Her anne-baba çocukları evlendiğinde ilk istedikleri şey torundur. Öyle ki torun olur sonra başlar gelin, kayınvalide arasında torun büyütme dersi. Anneler bazen çocukları yaramazlık yaptığında sesini yükseltir ve kızar kayınvalide hemen karışır "bağırma" diye. Bu sefer çocuk her hata yaptığında nazının geçtiği yere babaannesinin yanına koşar. Böyle olunca anne-baba-babaanne-dede görevleri değişmiş olur. Pekâla, çocuk büyütürken büyüklerin karışması ne kadar doğru? Sizler büyüklerinizin çocuklarınıza karışmasına müsade edermisiniz? Ya da büyükler bu durum fazlasıyla hassas baktıkları için kırmadan nasıl hallede bilirsiniz? #Mutluluk26
Çocuk büyütürken büyüklerin karışması ne kadar doğru?
Tavsiyede bulunabilirler fakat karışmalarını doğru bulmuyorum ya da benim hatalı olduğumu düşündükleri bir konuda çocuğuma hayır sen öyle yapma böyle yap, boşver çocuğum demeleri yanlış. Çocuğumun yaptığı bir hatada müdahale edecek veya etmeyecek insan benim. 10 kafadan ses çıktığında farklı farklı söylenenler önemini yitirir doğru bir yaklaşım bile olsa. Üstelik küçük de düşürülmüş oluyorum evladımın gözünde (söylediğime karşılık başka tavsiyede bulunduklarında). Kibarca annecim, babacım ben ilgilenirim, siz zahmet etmeyin. Benim kendime göre yöntemlerim var. Bırakın da istediğim gibi büyüteyim evladımı derim.
Eskilerin bir sözü var, bir bebeğin kırk ebesi olursa kafası koparmış.
Çocuk eğitiminde tüm aile bireyleri sorumluluk almalı tabi ki. Ama sorumluluk almak demek annesinin izin vermediği bir şeye müsade etmek demek değil. Büyükler aanne babanın müsade etttiği kadarına müdahale etmeli, fazlası herkesin huzurunu bozar. Çocuk otorite dinlemez, kurallara uyması gerektiğini öğrenemez..
onlar anneliğin babalığın masterliğini yapmış olduklarını düşünüyorlar ama değişen zaman içerisinde doğru bilinen yanlışlar sayesinde büyüklerin karışması bence doğru degil.. ben buna müsade etmem... kırmadan nasıl hallederim... bilemiyorum ama bir yolunu bulurum umarım
Tecrübelerini yansıtıyorlar ama fazla ileri gidince işler pek umulduğu gibi gitmiyor elbette kendi hayatına başkalarının karışmasını kimse istemez tabi bu şekilde olaylar başa gelince de huzursuzluk çıkması doğal oluyor :)
Tecrube aktarımı güzel ve önemli bir şey elbette, çirkin olan ukalalık ve diretme. Her insanın kendi hatalarını yapma hakkı var. Büyükler daha anlayışlı, küçükler de daha saygılı olmalı.
Şimdi çocuğa nasıl baktığınızla alakalı.. eğer onu elbebek gulbebek gibi ya da fazla yüz verirseniz.. büyüturseniz belki kızabilir. Sevin ama dozunda abartmadan
Sana tamamen katılıyorum. Anne ve baba tek söz hakkına sahip olmalı ve ortak noktada buluşmalı. İkisi farklı karar verince bu defa da çocuklar ya annelerinin ya da babalarının paçalarına sarılıyorlar.
En İyi Cevaplar