Çocuğum 2 yaşında ve elektrikli süpürge sesini çok seviyor. Çıkarmam için ağlıyor sürekli sesini duymak istiyor hatta telefondan seslerini açıp uyuyor. Yeni doğan bebeklerde elektrik süpürge sesi dinlemek normal diye duydum fakat 2 yaşını doldurduğu için kaygılanıyorum. Çocuğumun elektrikli süpürge sesi dinlemesi hakkındaki düşünceniz nedir? Doktora götürmeli miyim? Şimdiden teşekkürler. elektrikli süpürge sesi
Çocuğumun elektrikli süpürge sesi dinlemek istemesi normal mi?
Bebekler neden elektrikli süpürge sesi dinlerken rahatlar?
Bebekler doğumdan önce yani anne karnında iken amniyon sıvısıyla beraber annenin iç organlarının seslerini dinler. 7. aydan itibaren ise dış dünyadaki sesleri de az biraz dinlemeye, algılamaya başlar. Doğumdan önce bebeğin dinlediği seslere benzer olarak; - elektrikli süpürge sesi, - fön makinesi sesi, - çamaşır makinesi sesi gibi mekanik seslerin yanı sıra - yağmur sesi, - fırtına sesi, - dalga sesi gibi doğal sesleri de doğumdan sonra dinler ve anne karnındaki rahatlığı tekrar yaşamaya başlar. Bu durum, bebeklerin kendini güvende hissetmek istemesinden kaynaklanmaktadır. Elektrikli süpürge sesi dinleyen bebeklerin çabucak uyuması da bundan kaynaklanmaktadır.
Eğer çocuğuna elektrikli süpürge sesi dinletmek istiyor fakat kendin de rahatsız olmak istemiyorsan sana Dyson V11 kullanmanı öneririm. Sesi oldukça azdır; sen ve komşuların rahatsız olmaz ve bebeğin de kolayca uykuya dalar. Dyson V11 elektrikli süpürge sesini dinlemek isteyenlere videoyu şöyle ekliyorum:
Bizim binadaki çocuk da süpürge olmadan uyumazdı oyuncak olarak sadece süpürge oynardı takıntılıydı resmen simdi 4 5 yasında psikolojik sorunlari var etrafına annesine zarar vermekten zevk alıyor
bende 12-13 lü yaşlarda çamaşır makinesinin sesinde kafa sallardım allaha şükür dört senelik üniversite kazandım bir seneyi de bitirdim hatta sıkıntı yok yani relax bacım
Onu sakın böyle uyutmayın Uyumada güçlük çeken bebeklerin, saç kurutma makinesi, elektrikli süpürge gibi cihazların sesiyle uyutulmaya çalışılmasının sağlıksız olduğu bildirildi.
Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sefa Saygılı, gürültülü ortamların bebeğin işitme duyusuna ve zihnine zarar verebileceğini söyledi. Uyuma zorluğu çeken bebeklerin aileleri tarafından elektrikli süpürge ve saç kurutma makinesi sesiyle uyutulmaya çalışılmasının yanlış olduğunu belirten Saygılı, şöyle konuştu:
"Elektrikli süpürge sesi veya saç kurutma makinesinin sesi, bebeğin uyumasını kolaylaştırabilir ancak bu yöntem doğru değildir. Anne karnında bebekler sessiz bir ortamda değillerdir. Kanın damardan geçerken çıkardığı ses gürültü verir. Bazı bebekler doğumdan sonra gürültülü ortamı arıyorlar olabilirler. Gürültülü ortamda daha rahat uyuyabilirler."
Saygılı, bebeklerin dışarıdan gelen bazı seslere hassas olduğunu, televizyon ve anne ile babanın seslerinden rahatsızlık duyabileceğini vurguladı. Aşırı gürültülü ortamın ise bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini dile getiren Saygılı, "Gürültü ortam, bebeğin işitme duyusu ve zihnine zarar verebilir" diye konuştu.
Çogu cocuk bu sesten korkar , anneler ev temizligi yaparken zorlanır. Siz şanslisiniz belliki cesur bir çocuk😊kaygilanmaniza gerek yok anne karnindaki sesleri çağriştirir ve bebekler bu yuzden sever bu sesi. Zamanla bu istegi bitecektir
Kendimi okudum. Bizim de küçükken süpürge vardı evde ama harbi süpürge haa kocaman böyle, neyse salonun ortasına koyardı babanem süpürürken ben süpürgeye sarılırdım uyurdum, onun çıkardığı ses bide üflediği hava hoşuma gidiyordu.
ona süpürge sesi yerine çocuk şarkılarını dinletmeyi deneyebilirsin. Başta tepki gösterebilir ama zamanla alışacaktır önemli olan burda senin kararlı olup ona şarkıları mutlu bir şekilde söylemendir 😊
Ben hala uyuyamazsam huzursuzlanırsam dinler öyle uyurum bebeklikten geliyor anne karnındaki seslere benzediği için rahatlatıyor onu korkma bir şey olmaz♥️
Normal bir durum benim kardeşimde öyleydi hatta 4 yaşına kadar çok severdi süpürgeyi biz evi süpürürken o koltuğa çıkıp izler bizi alkışlardı doktorluk bir durum yok yani ☺
En İyi Cevaplar