Merhaba oğlum 3 yaşında. Arada bir kuytu köşelere kaçıyor ve onu pipisiyle oynarken yakalıyorum. Ne yapıyorsun dediğimde ise hiçbişey yapmıyorum diyor, alakasız şeyler söylüyor. Acaba bu kadar erken yaşta bu yaptığı normal mi?
Normal onyaslarda organlarini kesf ediyorlar merakla bakiyorla bu ne diye konuyu baska yöne cek hep onun üzerine odaklanma anlat ne oldgnu iste vücüttaki suyun cikamsi icn vs. sonra ilgi alanini baska yere cek cok merakli ya da farkli bir sekilde sorarsan cocuk onu cok daha önemli birsey sancak tüm ilgi odagini oraya verir
Herkes normal demiste gayette anormal bir durum cocuklarda masturbasyon olarak gecer. Genelde uykusu olmadigi halde yatirilan cocukta ve yeni kardesi olmus cocuklarda gorulur tabi baska bir nedeni de olabilir. Ona kizmak yerine annecim kimsenin yaninda yapma cunku orasi senin ozel bolgen tarzi bir konusma yapilabikirl
Yapilabilir cunku onun bu zaafini goren artniyetli insan taciz etmeye kalkisabilir. Onunla daha cok vakit gecirin. Gecmezse pedagog ile gorusun ki asil neden ortaya ciksin
çok normal bir durum. benimki 3 yaşındayken elinden bırakmıyordu şu an 4 yaşında oynamayı bıraktı. bunun için 2 kere doktora götürdüm. gerçekten bir eli herzaman oradaydı
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki doktor ne dedi yani anne veya baba bu durumda ne yapmalı?
Kendi cinsel kimliğini tanımaya çalışıyor ne yapıyorsun değil bana bunu yaparken yardım eder misin demelisin İnstagramın varsa sana bazı siteleri önerebilirim çocuk gelişimiyle ilgili çok güzel ve çoğu soruya cevap bulabilirsin
İlk doğduğunda haz odağı ağız. Bu dönene oral dönem deniyor. Her bulduğunu ağzına götürüyorlar. İkinci dönen ana dönem. Cinsel organını fark ediyor. Haz odağı cinsel organları oluyor. Bu dönem de çiş alışkanlığı kazandırma çok önemli. Bu alışkanlığı kazandırırken çok kontrolcü ya da çok boş vermiş olmamalısınız. Çok abartmayın. Vücudunu tanıyor çocuk.
Hayır sürekli eli orda değil yalnızca bir yere saklandığında açıp oynuyor. İnternetten araştırdığımda bazı çocuk gelişimciler mastürbasyon yaptığı söylüyor.
yerinde olsam sadece gözlemler ve abartıya kaçmamasına dikkat ederdim. uyarı yerine izah etmeye çalışırdım. daha fazla bilgi verecek kadar donanımlı değilim bir uzman görüşü almanı tavsiye ederim
O zaman bundan sonraki süreçte dikkat edin şu an cinsel kimliği oluşmaya başlıyor bu dönemden sonra etrafındaki diğer çocuklar ilgisini çeker herkeste var mı diye bir kız çocuğu gördüğünde farklı olunca bunu dolaylı olarak sorar size asla ayıp şu bu demeden anlatın
En İyi Cevaplar