Fikirlerinizi belirtir misiniz?
Yatakla bitişik beşik
Normal beşik

Kendi odasında
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

bir kere ben çocukların belli bir yaşa kadar anne ve babası ile uyuması taraftarıyım sebebi güven duygusunun iyice oturması ve (bazı çocukları özellikle korktuklarında ya da yalnızlıktan bilemem ama konuşmada pürüzler yaşayabiliyor) büyüdükçe zaten ayrılmak isteyecek zaman zaman arkadaşlarında kalmak isteyecek belki gezilere katılacak... ee tabiki isterse evlenecek
1-2 uygun hele ki yeni doğan için şart
pedagog adeş güneş iki yıl bebeğin annesiyle aynı odada kendi beşiğinde ve annesinin tarafında yatmalıdır der
ben kızımı bu şekilde 2,5 yaşına kadar yatırdım
sonra da odasını ayırdım en güzeli bence
Yatakla bitişik idealdir göz teması kurup bebeğinizin size iyice sınımasını sağlama gibi avantajları olur ama asıl önemli konu nerede yatacağından ziyade nasıl yatacağıdır. Ülkemizde kalın ve sıkı kundak yapma alışkanlığı çok küçük yaşlarda kuyruk sokumu ve omurga deformasyonlarına neden olabilmekte bence özellikle buna dikkat edin. Allah yavrunuzu analı babalı büyütsün...
Doğumundan 1.5 yaşına kadar tüm evrelerinde yanında olduğum bebeğimden deneyimlerimle söylüyorum ki 1. ya da 2. şıkta ki beşiğin bir önemi yok. Önemli olan bebek ile ilgilenecek olan şahısın uyku ağırlık derecesidir. Umarım iyi bir anne olursunuz şimdiden sağlıklı ve hayırlı bir evlat dilerim
Cevap
18Cevap
En az 40 anne ve bebek ayni odada olmali yan yana olmali en gecte cocuk 3 yasinda odasinda uyumali ben kizimi 1 yasindayken kendi odasinda uyutmaya basladim cok sukur kolay adapte oldu ikimizde zorlanmadik
Sakın kendinden uzakta ya da ayrı bir odada yatırma. Uyanıp ağladığında duyamazsan ağlamaktan ve buna bağlı boğulmaktan hayatını bile kaybedebilir. Sen sen ol kendin de uyuduğunda bebeğinle aynı odada uyu.
İlk bir ay falan aynı odada olabilir onun haricinde çocuk her koşulda kendi odasında yatırılmaya alışılmalı. Odalar arası telsiz koyarsanız her ağladığı zaman sesini de duyarsınız. Sıkıntı olmaz.
Tabikide anneyle aynı yatakta yatırılmalı, baba kovulmalı ilk aylar için, zaten kendisi kaçacaktır.:)
Yanında yatar bazen kendi tukurugunden veya kusmugundan bogulabilir. Yanında yatır derken beşik yanında olsun
yanında dursun hem gece uyanması zor bide kalkcak gitcek başka odaya büyük iş yapıştırcan beşiği yatağa :D
Kendi besiginde yatırabilirsin ama seninle ayni odada olsun bide yan yatırmaya özen göster kusarsa kusmugundan bogulmasin.
kendi odasında yatır da çocuk anneden ayrılma travmasını bir ömür atlatamasın xD
Heran görülebilecek sıcak ve kontrol edilebilecek bir yerde olmalı.
Normal beşik ama yakın olacak yatağa. En fazla 2 metre uzaklık olsun yani. :D
yanınızda bitişik beşik mantıklı. ama eşin başka odada uyusun çok ağlarsa uykusuz kalmasın başıma geldi baya.
Doğum bir kere olur, tamam sustum🤐 benm bebeğim olsa bir de ilk gün kesinlikle yanımda yatırırdım.
yatak bileşik beşik , ağladığı zaman rahat beslersin
Bitişik yataklar hem senin için hem bebek için çok rahat.
1. seçenek en mantıklısı.
Yatak yanı beşik daha rahat olur bence her an emzirebilirsin ilgilenebilirsin
yanında yatır cocuk annesinin kokusuyla daha rahat uyur sonra beşiginde uyur :) :)
Sabah eziğini bulmamak için babasının yanına yatırmam lazım benim
Bana kalirsa gobegimde yasasin
yatağınla bitişik olanda yatır
annesının yanında ytamlı
Tabikide bebisim olursa benimle yatar😊
aynı odada normal beşikte, duyabileceğin bir yerde
anne yanında olması her zaman daha iyi
Beşiğin de senin yanın da
salona küçük beşik koy orda yatır
annem yanında bitişik almıştı çok rahat bence
Yatakla bitisik besik
Yanından ayırma bence hemen D: