5 haftalık hamileyim ve eşimle boşanma aşamasındayız bebeği istemiyor ve aldır diyor. Ben de aldırmak istemiyorum, ama doğduktan sonra bakabilme gücüm ve maddi durumum yok. Bu durumda aldırmak günah olur mu?
size o canı doğurmak vesile kılınmasaydı o melek yavru rahminize düşmezdi doğan rızkı ile gelir derler ya sizinde onunda rızkı kesilecek olursa zaten insan son befesini veriyor.
bebek aldırmak cinayettir şu an sizin içinizde yaşıyor olması sizin onu daha görmemiş göz göze gelmemiş olmanız onun bir canlı bir insan olduğu gerçeğini değiştirmez.
eşinizden ayrılıyorsunuz diye cinayet işlemenize gerek yok yaşadığınız boşanma olayı allahın en sevmediği helallerdendir yani allah sevmiyor ama bu helal kılınmış, kimse boşanmak için evlenmiyor ama olmayınca olmuyo bebeğinizi doğurun düşüncelerim fikrinizi değiltirmeye yetmezse lütfen kürtaj esnasında çekilmiş cinayet videolarını izleyin minicik masum nasılda korkuyor kolu bacağı kesilip paramparça edilip öldürülüyor inanamazsınız olayı küçük düşümeyin sokakta birini öldürmekten farksız öbür dünyada sizden davacı olsa ne yapacaksınız
düşünün vazgeçin
saygılarımla
Bu şartlar altında tabiiki aldırman daha caizdir. Konforsuz büyüyen çocuk ya hırsız olur ya da katil.
Sen de onu koruyamadigin her an kahrolursun. En baştan aldırman en iyisi yani.
5 haftalikken daha ruha sahip degildir embriyo, ufak bir et parçası...
Aldırma diyenler kendi başlarına böyle bir durum gelirse; doğurup tum hayatlarini cocuga adasinlar bakalim.
Bekara kari bosamak kolay :)
Günahı bir kenara bırak bacım sevişirken niye önlemini almadın heee ! Bakacak durum yoksa o rahmine düşen canın ne suçu var!!! Kondom diye bir buluş var hiç duymadın mı? Doğum kontrol hapları var haverin yok mu? Günahından çok bu soruların cevabını düşünüp sonuçlarını kestirseydin keşke. Sizin gibiler olduğu sürece o canı doğursan da kesin rezik bir hayat sunarsın. Aldır ki o can hiç sizin pisliğinizi yaşamadan ölsün. Sizin gibi insanlar uçkuru dışında bir şy düşünmez. Yazıklar olsun sana ve o eşine.
Ciddi sağlık problemi olmadığı müddetçe tabii ki günah. Ne para ne eş için asla bebeğimi aldırmayı düşünmezdim.
Cevap
21Cevap
Bir masuma kıymak cinayet ya ondan sonra rabbim hiç çocuk vermezse ne yapacaksın ya da annelik duygusunu tatmazsan hiç unutma mezarda. Bunun. Bedeli aci olur rabbim verdiyse rizki verir. O cocuga kıyma. İnsan oğlu nankör çocuğu olmayana vermeyip imtihan eder olana verip. Rezil eder bu insanoğlu sen sen ol yapma ahireti var bu dünyanın. Sen ölünce arkandan dua edecek çocuk yetiştir yerinde olsam tazminat açar essek gibi ödetirim
Hayır günah olmaz. en azından olsa bile sana günah olur, ona olmaz. Yaşasın annelerin çoğukların iyili için kendinden feragat etmesi. Bla bla... aldırmak istiyorsan aldır, yoksa aldırma işte biz ne diyelim?
Madem eşinle aran iyi değildi bebek istemiyordu niye bu çocuğu yaptınız? Hangi vicdanla o bebeğin hayatına son verebiliceksin?
geleceğini garantilemeden çocuk yanlış olur. ben perişan büyüdüm annem zor okuttu keşke maddiyatını eline alıpta beni yapsalarmış günah o çocuğa doğurma
Bebekler rızkı ile beraber gelirmiş. Bir cana kıymak günah değil de nedir?
Başkalarının sana "aldır" veya "aldırma" demesi önemli değil. Senin kararın önemli.
