5 aylık gebeyim anensefali olduğunu öğrendim. Bu durumda bebekler ya anne karnında ya da doğduktan bir kaç saat sonra ölürmüş. Yarın doktora gidicem ve muhtemelen normal doğumla onu benden alıcaklar. Doğum anına kadar beklemeli miyim, 9 ay karnımda taşıyıp ölmesini mi izlemeliyim yoksa doktorların dediği gibi gebeligi sonlandırmali miyim? Günah mıdır çok korkuyorum.
Allah akil fikir vermis bizlere güzel kardesim biliyorum zor ama aldirman daha mantikli gelecegii düsün sana birsry olsa o hasta cocuga kim bakacak? Hayati olmicak ki... hep aklinda soru isareri kalacak bana birsey olsa kim bakar hasta olacak agzi olup dili olmiyacak.. muhtac olacak insanlara ama bu dünyada anne gibisi o sicakligi hic kimse veremez iyi düsün canım .. esinde bir bakar iki bakar hem 2 yil diyorsun daha coo maf olmazmisin güzel kardesim en iyisi görme senin kücük melegin kalsin
Tatlım inançlı biri değilim bunu baştan söyleyeyim ama anensefali hastalığı bir çocuğun taşıyabileceği en acılı hastalıklardan biri yaşasa bile inanılmaz acılar çekecek. Aldırma ihtimalini iyi değerlendir. Sonra da kocanla beraber bir genetik testine girin, yani çok zor.. Gerçekten
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
4
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ya allah basa vermesin buyuk konusmayim ama 😖 allah sana onu nasip etmis ben kiymam galiba yavrum sonucta benim tabi en iyi karari sen verirsin ama allahin verdigi cana kiyma o nezaman alirsa alsin belki rabbim bir umut verir seninde sinavin budur belki bir namaza yat istersen istihareye ama gunah be bacim doktor al der ama gunah
Canım benim çoookk geçmiş olsun Rabbim en hayırlısı neyse onu nasip etsin. İzin verirsen sorunu okuyanların bu konuda bilinçlenmesi açısından bir iki satır birşey yazmak istiyorum müsaden var mı?
Anensefali; bebeğin kafatası üst kısmının ve beynin gelismemesi durumudur. Ortalama olarak 1000 doğumda 1 görülür. Tam olarak nedeni bilinmese de folik asit, bakır ve çinko eksikliği vb durumlarında görüldüğü tahmin edilmektedir. Gebeliğin 3-4. ayında ultrasonla net olarak tanı koyulabilir. Anensefali teşhisi konulmuş bebeklerin ölü doğum oranı %75 tir. Doğan bebeklerde gözler dısa çikacakmıs gibi görünüme sahip olduğu için halk arasında kurbağa bebek olarak adlandırılırlar. Tıbbî olarak verilebilecek en doğru karar gebeliğin sonlandırilmasıdır. Ama dinîmizce anneye zararı yoksa küretaj yasak ve günahtır. Bu gibi durumların önüne gecebilmek amacıyla gebelik düsünen bayanların gebelik olusumundan 1 ay öncesinden folik asit kullanımına başlaması gerekir ayrica diğer gebelik hastaliklarının olusmaması ićin de gebelik boyunca d vit ve kan ilacı kullanımı önerilir. Ben anensefali teşhisi konulan gebeliklerin anneye zararı olmadığını biliyorum. 🤗 #bebeğimbenimherşeyimm #anaçocuksağlı
iyi günler herkese bizim bebektede anen sefali hidrosefali ve yuz anonimili olduğunu söylediler neyapmaliyiz sizce doktorlar anneyedir zararı olacağını yani beyne kan pıhtısı atacağını veya anı kanama olabileceğini söyledi doktor ve ısrarla aldirmamizi söylüyorlar neyapmaliyiz sizce
Eğer benim karnım da ölürse ve ben fark edemezsem o zaman risk varmış. Bunu da ben bilemem ki. 9 ay taşıdıktan sonra ölmesine nasıl dayanırım bilmiyorum.
En İyi Cevaplar