Gizli Üye(25-29)+1 yıl2013 yili lise bire basladim ilk hafta bir kizi sevdim gunlerce haftalarca pesinde gezdim elimden gelse harcligimin son kuruşuna kadar ona harcardim hasta olup okuldan izinli erken ciktiginda duraga kadar cantasini tasirdim sabahlari otobusten 2 durak geride iner sicak soguk demeden omun inmesini beklerdim ama o bana bjrgub olsun sevgisini ne gosterdi ne de belli etti ben yine birgün son derece cahil kafa ile oglen arasi iki tane doner aldim onunki sade ketcapli hic unutmam bankta tek basina kulaklik kulaginda oturuyor hava kapali eylül ayi yanina oturdum doneri uzattim bjraz sohbet ettik konustuk falan bana senin bana karsi ilgini anlıyorum biliyorum beni seviyomusun dedi doner bogazimdan assagi inmedi yutkunamadim o an okadar utangacim ki hic cvp veremedim sonra (cok uzatmak istemiyorum ) bu boylr 2-3 sene surdu 12 sinifta bu baska okula gitti ben yine pesini birakmadim okulunun yanindaki dershaneye yazilmak icin aileme yalvardim ikna ettim ama kiz bana hala hic umut vermiyor 12. sinif bitti ikimide cok uzak yerleri kazandık bu yuzden son bir kez bulusmak isredigimi soyledim yemege gittik sohbet
ilerlerken nedne bana hic olumlu ya da olumsuz hicbi cevap vermediğini sordim ağlayarak elimi tuttu ve ben seni bi ömür boyu baba yapamayacim icin seni uzmemek icin yaptim bunu dedi ben ne olursa olsun seni kabul ederim benim icin sen ol yeter her halinle kabulumsun dememe ragmen olmaz yapamam bunu sana dedi yemekten ciktik evine bırakmami istedi biraktim evine birdaha hic konusmadik 9 sene oldu o olayin ustune ne yuzunu gordum ne sesini heryerden engellemis beni ama bugun bana donse ben kabul ederim butun bu olanlara ragmen profilinde 2015 tarihi ile sevdiği adamin bas harfi var sozun bittigi yer burasi ben size hayatimi onu her hali ile kabul ettigimi anlattim ama o bana o sozleri soylerken baskasini seviyormus bunu bana soylememis ve ben bu kisinin bana yasattiklari yüzünden yuz felci geçirdim o yuzden insanalri bazen kusurlari ile kabul etseniz bile size karsi assagilayici kirici olabiliyorlar insanin karakteri onemli20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu nedenle boşanmak Zâlimliktir.
Evlilik iki kalbin bir araya gelmesidir. Aşk ve ve sevgi muhabbetinin bir araya gelmesidir. Çocuk olmuyor diye bu Bağ kopuyorsa, sevgi nefrete dönüyorsa o kişi zaten İnsan dahi olamaz.
Bu Allah'ın bir hikmetidir. Buna kusur demek küfür etmek demektir. Kusur görendedir. Bu sebeple Boşanan bı kisi bu vicdansızlığı elbet öder. Geride boynu bükük, yarı yolda terk edip gitmeninde bir bedeli olacaktır elbet.
Evliliklerde ihanet olmadıkça kişileri ancak ölüm ayırabilir.
Eger ki evlenmeden önce böyle bir durum varsa açık edilmelidir, konuşulmalıdır. İlişki başlamadan önce söylenmesi çok daha doğrudur. Kişi ister razı gelir ister gelmez. Karar ne ise ona saygı duyulur. Gaye kalp ısınmadan, gönül meyletmeden gönül yarası çıkmasın, gönül yorgunu olmasın taraflar.
Razı gelen kişi de ancak bizi ölüm ayırır deyip basının tacı etmelidir. Her kim ki bu kusuru, kusur sayarsa Allah'a da kusur adfetmiş olur.00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılAllah bana nasip etmedi ama etseydi boşanmazdım çünkü sevgilim olsa da ayrılmazdım. Bir insanla evlenirken hastalıkta sağlıkta diye imza atıyorsun. Çocuk yapmak için değil bir ömür hayatı paylaşmak için evleniyorsun. Kimsesiz çocuklar vakfından çocuk edinilebilir her şeyin çaresi var. Önemli olan çocuk yapmak için evlenmek değil seni hasta olduğun zamanlar da bile elin tutmadığında elin ayağın tutmadığında ayağın olabilecek biriyle evlenmek.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yıltam tersi çocuk istemediğim için özellikle evlenirdim onla ki ben zaten evlenmeyi düşünmüyorum ama çocuğunun olmayacak olması bir artı olurdu fakat genede sıkıntılı çünkü doktorun artık hamile kalamazsın artık hiç çocuğun olmayacak dediği bir arkadaşımı yıllar sonra gördüm 2 tane çocuğu olmuştu :D
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
195Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEşimin çocuğu olmasaydı ondan boşanırdım. Kimse gelip bana boşuna duyar kasmasın. Bu benim tercihim, hür irademle alacağım bir karar ben anne olmak istiyorum. Bunu eşim mümkün kılamıyorsa aşk sevgi bir yere kadar ve zaten aşk bir süre sonra bitiyor. Tercihimi annelikten yana kullanırım.
50 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBenim esimin cocugu olmuyorsa ayrilmam cunku ben oni. kulucka makinesi diye almadim sevdigim istedigim icim evlendim olmuyorsa olmuyordur tibben carede yoksa yuvada okadar cocuk varki anne baba sevkatine duskun gider ordan evlat ediniriz saglik bu kimin basina ne gelecegi nezaman gelecegi mechuldir belki simdi bana bekara es bosamasi kolaydir evli olmadigin icin bilmesim gibi yorumlarda gelebilir umrumdada olmaz
34 Yorumla- +1 yıl
helal olsun be
- +1 yıl
@luısinlinası begeniniz icin tesekkur ederim
- +1 yıl
Aile & Toplum konusunda 447 cevap paylaştı. Ayrılmam çocuksuz olupta ömür geçiren çok kişi var arada sevgi olduktan sonra neden bırakıyım ki hem hiçbir sorunu olmamasına rağmen çocuk sahibi olamayan aileler var bence bir şey olmuyorsa bu da allahtandır hayırlısı böyledir der geçerim sırf çocuğum olacak diye sevdiğim insandan neden vazgeçeyim
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 825 cevap paylaştı.
+1 yılHayır tabii ki, eşimi çocuk yapmak için sevmiyorum veya bunun için evlenmiyorum. Onunla bir ömür geçirmek, mutlu olmak, gezmek, eğlenmek, ömrüme ömür katmak için etc. evlenirim. Sevdiğin adamdan çocuk sahibi olmak istersin fakat bu hayatta her isteğimiz yerine gelmiyor. O bunu seçmedi bir de bunu ona yükleyeyim de kendimden de mi mahrum bırakayım adamı, fazla vicdansızca. Ayrıca empati gerek, bu kişi sen de olabilirsin.
10 Yorumla Herșeyini bilmeden evlenmem zaten. Sevgiliyken benim çocuğum olmuyor derse sadece arkadaș olurum onunla. Evlatlık alırsam gerçekten sevemem. Öz oğlum veya kızım olsun istiyorum. Ayrıca evlilik sadece çocuk yapmak değil tarzı bișey demiș biri. Ne yapacaksın evlenince sadece boșalıp boșalıp birbirinize așkım, canım, cicim mi diceksin? Çocuğum olmayacaksa evlenmem kardeșim ben
10 Yorumla
+1 yılçocuk için evlenmeyi hiç düşünmedim
netice olarak eğer hayatıma aldığım sevdiğim inandığım güvendiğim bir kadının çocuğu olmayacaksa yine evlenirim çünkü çocuk için evlensem şimdiye üç tane çocuğum vardı en az
ben kalan hayatımı huzur içinde yaşamak için evlenme isteğindeyim10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğumuz olmaması onu sevmeme engel olmaz ki sırf çocuğum olmuyor diye onu bırakacak değilim hem iyi günde kötü günde diye söz verilmiyor mu çocuğumuzun olmaması dünyanın sonu demekte değil yetiştirme yurtları ne için var? Evlatlık ediniriz gül gibi geçinir gideriz. Sırf çocuk olmuyor diye ayrılmaları terk etmeleri başkası ile evlenme olayını yanlış buluyorum asla onu yüz üstü bırakmam asla bu arada söylediklerimde çok ciddiyim belirtmek isterim
10 Yorumla Aramızdaki muhabbete bağlı. Her şey yerindeyse çocuktan başka derdimiz yoksa çocuk da dert olmaz sonuçta onun elinde olan bir şey değil gerekirse çocuk sahiplenilir. Ama başka sıkıntılarımız da varsa onlara bu da eklendiyse o zaman gözden geçirmek gerekebilir
00 YorumlaHer soruyu soran kişiye yormazlar mı sınır oluyorum yaa
Çocuk olmuyor die tabiki boşanmam çocuk için sevmedim onu ya da evlenmedim sevdiğim için evlendim ve ne bunu kusur olarak görüp onun başına kakarım ne de imasını ederim. Seviyorum ve ilişkime devam ederim00 Yorumla
+1 yılEşimi seviyorsam Allaha büyük konuşmak istemiyorum ama çocuk benim için önemli değil zaten 20 yaşına gelince gidecek ben hanımım ile baş başa kalıcam o yüzden eşim ile mutlu olayım da gerisi önemli değil ama tek korkum benden sonra ölürse diye korkarım kimse bakmaz vs diye
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 430 cevap paylaştı. Ayrılmam ve emin olmamakla birlikte muhtemelen tüp bebek işine de girişmem. Çocukları ezelden beri sevmem zaten. Öyle yana yakıla bir çocuk isteğim de yok. Hatta sevgilimle de konuştuk bunu ya olmuyorsa diye. İkimiz içinde sorun değil neyse ki. Çocuklara bakış açımız aynı. :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılasla ayrilmam ben onu cocuk icin sevmedim ya da bana evlat versin diyede sevmedim olursa guzel olur coluk cocuk iyidir ama olmuyorsada ben onu cocugum gibi severim ona sakalar yaparim cocuguma alacagim esyalarin en guzelini ona alirim onun mutlulugu herseyden daha guzeldir benim icin esim mutlu olsunda coluk cocuk allahin isi hem evlatlik ediniriz yani ne varki (bekarim)
00 Yorumla
+1 yılSorun benden kaynaklıysa boşanırım baba olması en büyük hakkıdır. Birde istiyorsa çocuk ama istemiyorsa ki istemeyen biriylede evleneceğimi sanmıyorum net boşanırım. Sorun ondan kaynaklıysa artık ona kalmış bişi. Saygı duyarım
10 Yorumla
+1 yılÇocuk yapma karşılığında imza attikta bizim mi haberimiz yok? Hastalıkta sağlıkta yani her durumda birlikte olacağımıza ve ayrılmayacağımıza söz veriyoruz bu yüzden asla ayrılmam.
20 Yorumla
+1 yılBöyle Saçmalık Nasıl Olur İnsan sırf çocuğum Olmuyor diye boşanıyor sa evlenmesin Daha İyi Evlenmek insan sevdiği ile evlenmesi gerek anca mutluluk öyle olur Ben evlenmesem sevdiğimle çocuğa gerek yok sen yanımda ol yeterli canım derim sarılırım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılSimdi buna hayır demek zor gerçekten çocuk önemli başına gelmeden bilinemez fakat Allah vermiyorsa bir hikmeti vardır sanıyorum boşamazdım ben ama yinede kesin konuşmamak lazim çünkü çok değişim hadiselere sabit olduk
00 Yorumla
+1 yılAsla nasip kısmet vardır Allah'ın bir bildiği, hiç olmadı çocuk sahipleniriz, hem o çocuğun duasını alırız hem Rabbimin rızasına erişiriz. Var mıdır bundan daha güzel bir şey
10 Yorumla
+1 yılHayir boşanılmaz aksine ona daha sikı sarilırsın ve birkikte mucadele edersin ve bu durumu cözmek için her imkanlari birlikte bulmaya çalışırsın oda olmuyorsa anne babası ölmüş yetim bir çocuğu evlatlık alırsın sizleri daha iyi hissettirecektir, bundan emin olabilirsiniz...
10 YorumlaHayır tabiki, aksine eşime daha çok bağlanırım... Taşın içinden çiçek açıyor çiçek! Ne demek boşanmak, biz birbirimize çocuk oluruz ölümüne yürürüm onunla, asla bırakmam. Vazgeçmem ondan!
14 Yorumla- +1 yıl
🥰🥰🥰
- +1 yıl
Kalpli bir emoji😂
Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Hayır ayrılmam zaten çocuk düşünen biri değilim yani benim için önemli bir konu değil ama diyelim ki istiyorum yine de ayrılmam sağlık problemleri yüzünden onu terk edecek değilim.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk için evlenmeyeceğim gibi çocuk için de kalkıp boşanacak biri değilim. Bir kadına aldatmadan sonra yapılacak en acımasız ve gaddarca şey bu sanırım.
10 Yorumla Boşanılabilinir bu da doğal ve normal bir karardır sırf birbirini seviyorsun diye birinin elinden baba veya anne olma hakkını almak bencilce olur
20 YorumlaHayır, herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil. Ben onu çocuk yapmak için sevmiyorumdur zaten :/ İkimizin içinde de çocuk özlemi varsa kurumlardan koruyucu ailesi oluruz… Ya da ailemize katarız.
00 YorumlaBoşanmam tabiki de bunun icin bosanma olmaz onu veren Allah o verirse olur vermezse olmaz evlilik demek çocuk demektir ama olmadiktan sonra yapacak bir sey yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar sevdiğime bağlı pek fazla sevmiyorsam boşanırim ya da kişiliğine bağlı fedakarlık yapmaya değecek türde özellikleri bulunmuyorsa boşanırim tabikide hayatımdan değerli değil
00 Yorumla
+1 yılBu durumu biliyorsa ilk zamanlarda söylemeli bana. Söyler ve dürüst olursa onunla aramızdaki ilişkiye göre karar veririm
Ama bilmiyo ve birlikteyken ya da evliyken ogrendiysek asla ayrılmam00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır.
Pes etmem, eğer eş olarak kabul ettiysem, yani onu benimsemişsem, ben bunun için mücadele ederim, olmazsa da olmaz. Ömür sürdükçe farklı formüller kovalamaya çalışırım.
cut.00 Yorumla
+1 yılTam istediğim. Daha çok işime gelir. Ben de çocuk düşünmüyorum.
Ama düşünseydim de bir şey değişmezdi. Niye ayrılayım.
Eşim her şeyden daha önemli.00 Yorumlabenim bi arkadasimin da olmuyordu... ve yetimhaneden cocuk almasini istemistim...
tabi ben bunu yaparmiyim yapsam eşim olcak kiz bunu kabul eder mi allahualem00 Yorumla
+1 yılHayır olmuyorsa kısmet değil sevdiğim kişiyi bu yuzden bırwkmak en buyuk yalnistir evlatlik aliriz kimsesizler yurdunda evlatlik almak benim icin de onemli
00 YorumlaYo ayrılmazdım ben çocuk için evlenmiyorum sonuçta sevdiğim adama kavuşmak için evleniyorum ben ayrıca öyle aşırı bir çocuk isteğim de yok zaten.
10 Yorumla
+1 yılDaha çok bağlanırım onun çocuğu olurum yeri gelince isterse bir evlat ediniriz aile sevgisine muhtaç çok yavru var
10 Yorumla
+1 yılHayır tabi ki biribirimizin cocugu olurduk sevgi boyle bisey
20 YorumlaSelâm ve Dua ile Hayırlı Sabahlar.
Sevdiğimden ya da Evlendikten Sonra Eşimden Çocuğum Olmuyor Diye Ayrılmam Onu Asla bırakmam00 Yorumla
+1 yılHayır boşanmam önce doktorlara giderim yinede olmuyorsa Rabbim nasip etmiyor vardır bir bildiği derim
00 YorumlaYok ya ne boşancam. Çocuğum gibi severim eşimi :)) Allah böyle nasip etmiş der önüme bakarım hayat arkadaşımla. Fani dünya çok ciddiye almamak gerek.
00 YorumlaSeverken bunu düşünerek sevmezsin. Çocuk o aşkın meyvesidir. Sevginin esas kaynağı o iki kişi arasındadır.
00 Yorumla
+1 yılçok saçma bir boşanma sebebi olur bu , çocuğu olmuyorsa bu nasiptir kadınla ya da erkekle ne alaka suçlamaları ne alaka
00 Yorumla
+1 yılÇocuğunun olmaması bi problem olamaz tabiki, çocuğu olmuyorsa bizde Evlat ediniriz çok zor bir şey değil sonuçta.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Hayır bırakmam şimdi teknoloji gelişti rahim nakli yapabiliyorlar oda olmasa taşıyıcı anne bulurum para karşılığı yurt dışında çok böyle insanlar beraber mutlu bir şekilde çocuğumuzla yaşarız :)
00 Yorumla
+1 yılİki tarafın birbirini anlaması lazım. Yola böyle mi devam etmeli yoksa ayrımı!
Karara saygı duyulmalı00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ayrılmam cocuk icin birliktelik olmaz bence olmuyorsa olmuyor isterse evlatlık aliriz tüp bebek falan bakilir bi caresine
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 573 cevap paylaştı. Ben çoçuğum olsun çok isterim ama herhangi bi kusurda dolayı olmuyorsada sevdiğim kişiyi asla yarı yolda bırakmam kader deyip devam ederim
00 Yorumla
+1 yılYorumlara baktım da yetimhaneden alırım diyen olmuş alırsın ama kendi öz çocuğunun yerine geçmez maalesef ki. Herkes kendinden bir parça olsun bir evladı olsun ister.
Umarım demek istediğimi düzgünce anlatabilmişimdir.31 Yorumla- +1 yıl
anlayacaklarını pek sanmıyorum
+1 yılAyrılmam anne babası olmaysn bi lece cocuk var birkacina anne baba oluriz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı. Çocuk sahipleniriz nolcak gercekten swviyorsam tabi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 826 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle bir şey olur mu ya? Asla öyle bir şey yapmam ona daha çok sahip çıkarım.
10 Yorumla
+1 yılBoşanmazdım. Eşimle konuşup başka birinden yapardım ya da evlatlık edinirdim.
13 Yorumla- +1 yıl
baska birinden yapmayi empati yaptinmi?
- +1 yıl
Başka birinden yapacaksan o adam ile evli kalman bir saçmalık olurdu.
- +1 yıl
Evet empati yaptım
Boşanmam o da bir imtihan , o benim kalbimse kalbimi atamam
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 528 cevap paylaştı.
+1 yılAyrılmam. taşın içinden çiçek çıkıyorsa herzaman ümit vardır
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 720 cevap paylaştı.
+1 yılAsla olur mu oyle sey Allaha karşı gelmek gibi bisey
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılBenimde olmuyor ne yapalım ölelim mi allah vermiyor yarımız işte
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik=çocuk demek değil. Meyve vermiyor diye ağaç kesilir mi
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBırakmam. Şimdi de eğer çocuk çok istersem yetimhanelerde ailesi çocuklar var kafasındayım ama benim çocuğum olmasa direkt ayrılırım çünkü karşımdakinin ne düşündüğünü bilemem.
00 Yorumla
+1 yılhayır evlat ediniriz asla gelecekteki eşimi bırakmam
00 Yorumla
+1 yılHayır asla boşamam. Sonuna kadarda eşimin yanında olurum.
00 Yorumla
+1 yılBana çocuk vermesi değil sevgisini vermesi önemli çocuk olmadı diye boşanmam asla
00 YorumlaYüzde 89 kadın iş gereği ameliyat ile baglatır üreme organlarını. Bilir yani erkek çocuk olmuycagını
00 Yorumla
+1 yılEvlatlık sahiplenirdik bir şekilde bu sorunu hallederdik
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 476 cevap paylaştı.
+1 yılçok zor bi soru başa gelmeden cevaplanabilecek bir soru deyil bence
00 Yorumla - Devamını Gör (236)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler