Bunu kendi nazarımdan bakacak olursam bunu yapan kişi Karaktersizdir, Onursuzdur dâhi İnsan bile olamaz.
İnsanlar mutlu bir yuva hayalini kurarlar. İleride evleneyim çoluk çocuk sahibi olmayı ister elbette. Ama kişi evlenirken sadece Hayatına bir beraber yürüyeceği bir yol arkadaşı seçer. Zaman ilerledikçe kişi yaşlanacak elbet. Güzellik gençlik bâkî değil. Yeri gelecek saçın dökülecek, yeri gelecek Allah göstermesin bir kaza sonucu bedeninden bir parça kopacak ya da sakatlanacaksın. Hayat bu çocuğun olacak ama belki de ölüm onu senden erken koparacak.
Şimdi kişi çocuğumuz olmuyor diye Boşanmak istemesi Vefâsızlıktır. Onu yarı yolda terk etmektir. Uçurumun kenarından elini bırakıp onu aşağı atmak gibidir. Nerede kaldı Adamlık, nerede kaldı Vefâ, nerede kaldı sevgi, nerede kaldı delikanlılık.
Bir Anne için elbette çok üzücü bir durum. O da istemez böyle bir şey olsun. Bu da Allah' tandır. Veren de O, alan da O' dur. Bu bir kusur değildir. Buna kusur deyen Allah' a da kusur bulmak demektir. Hiç kimse mükemmel değildir.
Bence boşanmak doğru değil bu konu ile ilgili tedavi yöntemleri ve tüp bebek tedavisi mevcut etrafımda 3 arkadaşım var bu sorunla karşı karşıya olan birisinin tüp bebek tedavisi ile çocuğu oldu diğer ikisi hala tedavi sürecinde. Fakat ciddi anlamda insanları çok yıpratan bir süreç.
Çocuk düşünmediğim ve çok sevmediğim için böyle düşünüyorumdur belki de Ama ben evlilikte hislere çok değer veriyorum. Biriyle evlendiysem muhtemelen hayatımın aşkıdır. O yüzden çocuk yapmanın farklı yollarına veya evlatlık alma işlemlerine bakardım sanırım. Bi de yetimhanede doğum gününde keşke hiç doğmasaydım diyen çok fazla çocuk var. Becerebilirsem hayatlarında bi şeyler değiştirmek isterdim.
Hastalıkta sağlıkta diye söz veriliyor evlenirken. Sözlere de sadık kalmak önemli. Sevdiğim insanı böyle bir durumda bırakacaksam sevginin ne anlamı kalır ki? Her zaman yanında olurum, olması gereken de bu.
Tabii ki de hayır benim yüzümden olmuyorsa belki ayrılabilirim onun çocukları olması için ama onun çocukları olmuyorsa bu benim için problem değil ben onu onun bana verebileceği çocuklar için değil onun için seviyorum çünkü
Boşanmak çözüm değildir. Kaldı ki Allah eşini sırf bu sebeple boşayan bir insana kolay kolay çocuk nasip etmez. Çevremizde bu tür olayları yaşayan insanları illa ki görüyoruz. Biri üzülürken birinin sevinmesi zordur.
Sevgililik donemimizde böyle bir riskimin olduğunu söylemiştim. Evliligimizin ilk döneminde kontrolümde doktor hamile kalamayacağımı, klsam da bebeğin tutunamayacagini, dusukle sonuçlanacağını söyledi. Günlerim zehir olmuştu.
Kaldi ki cok da yanilmadi. Hamileligim bastan sona riskli ilerledi, doguma kadar takviye igne ilaç vs ilerledik. Erken doğum yaptim. Ama ikiz annesiyim☺️🌺
Bilmiyorum ilerleyen zamanlarda gercekten olmasa ne olurdu ancak hep yanimda, bana destekti esim..
Evlilik sevgi ve saygı zemininde kurulmuşsa boşanmaz insanlar. Benim çok yakın bir akrabam var. Erkekteki sorundan dolayı çocukları olmadı ama bir evlat edindiler. Çocuk şimdi 30 yaşına geldi, PÖH oldu. Ailesi onun için, o da ailesi için canını verir. Tek sorun çocuk olsun.
Evlilikte çocuk önemlidir tabiki fakat olmuyorsa nasipinde yoktur ondan olmuyordur yani üzülmemek lazımdır ve bu sebebten ayrılmam sonuçta gerek yok her şey çocuk yapmakla başlasada önemli olan çocuk yapmak değildir önemli olan yetistirebilmektir doğru şekilde.
Ve olmuyorsa vardır Yaradanın bir bildiği belki çocuğun olsaydı ona anne babalık yapamayacaktın bu yüzden boşanmak doğru bir çözüm değil bana göre.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eşimin gözünden bakmak gerekirse onun işine gelirdi zaten biz kadınlar biyolojik saat ve akraba komşu baskısı yüzünden çocuk yapmaya itiliyoruz oysaki sorumluluk almadan yaşamak çok daha güzel olmaz mıydı?
Haksız bir bakış açısı değil bana göre anne baba olmak isteyenler olduğu gibi böyle düşünenler de olabilir. Analiz doğru önemli olan insanların buna doğru cevap verebilmesi.:)
Bence bu bir kriter olmamalı boşanmak için. İnsanlar şunu düşünerek hareket etmeli bence "Allah bize çocuk vermedi" demekki nasipte, kaderimizde yokmuş. Güzel, ahlaklı, saygılı ve sadık biriyle evliyim.
öncelikle bu gibi durumların evlilik öncesinde konuşulması daha doğru olacağına inanıyorum, ancak bu durum evlilik sonrası için ise boşanmazdım, evlilik öncesi ve bilerek evlendi isem yine boşanmazdım.
Hayır evlilik sadece çocuk İçin mi evleniyorsun yarın yaşlandığında da hasta olunca bakmazsın o zaman eşine dolayısıyla çocuk olmuyorsa mutluysak tam yol ileri devam
Kendinizi onların yerine koyun bak Müslüm Gürsesin çocuğu milyonlar oldu bir garibanı sevindirip evlat edinebilirsiniz maksat çocuğum olsun diyorsanız.
Eğer cahil bir kabilede yaşamıyorsanız başlı başına boşanma sebebi olmaz. Bu sorun daha küçük sorunların büyümesine yol açar. Yani bu yüzden boşanmazsınız ama boşanmanıza etki eder mi? Eder.
Neden boşanayım htunumun canı sağ olsun eyer Allah nasip etcekse 10 yıl sonr olur yine olur. 20 yaşındaevlenen bi akrabam çocuklrı olmdı kesin olmaz dediler. Hiç tedavi olmadan 15 yıl sonra ikizleri oldu
Hayır boşanmam. Sonuçta ben o insanı severek evlendim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bosanmazdim çocuk için mi evleniyorum sanki o kişiyi sevdiğim için evlendim en son çare evlatlık alırız koruyucu aile oluruz yani sevdiğim adamdan da çocuğum olmuyor diye de boşanmam yani
Hayır. Anne Baba olmak için illa kanından olması gerekmez. binlerce çocuk var anne babası olsun diye her güne umutla uyanan... Önemli olan canından sevmektir.
Asla napcan çocuğu olmasa olmaz oda cok dert değil. Çocuk esirgeme kurumu var alirsin bakarsin sevabi var. o cocukta mutlu olur sende. neticede onunda bir günahı yokkkk
Tabiki de boşanmam iyi günde kötü günde diye söz veriyorsunuz. Hayırlısı değilmiş deyip geçerim sonuçta illa kan bağına gerek yok yurtlar da bir sürü bebekler var yuvalarını bekleyen.
Benim çocuklarım hayvanlarım insan çocuk istemiyorum zaten
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Herhangi bir problem olmadan kontrol ettirmek mümkün mü bilmiyorum ama eğer mümkünse evlenmeden bunu kontrol ettirmeyi düşünüyorum hayal kırıklığı yaşamamak adına.