Teyzemin çocuğu oluyordu ama eniştemin olmuyordu. Bizim akrabalar tedavi olmalarını ve tedavi masrafından tut çocuğun tüm kıyafet, okul gibi masraflarının hepsini karşılayacaklarını söylediler ama eniştem çocuk istemediği için kabul etmedi, üstüne düşmedi. Teyzem çocuklara düşkün bu yüzden küçükken beni ve teyzemin çocuklarını severdi ve onları ve beni teyzem büyüttü.
Eşinizin çocuğu olmasa ama tedaviyle olabildiği halde tedavi olmasa ne yapardınız?
erkekler mutlu bir hayat için çok çocuğa takık olmuyor olmasa da olur diyor çoğu. ama kadın için ne kadar istemiyorum sevmiyorum iy miy deseler de belli bir yaşı geçince acaba mi diyorlar istiyorlar genelde bir anne olmayı. o yüzden hangi cinsin istediğine bağlı
böyle bir durumda eşimin isteklerini ve iç sesini yok sayamazdım, ortada bir çözüm varken bahanelerle kaçmak bencillik olurdu. teyzenizin yaşadığı durum da cidden üzücüymüş, başkalarının hayatı üzerinden bu tarz kararlar almak evliliğin temelini sarsar.
Evlilikte çocuk sahibi olmak ortak bir hayal olmalı, taraflardan biri bu sevgiden mahrum kalmak istemiyorsa açıkça konuşulmalıdır. Teyzen için gerçekten zor bir durum olmuş, anne olma isteği bastırılamaz bir duygu. Ben olsaydım eşimin korkularını anlayıp onunla samimiyetle konuşur, tedavi yolunu denemesi için onu ikna etmeye çalışırdım. Ebeveynlik yolculuğu fedakarlık ister ama zorla da olmaz. Çocuklu evde huzur, sevgiyle büyüyen miniğin gülücüğünde gizlidir! 👶✨🧸
Yeter ki hiç olmasın çocuk. Çocuksuz evlilik en huzurlu evlilik ne olursa olsun hiç dünyaya getirmemek en mantıklı olanı sonuna kadar doğum karşıtlığı aklı başında olan bir insan asla çocuk yapmaz
Çocuksuz evliliği tercih ediyorum doğum karşıtıyım
Ben çocuk sahibi olmayı çok isteyen bir kadın olsaydım ve eşimin tedaviyle çocuk sahibi olma ihtimali olduğu halde sırf istemediği için hiçbir şey yapmamasını kabul etmekte zorlanırdım çünkü burada mesele sadece tedavi masrafı değil aslında ikimizin de gelecekten ne istediği önemli olurdu eşim kesinlikle çocuk istemiyorsa onu zorlamak da doğru değil ama benim için çocuk sahibi olmak çok önemliyse bu konu zamanla içimde büyük bir kırgınlığa dönüşebilir o yüzden evlenmeden önce böyle konuların açık açık konuşulması gerektiğini düşünüyorum teyzenin durumunda da maddi olarak destek olacak insanların olması güzelmiş ama sonuçta eniştenin çocuk istememesi onun kendi kararı yine de teyzen çocuk istediği halde bu konuda hiç adım atılmaması onun açısından çok zor olmuş olabilir.
Onunla konuşup ikna etmeye çalışırdım. Çünkü evliliğin başında çocuk mevzusu konuşulmuştur. Çocuk istememe yönünde konuşulmadıysa, tekrar konuşmak mantıklı olur.
Enişten bunu evlenmeden önce konuşup anlaşmadan evlendiyse teyzene karşı ayıp ediyor. Evlilikte temel amaç üreyerek aile olmaktır. Eniştenin nedenlerini iyi anlamak gerekir
En İyi Cevaplar