Eşimden boşanabilirsin ama bakamasan bile sonuçta evladının canına kıyıyorsun kesinlikle aldırma Allah mutlaka bir kapı açar. Eşin istemiorsa da umursama sonuçta boşanacaksınız değil mi?
Çocuğa bakmak zorunda yaparken iyiydi aldırma kendisi para versin çocuğun ihtiyaçlarını karşılaşsın ya da mahkemede nafaka talep et
Aldırma sakın. Gün olmadan bir çok şey
doğar. O çocuk rızkıyla gelir..
sen mi verdin canını da alıyorsun terbiyesiz bir şeyleri yaparken önceden düşünün zira cani katilden farkın yok haberin olsun :/ ..
Beş haftadan sonrası günah..
Tanrı üç haftaya kadar okey vermiş..
Alo Diyanet 999
Yapma sakın 😞 belki o bebek herşeyin düzelmesi için gönderiliyordur. Hem nasıl kıyacaksın ki, yapma
Yaa benide oyle gonderdi 1 sene sonra bosandilar butun hayatim kaydi onlar yuzunden
Anlıyorum kolay bir durum değil tabi dünyaya yenik başlamak ama hiçbir canlının yaşam hakkını elinden alamayız, belki çok mutlu olacak? Mutsuz olma ihtimalinden dolayı yaşamına son vermek haksızlık
Keske beni yapmasalarmis. Evim var arabam var hala bunu soyluyorum ama
Şu an bir canlının hayattan kopmasında payın var, umarım bu ayrıntıya rağmen hala mutlusundur
Ben sadece fikrimi yasayan birisi olarak soyledim
cinayetten farksız değil ilk önce kalbi oluşur ve 1 damla kanı pompalayarak sana tutunmaya çalışır nasıl kıyacaksın
bunu bir hocaya sorman lazım burdan kimsenin vereceği vaaz doğru olmayacaktır
bakamayan ana ve istemeyen babanın eline doğacak bebeye günah olmayacak mı? günahtır herhalde, ama sonucunun daha büyük bir günah olmayacağının garantisini veremezsin.
her konuda günah arkadaşım ayrıl genede çalışarak bakarsın neden bakamıyorusnki
O istemiyorsa sen annesi olarak ona yetebilirsin diye düşünüyorum, aldırmamanı öneririm
O canı siz vermediniz ki siz alasiniz eğer o cana kiyarsaniz bir gün gelir çok istediğinizde vermez Allah size değerini bil çoğu kişinin istediği şey bu
Büyük günah. Cenin oluştu artık. O bir can. Allah yardımcın olsun.
Belirli bir gunu gecmediyse ve yalnizca dogacak bebegi islam dini urerine yetiştirip terbiye edememekten korkuluyorsa aldirmak caiz arastirip sorabilirsiniz.
Yazık günah öyle adamları nerden bulup ta evleniyosunuz biraz ana baba sözü dinleyin
aldırmak günahtır en iyisi bir imam a felan sor bence aldırma onu bulamayanlarda varr
Yaparken mı düşünseniz bunu..
İstemiyorsa neden yapti?
Bebeği veren Allah rızkını da verir aldırma sakın
günahtır yapma lütfen
rızk Allah tandır, sen doğur,
Hayir aldirma kesinle allah riskini verir
Olur ama şartlar önemli bir yandan
Sakın yapma manyak mısın
Günah tabi allahın verdiği cana nasıl kiyarsınız
Allah yok zaten problem değil aldır gitsin
@asudem003 Luther Cehennemi satın aldı oraya kimseyi almiycagini acikladi Cehennem Lutherin 🙄 Hem sana ne neden taciz ediyosun
@asudem003 yav he he
Cok uzuldum esinin tavrina acikcasi.
Aldır gitsin başına kalıncak yoksa
Aldirmak gunahta niye bosaniyo
Olur atıcaksan aldır bakıcaksan aldırma
Konuyu mahkemeye taşı bakalım. ✌
oolmazz
Benim annem babam ben 1 yasimdayken bosandi. Hep soyluyorum burda siz bosaniyosunuz cocuklar acisini cekiyo. Getirme dunyaya emin ol daha az gunahi. Sen bosanicanda niye yaptin o cocugu?
günah elbet ya sorumu buda
Olur tabiki günah
hayır sakın aldırma
Günah tabiki
Yapma
Olur hem de çok
Aldirma sakin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar