Çocuk yetiştirirken, yaptığı hataları söylemenize karşın hala devam ettiriyorsa, sözünü tutmuyorsa dövmek doğru olur mu?
Bizim içinde geçerli bu soru, yani hata yap yap, düzeltme ve hala aynı şeyi devam ettiriyorsunuz. Peki bu kadar söyleme, anlatmaya ve uyarmaya karşın değişmiyorsa hakkı kötek midir?
Not : Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" atasözü değil vecizedir. Ziya paşanın vecizesidir.
Güncellemeler
+1 yıl
Hatalar ve cezalar
Çocuk yetiştirirken, yaptığı hataları söylemenize karşın hala devam ettiriyorsa, sözünü tutmuyorsa dövmek doğru olur mu?
Hayır... Ben küçükken çok dayak yedim ama öyle dayakla büyüdük diye. Kuzenim var ama. Küçüktü daha 10 yaşında falan.. Hata yapmıştı babası ona salak dedi diye oturdu ağladı odada. Zoruna gitmiş ilk kez babası hakaret etmiş. Bir daha da hata yapmadı o şekilde. Çocuğa öyle bir eğitim verilmeli ki.. en ufak hakaret bile duysa üzülmeli. Ama çocuğu dövüp arsızlaştırırsan ne sana saygısı olur ne yaptığı hatanın farkına varır. Hata hatayla kapatılmak deşilir sadece.
Arada popoya vuruyorum ne yalan diyim. Konuşmak en doğrusu. Şahsen bebekliginde doktor doktor gezdiğim bir oğlum var. Şimdilerde sen üzülme anne der ve benden çok daha akıllıca lafları da vardır.. Belki ileride bu yazıyı görür ☺☺☺Seni çokkkkkk seviyorum Kuzum...
Dayak hiçbir zaman bir çözüm değildir. Her çocuk özeldir, sorumsuz ailenin şımarık çocuğu olur haliyle de ana baba çözümü dayak atarak bulur. Konuşmak varken neden şiddete başvurulur ki? Sonra çocuklar büyüdüğünde ya şiddet eğilimine yönelirler ya da pısırık olurlar. Nasıl yetiştirirsek emeğimizin karşılığını da öyle alırız. Dayak çözüm değil.
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Çocuk yetiştirirken, yaptığı hataları söylemenize karşın hala devam ettiriyorsa, sözünü tutmuyorsa dövmek doğru olur mu?
En İyi Cevaplar