini istemem… en güzel en özel anlarını birlikte yaşamak paha biçilemez bir duygu…
İlgi alanınız mı mesleğiniz mi bilemiyorum ama rahatsız etmiş olmazsam konuşmaya yardımcı olduğunu düşündüğünüz bildiğiniz her hangi bir şey var mı çocuk şarkısı gibi yöntemler… bildiğiniz etkili olan trikler… Her çocuk özeldir ona katılsam da azıcık uçması için bazen ufak iteklenmelere ihtiyaç olabiliyor.. rahatsız ettiysem affola…
Çocuk anneye muhtaçtır. Çocuğun ilk defa konuşacak ama sen onun yanında değilsin, ilk emekleyecek sen başka işlerle mesgulsün. Mesleğin ne onemi var çocuğunu büyüt sonra çalişırsı. Cocuk sevgi ister, çocuk ana kokusu ister, çocuk anasız yaşayamaz..." derler ama konu iş olunca unuturlar. istediğin kadar yüksek lisanslar, doktoralar yap yine de yapış o annelik rolüne, sakın bırakma. deli gibi sarıl o role... Ama anlayan kim.
Valla ben bakıcılarda büğüdüm ailemden uzakta genelde haftada 2-3 gün görüyordum çocuk yapıyorsanız 2-3 kere düşünün hep yanında olabilirmiyiz diye bence bir çocuğun 10-12 yaşına kadar annesi yanında olmalı babası olamasada en azından anne olmalı
Bence bu iki durum arasında yetişme tarzı, çocuğun bağlanma şekilleri ve sosyal beceriler açısından bazı farklar oluşabiliyor. Bakıcıyla büyüyen çocuk, farklı kişilere kolay adapte olabilirken, bazen aile bağlarında uzaklaşma hissi yaşayabiliyor. Aileyle büyüyen çocuk ise genelde daha sağlam bir duygusal bağ geliştiriyor ama sosyal etkileşim eksikliği gibi durumlar yaşanabilir.
Her iki durumda da önemli olan sevgi ve ilgiyle çevrili bir ortamdır. Çocuklar aslında her durumda sevgiyle büyüdüklerinde sağlıklı bireyler olabilirler. İşte çocuk büyütmek tam bir denge sanatı, yoga dersinde bile bu kadar odaklanmamışsındır! 😊
Cevap
2Cevap
Aile sevgisinden yoksun büyürler. bu yüzden de sevgiyi dışarıda ararlar.
Kreşlerde sosyallersiyor çocuklar ama yinede belli bir saate kadar aile alıncada etkinlik yapılıyorsa sorun degil
çocuk bakıcısına daha düşkün olur. aileye pek düşkün olmaz
Aile ile büyüyen çocuklar daha neşeli ve özgüvenli oluyor.
Çok fark olur anne baba öz bakımı başka
Bakıcı olmaz, ben bakarım olursa
Bakıcı sevgi veremez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?