Annemin babamı aldatıp aldatmadığını nasıl anlayabilirim?

Babam uzun süredir iş için başka bir şehirde çalışıyor ama eve ayda 1 haftalığına geliyor. Annemin 2-3 yıldır görüştüğü bir arkadaşı var. Haftanın yaklaşık 3-4 günü görüşüyorlar ve sanırım hergün düzenli olarak konuşuyorlar. Adam annemden 10 yaş kadar küçük. Ama adamı her yere yanında götürüyor anneanneme bile giderken geliyor. Geçenlerde yurtdışına çıkmıştık ve annem abime parfüm alacağını söyledi ama abime parfümü sana verdi mi diye sorduğumda abimin parfümden haberi bile yoktu. Anneme vermedin mi dediğimde de verdim o unutmuştur dedi. Annemi sürekli Nil diye birı arıyor. Geçenlerce benim yanımdayken aradı ve ben de anneme kim olduğunu sordum çünkü annemin tüm arkadaşlarını tanırım ve Nil diye bir arkadaşı yok. Bir kız arkadaşı olduğunu ikinci isminin bu olduğunu ve dalga geçmek için ona böyle seslendiklerini söyledi bu arada kızın adı Zeynep. Annem whatsapptan konuşurken bu Zeynep adlı arkadaşıyla konuştuğunu gördüm ve Nil adlı kişiyle de başka bir konuşması vardı yani bana yalan söylemiş. Geçen telefonunu gizlice karıştırdım ve Nil'in o kendisinden 10 yaş küçük adam olduğunu öğrendim. Tüm konuşmaları silmiştim nerdeye ama birkaç konuşma vardı ve adamın son mesajı da "😙😙😙" bu. Ki adam şu an yanımızda. Bunu gece yazmış. Adam her gittiğimiz yerde neredeyse bizimle. Aynı otelde kalıyoruz. Odalarımız arasında geçiş var ama farklı odalar. Annem onun odasındaki tekli yataklardan birine yatmis. Bense çift kişilik yatakta annemin bir kız arkadaşıyla uyudum. Sizce ne yapmalıyım? Annemle arkuhadaş gibiyiz beni çok sever ama yalanlar söylediği kesin. Babamla da ciddi sorunları yok ama babama daha çok trip atarken bu adamın yanında cocuklasiyor. Hala emin değilim ne yapmalıyım?
Annemin babamı aldatıp aldatmadığını nasıl anlayabilirim?