Dogum sırasında yanında olmak isterim sonuçta eşim çocuğumuzu dunyaya getirecek bence cok ulvi birşey. Eşimin isteğine bırakırım girmek istediğimi söylerim buyuk ihtimal onay verecektir diye düşünüyorum ama istemezse de o an onun dediklerini yaomak bana daha digru geliyor bu konuda ne düşünür bilemem tabi karakteri nasıldır bilemem Şu an konusmak pek anlamli değil ama kapının önünde gümrükten mal bekler gibi beklemek de istemem. Evlenirken iyi gunde kotu gunde diye toplum icinde bir siz veriyoruz bunu oylesine yapmıyoruz dimi evlilik onemli bir müessese. Kadinlara sorulmus bir soru ama erkek olarak dusuncem bu yönde..
Bence girmemeli istiyorsa tabi ki girmeli ama belki eşinden uzaklaşma olabilir benim düşüncem belki daha da sıkı bağlanırlar. Kişilere kalmış ben istemem diye düşünüyorum şu an belki tuvaleti gelicek yanında ben varım diye tutucak yapmıyacak falan bir sürü olay var daha boşu boşuna kasmasın kendine rahatça doğum yapsın.
@cocopobss Alttaki yorumları baz alarak yaptım. Kimisi yaptırmak istemiyor. Ben fikrimi söyledim. Memlekette tek sorunumuz zaten kocaların doğum sırasında anne yanında olmasıydı onuda yaparsak inşallah uzayıda ele geçirecez.
Yatakta her haltı yiyince tiksinmiyorda kadınını doğumda öyle acı çekerken çocuğunu doğurur halde görürken mii, böyle güzel bir olaya şahit olurken mi tiksinicek... tiksinecek olan kocanın aklına tüküreyim! Kızlar sizlerden böyle aşağılayıcı yorumlar görmek çok üzücü, benden tiksinir falan diye... o sizin eşiniz ve elinizden tutup destek olduğunda doğum daha kolay olacaktır inanın! Ve sizi öyle acı çekerken gördükçe merhamet duyguları daha da gelişecektir ve o an hep aklında kalıp size minnet duyacaktır...
Farkli ve tamamen katıldığım bir düşünce tebrik ederim buraya bir alkış birakmak isterim👏 Merhamet duygularindan bahsetmeniz de cok ince ve guzel detay helal olsun.. diger kullanıcıların yorumlarının arasinda boyle yorum gormek sevindirdi.
Türkiyede hele hele devlet hastanesinde biraz zor.. Ama girmeliymiş bana biri dediki baba o evlada çok düşkün oluyormuş anneyi cok iyi anlıyormuş zira eşi ona " onun doğduğu o dakikaları unutamadığını ve çok farklı bir şefkatle sevdigini söylemiş."
İlk ağlayış, ilk nefes, minik elleriyle güvenle tutacak yerler araması, göbek bağının kesilmesi ve bu minicik ufacık insanı o anda kucağına verilmesi ve onun verdiği hisler çok başka!!!
Isterim.. yabanci insanlar (doktor hemsire felan) esim niye olmasin? Cok kutsal ve özel bir an erkek orda olmassan hediye pakiden cucuk cikmis ona gibi hisseder ama orda olursa empati kurabilir ve onun icinde özel bir an olur
Doğum biraz farkli bir durum acikcasi. Normal dogum ve sezeryan doğumun farkli olduğu konular var. Sezeryan doğum ise isterim. Normal doğumda adamin midesini bulandirmak istemem..
Elbette isterim. Onun vereceği desteği kimse veremez o sırada. Sadece ben yanındaydım demesi sıkıca elini tutması bile insana o kadar iyi gelir ki. Üstelik ikimizden bir can doğucak. Çok isterim yanımda olmasını.
Eşim orada acı çekerken ben dışarda bekleyemem müsaade ederlerse gelirim en azından ona moral olur bazı erkekler gelmem yazmış içerde kadın senin çocounu doğruyu müsade edilirse kesinlikle eşinizin yanında durun
Doğumhanelerde ıkındım çıktı olmuyor. Öyle kolay birşey değil. 15 16 saat sancı çekiyorlar o sürede altına yapan mı saçlarını yolan mı ararsın. İstemem. Zaten normal doğum yapamam adet sancılarına bile dayanamıyorum
Girsin. Hem destek olsun hem de ne kadar zor olduğunu görsün. "Çocuğumun annesi" duygusu gelişir diye düşünüyorum. ilerde bir gün çiftler arasında uyuşmazlık peydah olur, aşk biter, sevgi biter vs. Ama adam olana bu düşünce destek olur.
En İyi Cevaplar