eylem olarak farkı yok ama evlat edinen kişilerin yapısına göre yorum farklılaşır. kendinden paraça gibi seven ve her türlü olumsuz davranışlarında yine sahiplenenler için fark yoktur
bazı insanlar ise çocuk biraz büyümeye başlayıp olumsuz davranışlar göstermeye başlayınca sahiplenme duygusu zayıflar. "eeeee belliydi böyle olacağı. kim bilir nasıl anası babası var ki ona çekmiş..." gibi zırvalıklar başlar.
fiziki ve biyolojik özellikler genlerle geçse de karakter farklı yaratılır. daha anne karnında belli olur ve 7 yaşına kadar tamamlanır. burada klasik anasına çekmiş babasına çekmiş gibi ifadeler efsanedir. ikiz kardeş doğuyor. her ikisi de zıt karakterde ve anne babaya hiç benzemiyor. demek ki karakter kişiseldir.
bu tür insanlar evlatlık edindikleri çocuğa aslında ilk baştan endişeli yaklaşır. en küçük olumsuzlukta da açığa çıkar.
Kendi genin aktarımın her zaman daha iyidir. Hem daha iyi bağ kurulur hemde daha çok seversin içgüdüsel olarak. Ancak özellikle kısır bireyler evlat edinebilir ve velisiz çocuklara sıcak bir ortam sunabilir. Bu büyük bir iyilik.
Sonuçta direk genlerini aktarmıyorsun ayrıca genler çok karışıktır. Dediğim gibi güzel birşey evlat edinmek ama aynı sıcaklığı, hisse veremez doğa yine ezip geçer :D
şu genleri bir çözemedim bence bebeklikten büyüyene kadar asıl etkenler belli oluyor. büyüdüğü çevrede yani her insanın genleri aynı sayılmasa bile etkileri fazla değil e sarışın olmuşun e esmer
Genler fabrika ayarlarıdır. İnsanın demiri çimentosu kaba inşaatıdır. Çevre, aile, yaşantılar boyası, dış çephesi dekorasyonudur :D İşin çok çok büyük kısmı genler dostum.
Tam anlamıyla sizden bir parça olmadığı, bilindiği için çok fazla çabuk benimsemeyebilir insan benimseyince de farkı kalmaz diye düşünüyorum evlat edinmek insanın güzel duygularını kabartan bir şey olsa gerek yaşamak lazım
Bence çocuğu benimsedikten sonra ha dogurmussun ha yurttan almışsın cok fark etmiyor. Büyük bir sorumluluk olmasına rağmen çok güzel bir olay. Sıcak baktığım bir durum. Belki ileride evlat edinebilirim.
Çocuğun yaşı onemli bir etken değil bence. Önemli olan çocuk ile iletişim. Yani 8 yaşında ki bir çocuğu bile evlat edinebiliriz. Lakin daha önce de dediğim gibi önemli olan ebeveynlerin çocuk ile arasında ki etkileşim. Herhangi bir çocuk alayım da bakayım diye bir zihniyet olmamalı. Bu zihniyet hem ebeveynlere hem de çocuğa zorluk çıkartır. Belki bebekken daha iyi yetiştirebilir ebeveynler bilemiyorum. Ama yaş çokta önemli değil kanımca.
yaş çok önemli çünkü her dakikanın aktarımı ve bağları vardır. her yaşta karşılıklı alışverişler olur. ama diğer söylediklerine katılıyorum. özümseyip büyük sorumluluğu almak lazım.
Haklısın. Lakin işte herkes sıcak bakmıyor bu duruma. E haliyle o bebekler çocuk oluyor. Keşke bilinçli insan sayısı çok olsa da çocuklar da mutlu olsa. Annelik babalık doğurmak ile olmuyor bunun farkında olan insan sayısı çok az.
Yani büyüdüğünde evlatlık olduğunu öğrenirse ya da zaten bunu bilerek büyümüşse... Nasıl ifade etsem bilemedim. Kötü anlamda değil yani. Sadece aynı kandan olmadığından dolayı bir boşluk hissederdim.
Alt kat komşumuz iki kardeşi evlat edindi büyük kız dı ve bu gün yüksek hemşire oğlan küçüktü oda bilgi sayar mühendisi.. Anne ve baab diye bir sarılışları var anlatmak imkansız..
Öz çocuğu olabilecek birine bu soruyu sorduğunda hayır diyecektir. Evet diyorsa samimi değildir. Çünkü her canlı için öz çocuğu ile kendisi arasında özel bir bağ vardır.
En İyi Cevaplar