1 aylık kızım var ve sürekli gaz sancısı yaşıyoruz, aslında çok hareketli. Bu kadar hareketli olduğu için çabuk gazını çıkartır diyorlar ama biz bunu aşamadık. Şimdilik çörek otunu az kaynatıp günde 1-2 çay kaşığı veriyorum. Ancak uyuyana kadar rahatlatıyor, önerisi olan var mı? Doktorumuz zinco önerdi ama işe yaramadığını öğrendim komşularımdan. Kullanan var mı?
Yeni doğan bebeğimin gaz sancısı var ne yapabiliriz?
1 aylık bebeğe rezene içirilir mi büyüklerden birine sorabilirsiniz, benim yeğenime içirmişlerdi ilk aylarda ama tam olarak ne zaman hatırlamıyorum. İnternetten bir araştırın bu çayı. Gaz aynı zamanda annenin kendisini üşütmesinden vs de çocuğa anne sütü ile geçermiş. Eşiniz de rezene içerse bebeğe de süt vasıtasıyla geçmiş olur ve inanın fazlasıyla iyi gelir. Annem ve ablam yeğenimde kullanmıştı. Ayrıca rahatlattığından da iyi uyku uyumasını sağlar. Bebek içkisi tabiri de kullanılıyor bunun için. Ama tabi içinizin rahat etmesi açısından netten biraz okuyun. 😊
Ararda aci ot var adi eğer yanlış hatırlamıyosam meryem hort diye bişeydi bende kızımda onu çok kullandım çok faydasını gördüm benim kısımında acayip gazi vardı düşünki iç organları gözükmüyordu gazdan o otun sayesinde kurtulduk Anne her yemekten sonra 1 2 yemek kaşığı içsin suyunu 1 cay kaşığı günde 3 defada bebeğine versin aşırı sancısı olursada o otun suyunu karnına sürsün sakinlestirir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
aslında çokd abişey yapımıyor. eşiniz yediklerine dikkat etsin forumlardan araştırsın. elma yağı bnzeri şeylerle masaj yapınız son çare olarak yağ v ekulak çöpünü deneyin birde çocukta kolik olabilir. kolik müzikleri diye araştrın uyumasına yardımcı olabilir kolay gelsin.
Allah bağışlasın. Benimde 45 günlük oğlum var. anneye papatya çayı rezene çayı çocuğada iki damla verdik ayrıca gaz damlaları kullandık sonuç alamadık sab gaz damlası şimdilik rahatlattı 10 gündür en uzun uykusu yarım saat sürekli ağlama krizlerindeydi inşallah düzelir
Bebeğiniz dünyaya tam olarak gelişmemiş bir mide-bağırsak sistemi ile gelir. Yetişkinlerde bulunan sindirime yarayan birçok enzim de bebeklerde henüz tam anlamıyla işlev görmemektedir. Gaz sancıları hafif veya şiddetli olarak birçok bebeğin karşılaştığı bir sorundur. Gaz sancısı, bebeğe zarar vermeyen, belli bir süre ile sınırlı fizyolojik bir olaydır ve bu sancıları birtakım önlemler alarak azaltmak mümkündür. Ne yazık ki bazı bebeklerin gaz sancısı her türlü çabaya karşın altıncı aya kadar sürebilir. BEBEĞİNİZ AĞLAMA NÖBETİ Mİ GEÇİRİYOR? Pek çok bebek, doğumdan sonraki ikinci haftadan itibaren, her gün aynı saatlerde başlayan 3 saat kadar canı yanıyormuşçasına ağlama nöbetlerine tutulabilir. Sağlıklı bebeklerde görülen bu tarz nedensiz ağlamalara “kolik” denir. Kolik, bir hastalık değildir ve bebeğe zarar vermez. Her on bebekten birinde görülür. Çoğunlukla 3 ayda sona erer. Eğer bebeğinizin emmesi bozulmuş, gün içerisinde ağlama nöbetlerinin olmadığı dönemlerde de neşesi iyi değil veya başka bir şikayeti daha varsa bu durum kolik değildir, hemen doktorunuza başvurun. Fıtık, barsak düğümlenmesi, orta kulak iltihabı, idrar yolu enfeksiyonu gibi problemler de çok ağlamaya yol açar ve bebeğin kolik sorunu olduğu sanılabilir. GAZ SANCISINI AZALTMANIN YOLLARI Bebeğinizi mümkün olduğunca anne sütü ile besleyin. Çünkü anne sütü bebeklerin sindirebilmesine en uygun, doğal besindir. Emzirme aralığın en az 2 saat olarak ayarlayın, saat başı emen bebeklerde sindirilen ve sindirilmemiş süt karışarak gaz yapabilir. Sakin olun, bebeğe şefkatle ve güvenle yaklaşın. Bebeği aşırı sıcak
Sub damla, pankreoflat toz, ıhlamur, masaj tavsiye etmişti doktorumuz. Bir de karabaş yağı karnına, ayak altlatına, dizlerinin arkasına birer damla sürüyorum rahatlıyorum. Ayrıca elektrikli süpürge ve saç kurutma makinası sesi de rahatlatıcı oluyor. Kolay gelsin, sabır dilerim
Zinko damla kullanın kulakdan dolma bilgilerle olmaz bu işler güzel ülkemde herkes cok biliyor zinko damlanın ayrıca iştah acmaya faydası vardır ayrıca bu ilacın hiç br yan etkisi yoktur aşırı gazlanmayı gidermek istiyorsanız cocuğunuzu yüz üstü yatırıp sırtını ovalarsanız gazının cıktığını görürsünüz günde 7 ila 8 defa yapın bu arada zinkonun için 6 çeşit faydalı yağ ve çinko bulunur kemik gelişimi içinde faydası olacaktı
Gaz sancısı yaşıyoruz nedir ya birlikte mi gazınız geliyor? Bebektir normal gaz sancısı çekmesi bacak hareketi yaptır karnını sıkıştır bacaklarıyla hafif hafif
1 şu bardağı kaynaşmış suya 1 çay kaşığı kimyon atın demlensin için. bebeğe de 1 çay kaşığı verin. gaz sancisina birebir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Karna masaj ve egzersizlerle gecer sirtustu yatirip bacaklarini karnina baski uygulayacak sekilde karna dogru itin bunu bir kac kez tekrarlayin. Birde yuzustu yatirip elini bacagina carpraz degirmeye calisin bunu da tekrarlayin
Biogaia bitkisel bir ilaç oğluma kullandım. Ayrıca günde yarım cay kaşığı zeytinyağı ver. Arada poposuna fitili değdir ki gazı varsa rahat çıksın.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
1 aylık bebek ne kadar hareketli olursa olsun illa gazını kendi çıkartır diye bir şey yoktur koluna al yüzüstü yatır ayaklarını karnına ittir spor yaptır ayaklarından en çok karnını sırtını sıvazla ve en iyisi kimyon kaynat ver bir kaşık
En İyi Cevaplar