Herkese selamlar, benim 10 aylık bir oğlum var. (maşallah deyin :) ) Oğluma kahvaltıda ne yedirmeliyiz? Biraz iştahsız, o yüzden sabahki menüyle daha fazla yükleme yapmak istiyoruz. Teşekkürler şimdiden.
Haşlanmış yumurta sarısı, pekmez, peynir. Ve bebelac kahvaltılık mamalarla kahvaltı öğününü zenginleştirebilirsiniz. Bir de ceviz içini robottan geçirip incecik parçacıklar haline getirince günde bir çay kaşığı bu kahvaltılık mamanın içine ekleyip verirseniz harika olur. :)
Ben tatil sürecinde aştım bu iştahsızlık durumunu. O zamanlar tabi sahile gittiğimizden yanımda taşıyabileceğim ürünlere ihtiyaç duyuyordum. Siz de bu gibi durumlarda önerimi dikkate alabilirsiniz. Gerçi menü istemişsiniz ama her bebek kendine özel, menüleri dikkate almamak gerek bazen. İştahsızlık üzerine şunları söyleyebilirim: O dönem arkadaşım yardımıma yetişti ve Hero Babynin bisküvilerini aldım. Cici bebe gibi çok şekerli olduğundan korkuyordum ama şekeri çok idealdi ve kokusu da hoştu. Bebeğim de sevince resmen bisküvi yemek için önce yemek yemesi gerekiyordu. Böyle bir ödül sistemi yapmıştım. bisküviyi illa kabul ediyo bebekler reddeden görmedim hiç, organik olanlarına bakabilirsiniz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Söyleyim kahvaltı karışımını kardeşimde uyguladım biraz ceviz eziyorsunuz boğazına kaçmaması için iyice öğütün, sonra biraz tahin biraz labne peyniri biraz bebe bisküvisi çok az pekmez ve ılık sütle karıştırın çok besleyici ve lezzetli bir lapa çocuklar severek yiyorlar ve gelişimler hızlanıyor
Bol bol peynir zeytin yedirmenizi tavsiye ederim ayrıca bu yaşta yeme alışkanlığını kazanması lazım sağlıklı ne varsa yedirin fakat çocuk yemiyor az yiyor diye zorla yedirmeyin unutmayın onların mideleri daha minnacık
Benimde 9 aylık kızım var kızıma yoğurt yediriyorum yoğurda ceviz ezip katıyorum yediriyorum Ayriyetten labne peynir yiyebiliyor Tuzsuz bir peynir de olabilir Ve keçi sütü ile bebe bisküvisi karıştırıp da içine pekmez koyup yedirebilirsiniz
konu dışı ama oğlunuzun adı ne? Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bu arada 😊
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Menüsünü bilmem bekarım ama sağlıklı olmasını istiyorsanız çay kaşığıyla sarımsaklı yoğurt yedirin annem biz 6aylıkken yedirmeye başlamış çok şükür sağlık problemi yaşamadık:)
Bir yumurta iki kasik ev yogurdu meyve suyu veya ayran peynir yiyorsa peynir verin yani ne yiyorsaniz az az vermeye baslayin yeme duyusu cigneme duyusu gelissin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne tatlı babasın minik oğluna Allah uzun ömürler versin ama ne yedireceğini bilmiyorum. Dipnot; Kadrolu bekar.
En İyi Cevaplar