Eşiniz doğum yaparken yanında olmak ister miydiniz?
Kizlar siz doğum yaparken eşiniz doğumhaneye girsin ister miydiniz?
Kizlar siz doğum yaparken eşiniz doğumhaneye girsin ister miydiniz?
Doğum bir kadının en acı çektiği zamandır. Fakat buna rağmen hayatının en değerli ödülünü kazandığı andır doğum. Ortalama 9 aylık zorlu bir süreçten sonra aşkının meyvesini kollarına almak için çektiği bir acıdır doğum kadının. Bu durumda ona fiziken olamasa da, psikolojik olarak destek olabilecek eşinin bulunması bence kötü değildir. Bu her iki bireyinde ortak kararı olmalı. @birbaşakburcu 'nun yazısını dikkatle okudum ve mühim hususlar var anlattıklarında okumayanlara da öneririm. Benim kanaatim, eşim bana bir oğul ya da bir kız verecek. Ne şekle girerse girsin, insanın midesini kaldıracak ne olursa olsun, o benden yanımda olmasını isterse bunu her şekilde yaparım. Allah bana onu bahşetmiş ve çocuk sahibi olmamıza izin vermiş. Ben şükranlarımı sunarken, kadınımdan mı soğuyacağım? Bunu yapan erkekler bilemiyorum, Allah bağlılıklarını ve sevgilerini arttırsın karılarını cinsel obje olarak görenlerin. Hz. Havva'ya Hz. Adem, Hz. Hatice'ye Hz. Muhammed çizgisinde olunmalı.
malesef ülkemizde çoğu doğumhaneye eşler alınmıyor özeldede almayan yerler var alınanan yerlerde eşlerin psikolojik travmaya girmemeleri için o oodaya girmemeleri doğru olur diye düşünüyorum bir çok eşin o görünü sonrasında eşinden bayandan soğuyacağına eminim ülkenin sosyal ve kültürel eğitim yapısını gözönüne alırsak gelişmiş ülkelerde bile bu oran varken kaldırabilecek erkeğin girmesi en mantıklıı diyeceğim ama giripte bayılanda çok
Önceden isterdim taki ananemle doğuma girene kadar. ananem ebedir aynı zamanda baytar ve çıkıkçı. onun annesi de ebeydi ve çiçekleri tohumları eşlerdi. her neyse konuya geleyim. ilk gördüğüm doğum köydeki komşu gelinindi.17 yaşımdaydım. Sürekli sıcak kan akışı, kadının halini anlatmaya kelimeler yetmez, değişik bir koku, ıkınırken diş gıcırdaması çeneden gelen sesler, vajinanın nerdeyse bir karış açılıp içe dışa çıkıp gelmesi, bazı durumda lağman yapılamamışsa büyük tuvalet yapılması oluyor. Küçük tuvalet zaten genelde oluyor. eşiydi içiydi derken çıkan çıkana. Bebekte parçalar olabiliyor. Şimdilerde normal doğum hala yok. epidural gibi iğneler vurulup ağrı bir nebze de olsa azaltılıyor. O gün gelin kolumu sıktığında ananem odunu tutturmasaydı benim kolum kırılırdı.
Filmlere özenip girmeyin.
istemem. olmamalı da zaten. erkekler soğuyabiliyormuş eşlerinden. olası bir durum olduğunu düşğnüyorum bir kere doğum videosu izledim ben bile kendimden soğudum. dizilerden etkilenip elini tutarım sıkı sıkı sararım hayali kuran erkekler gerçekte bunun olmayacağını bilsinler. çünkü parmakları kırılır. erkeği kadının 2 metre yakınına yaklaştırmazlar bile kalabalık eder. inanmayan bir doğum hemşiresine ebeye vs danışabilirler. bir hayvan bile acı çekerken dayanamazsın kafanı çevirirsin. hayat arkadaşın orda gözlerinin önünde acı çekerken bunu yalnızca uzaktan izleyebilmek korkunç bir şey. sadece doğumhanenin bir köşesinde durup acı çekecek yani. ne gerek var ki? odaya gittiğimde böyle güzelce süslenmiş bir oda görmek ya da evde bu tarz bir şey yapılması beni daha çok mutlu eder.
doğum videosu izle ne demek istediğimi anlarsın
Hayır doğumda baştarafında ellerini tutuyordum, uzakta durmuyor baştarafında oturuyorsun
genelde izin vermezler. sana denk gelmiştir.
@Tugrahan74
Almanyada girebiliyorsun orayı bilmiyorum
türkiyede pek izin verilmiyor diye biliyorum bende. hatta geçen sene yakınım girmeyi istedi dışarda bekle dediler adama. @Tugrahan74
2 el tavla da atın bari :D @Sorad
Cevap
38Cevap
tam da bu yıla kadar doğuma mutlaka sokucam kocamı o anı oda paylaşmalı diye diretirdim öyle düşünürdüm yani ileride evlendiğimde sonra burada biriyle tanıştım bir bayan ve severek evlenen eşi ile kızının doğumuna girdikten sonra birbirlerinden soğumuşlar
sanırım girilmemesi daha iyimiş anladım
Eşim doğumuma girdi benim ve doğumdan önce çok tartıştık beni süsümle püsümle gör soğumanı istemiyorum benden doğum hali bu gibi laflar etmeme rağmen benimleydi. Çok da problemli bir doğumum olmadı Allahtan, ama oğlumun sesini ilk duyduğumda eşime baktım dudağını büküp ağladı resmen. Allah'ın verdiği en büyük mucize bu sizi çok seviyorum diyip diyip ağladı. Aksine daha da çok bağlandı. İyiki girmiş diyorum şimdi bende Ailemizin bağı hep böyle kalsın..
Kişiden kişiye değişir ama seni canı gönülden seven birisi soğumuyor. İkinizin canını doğuruyorsun çok çok muhteşem bişey bu. Senin yanında elini tutacak sadce doktrun yanında izlemiyor ki.. Hıçkıra hıçkıra hem dua edip şükretti hem ağladı eşim. Şimdide daha bunun ikisi üçü var hpsine giricem diyor:)
Amin inşallah canım.. Eşini sen tanıyıp seveceksin en iyisini de sen bilirsin :))
böyle igrenç bir olaya eşim şahitlik etsin istemem hatta mümkünse erkek doktor da girmesin doğuma evlenmeyi düsünmüyorum ama olurda evlenirsem cocuk istemiyorum esim cok isterse özel kadın doktor tutsun doguma erkek girmesin kadın olmak ne rezillik yaa utanc verici bir durum..
Beklenen bir komplikasyon yoksa ben isterim elimden tutup destek olmasını... Evladımızı dünyaya getirirken çektiğim acıdan düştüğüm halden sebep benden soğuyacaksa zaten eksin kalsın yanlış giden birşeyler vardır...
Doğum yaparken altına sıçan kadınlar var, sıçmayan istisna diyebiliriz. Karımı o karede hayal edemiyorum, girmem
Yok. Benimki düşer bayilir bide onla ugrasamam. Disarda beklesin. Zaten daha evlenmeden ya ilerde hamile kaldiginda sana bisey olursa ya doğumda bisey olursa ben naparim o zaman falan demeye başladı.
Ortada fol yok yumurta yok adamin düşündüğü seye bak :)
Ben doğum yapıyo olsam eşim yanımda olsun istemem ya. O halimi falan görmesini istemem, çığlık atarken falan. Yorumları okudum gerçekten eşinizi kendinizden soğutabilirsiniz aman diyim :)))
Eger ıyı olucaksa Kendını ıyı hıssedıcekse olurdum elınıde tutardım. Ama Bana sorsalar gırcenmı hayır gırmem ya. bırcok nedenı var. korku endıse kotu olmak ne bıleyım ya
istesem bile izleyemem kan tutar bayılırım ben :D en iyisi kapıda beklemek. doğumdan sonra gireriz işte yanına :)
oğlum bak sen böyle çıktın falan ahahaa :D
o çığlıklar içinde acı çekerken ben hastaneyi bile terk etmeyi düşünüyorum. ne bilim arabayla uzaklaşırım falan sonra gelirim. ama dayanılmaz bişi bence =/
Çok istediğim birsey bu. Uzun zaman önce internetten bir video izlemiştim. Kadın sıcak su dolu mini bir havuzda normal doğum yapıyor. Havuzun içinde kocasıda var doğum esnasında elini tutuyor öpüyor çok hoş bir videoydu.
Ben eşimin yanımda olup elimi tutmasını beni skinleştirmesini isterim ne olucağı belli olmuyor doğm sırasında ölenlerde var hiç olmasa allah korusun ölsem bille gördüğüm son şey eşim olsn onun ellerini tutmak olsn
bence hiç bir erkek girmek istemez eşlerinde tiksinecekleri kesin ha ben kıskanırım falan derler o sırada olsa hangi doktor olsa ellerini öperler karımı kurtar diye o derece yani asla istemem ne iş var
Ben eşimin doğumunda yanındaydım ve @birbaşakburcu doğru söylüyor, insan eşinden soğuyor, kadın ve erkeğin bazı şeyleri görüp duymaması eşlerin mutluluğu için gerekli bence
Bence girme dostum, eşine bir doktorun gözüyle bakmaya başlıyorsun ve cinsel istek duymuyorsun
Sadece doğumda yanında olup sonra senden uzaklaşmasınını istiyorsun?
Biz erkekler kadınların o özel hallerini, pasaklı bakımsız yani ağdasız falan bu halleri de gördüğümüzde partnerimize karşı isteksizleşiyoruz😉👍
İstemem ben. çünkü psikolojileri bozuluyormus vajinanın açıldığını gördükten sonra aynı zevki birdaha alamayacaklarını düşünüp soğuyolarmış eşlerinden. bir hemsire arkadasımdan duymustum
ben dogumunda yanında olucam elinden tutucam hatta bide öncesinde bayan dogumcu bulucam çok kıskancım :D
elinden tut da bütün parmakların kırılsın. hey Allahım yaaa :D izin vermezler bile yanaşmana
he sen öyle san. dizilerden çok etkileniyosunuz.
eğer o kadar güçlü olmasa o çocuğu doğuramaz zaten
uyarması benden. zaten doğumhanenin köşesinde telaşla tırnaklarını yemekten başka bir şey yapamayacaksın panpa çok şey yapmayı bekleme yani :)
kurban olurum buna tabi işin şakası hayırlısıyla dogursunda çok önemli değil takılıyorum ben yeterli oda bebişimde saglıklı ve kolay dogum olsun tabi rabbimden tek istediğim bayan bir dogumcu nasip etsin gerisi önemli değil bu konuda gerçekten aylar öncesinden bayan dogumcu bulucam bari bunda diretme olsun :) @birbaşakburcu
oluyor canım sıkıntı yok o konuda. sadece çok ani durumlarda kendi doktorun yoksa yerine başkası geçebiliyor. o an zaten onu düşüneceğini sanmıyorum bile. sende şok içinde kalırsın büyük ihtimal.
dostum olabilecekleri söylüyorum. yani annemde sıkıntı yaşanmadı ama annem zaten sezeryan doğum yaptı bildiğin randevuyla doğurdu. ama acil bir durum olursa ve eşinin doktoru orda olmazsa ne olacak saatlece bekleyecek mi öyle? şöyle bir şey yapabilirsiniz sadece bayan doktorların çalıştığı hastaneler var. erkek doktor asistan hemşire vs kesinlikle yok. muhafazakar kesim çok tercih eder oraları. ters bir durumda da yine bayan doktor geçer doktorunun yerine.
kızmadım yaaa çok mu ciddi göründüm :) doğuma da alırlar seni o zaman istersen.
denemesi bedava buyur gir kendin gör madem bu kadar heveslisin :)
Kesinlikle istemem. Dogum cok kritik bir surec. Cok basit ya da cok tehlikeli olabliyo. Her ihtimale karsilik o kargasada bulunsun istemem. Heyecan ve telasi disarda yasasn.
Gerekmez. Zaten durupta nasil ciktigini izleyemiyo anca durup elini tutar ne oldugunu anlamaya calisir. Bn orda bagirip can cekisirken onunda daha fazla telaslanmasini istemem.
Sen dogum yaptn mi tatlm?
Belli anlamaman normal zaten. Kocani yanina alipta napicaksn yani. Yazik adama. Sn orda dogal olarak avaz avaz bagrirken bsey yapablecegni mi saniyosun. eli ayagna dolasr panikler ve elndende bsy gelmez. Nasl destek olmasini bekliyosun. Ztn orda olanlari gorse yataginada girmz.
Fizyolojik olarak kotu bir gorunumm sogumanin amaci zarar verecegini dusunmek. burada daha fazla detaya gremiyorum ama o kdar genisleyp acilinca hatta kesilince ustune bile dikilince erkegede daha snra ordan birseyler beklemek agir geliyo.
Tavsiye etmiyorum kesinlkle kmseye. En uygunu disarda beklemesi.
Olmaz öyle şey bunun neresi romantiklik l*n he ben orda durucam adamda eşimin şeyine bakacak döver atarım l*n adamı geçer kendim doğurturum..
Yok ya ne odunu adam eşimin şeyine baksın bizde sevgilimle el ele izleyelim sence bu romantiklikmi 😊
Emin ol düşünürüm 😊
Olacak okadar 😊
O doğumhaneye girip çocuğumu fırtlarken görmezsem çok pişman olurum, karımada moral olur.
Sevdigim Kadın Bir Can Veriyor Bana 0.0
Tabikide Girerim Yanına
Ama Emin Deyilim onu acı cekerken görmek istemiyorum acıkcası Pek
Ama Girerim Yinede Yanında Olurum :)
Girmemek lazım. Acı çekiyor, etrafta işini yapmaya çalışsan onca insan var. Çok romantik bir ortam değil yani, bırak insanlar işini yapsın
Istemezdim beni o halde gördükten sonra o hali unutmak zor olacaktır 😄
Ne işi var. Çıksın dışarıda yaşasın heyecanını. Annemi getirin bana annemi! :)
Hayır istemezdim. Beni o halde görmesini istemek doğru olmaz
Eşimin destege ihtiyaci varsa bana ve bunu dile getirirse tabii ki
Hayır giremem ben. O acı çeken halini görmek istemem.
Yorumlari okumadan once istiyodum ama artik istemem ya ben bile igrendim su an :D
gelsin. ben yaşıyorum o izlemeye mi dayanamicak. :)) destek olsun yanımda bana. :))
Sezeryan oldum ve girmişti dr biara iyi gorunmuyosun cîk istrsen demisti :)
Bende giremem acı çeken birini gördüğüm zaman dayanamıyorum gözlerim doluyor mümkünse başka zaman görüşek der çıkarım
Olmak istemem. Zaten olmadım da. Doktor da esin doğuma girmesinin tecrübe ile kotu olduğunu söyledi zaten.
bayılcaksa girmesin doktorlar benle mi uğraşcak onla mı :D
Aslında baş ucumda olmasini isterim ama bazi erkekler soguyabiliyomus o yuzden kararsızim.
istemedi beni yanında doğum esnasında neden bilmiyorum? ikisinde'de ablası Yanındaydı.
Yok istemem -_- o kadar acı çekerken eşimi görmeye dayananmam.
Ben isterdim biraz mide bulantısı olabilir ama olsu n
Ben girmezdim, hem midem kaldırmaz.
Hem soğurum, iğrenirim yani.
O istiyorsa tabi ki olurum böyle şeylerle de soğumam ben
yok ya ne işi var girmesin
kapıda beklemek daha karizmatik ;)
bir içeri girsem bir dışarı çıksam ;)
kolay değil baba oluyorum ;)
hayatında baba olmayı herşeyden çok isteyen bir adamın durumları bunlar. doktorlarla anlaşırız ;)
İstemem işi ne onun orda
Eğer eşim doğum yaparsa her türlü yanında olurum
Neden olmasın 😃👧
Yanında olmak isterdim.
Bekleyelim öyleyse... :)
Doktorlar bir de benle uğraşmasın :D
Bana Göre Hava
Hoş
Olmasada Olur
ben kan görünce kendimden geçiyorum ne hayali :S:S
Doğum yapmak zor iş bana göre değil
Ben gelsin isterim ama tiksinir mi benden
Karim nereye ben oraya yanliz birakmam :)
izin veriyorlarsa olurum
yanında olmak ıstemem
İstemem o halde görünmek kapıda beklesin.:D
Pek olmak istemem ama gel derse mecbur :))
Onu o halde görmeye dayanamam
O halde gormesini istemem :))
Ikinmayi biraktigi yerde bn mi yardim etcem aaa
isterdiim:D
almıyorlar ki :)
l*n avrattan soğutacaksınız bizi mk..
hayir istemezdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar