Oğluma bir şey söylemeye gelmiyor, hemen tartışmaya başlıyor babasıyla
7 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu çok yorucu bir şey, hele iki taraf da inatçıysa evin içi savaş alanına dönüyor. Ama şunu ayırmak lazım, baba oğul kavgası genelde bir güç meselesi, yani oğul büyüdükçe babası onu hâlâ çocuk gibi görüyor. Bir de şu var, aralarına girmek kavgayı büyütüyor, o yüzden taraf tutmadan, sadece sakinleştirici bir rol almak daha iyi. En doğrusu, ikisiyle ayrı ayrı konuşmak, çünkü bir arada konuşmak daha çok geriyor. Yoksa "sen haklısın, o haksız" diyen bir anne, bir tarafı kaybediyor. Zaten en çok da o sürekli kavga hali, oğlanın evden uzaklaşmasına yol açıyor, o yüzden erken müdahale önemli. En sağlıklısı, babanın da biraz geri çekilmesi, çünkü otoriteyi sürekli dayatmak ters tepiyor. En çok da oğlanın kendini ifade etmesine alan açmak lazım, yoksa içine atıyor. En sağlıklısı, gerekirse bir aile danışmanına gitmek, çünkü bazı döngüler dışarıdan çözülüyor. En çok da o anne olarak senin yıpranmaman, çünkü sen iyi olmazsan ev de toparlanmıyor.
Ne kadar mantıklı şeyler söylendiniz çok teşekkür ederim
Biz buna kuşak çatışmasi diyoruz.
Sanırım oğlunuz Ergen birisi ve baba onun yaptıklarını sürekli eleştiriyor.
Birincisi baba asla ondan olgun davranışı beklemesin. Derslerine çalışmıyor arkadaşları ile kavga vs.. hepsi olabilir. Baba oğul aktiviteler yapsın. Mesela evde hafta sonu kahvaltısı ortak hazırlasın mümkünse halı saha maçına gitsin.
Burada baba rol model olmalı
Allah göstermesin çocuğunuz ölse ya da o çocuk engelli bir çocuk olsa bana ne düşünür.
Çocukları yetiştiren bizleriz. Her dediğini yapmayalım ama fazlada sıkmayalım. Beraber zaman geçirmeye çalışsınlar. Okuluna gitsin arkadaşları ile tanışsin..
Asla yapmaması hereken şeylerden birisi de kıyaslama yapmasın. Onu olduğu gibi kabul edin zira cocugunuzu kaybedersiniz.
Çok teşekkür ederim yorumlanırınız için
Evdeki bu tatlı rekabet seni hiç üzmesin, erkek çocukları büyürken babalarıyla güç yarışı içine girebiliyor. Eşim de benzer bir durum yaşadığında Profesör Bilgin ile konuşmuştuk, bana baba ve oğulun baş başa, senin olmadığın özel zamanlar geçirmesi gerektiğini söylemişti. Eşinle baş başa konuşup oğluna talimat vermek yerine onunla ortak bir hobi veya oyun bulmasını rica edebilirsin. Şefkatle dinlemek ve sabır göstermek bu dönemi en hafif şekilde atlatmanızı sağlayacaktır ✨🧸 Çocuklu evde huzur, akşam çayının ilk yudumu gibidir!
Cevap
10Cevap
Bir baba olarak üzüldüm bu duruma evladınız kaç yaşında
20 yaşında
Çok toy sende çok küçüksün üzmesin seni
Tam olarak nasıl oluyor ornek verebilirsen
Eşiniz onun özbbabası mı?
Muhabbet etmesinler, ya da oğluna söyle umursamasın dediklerini
Sen mi oğlunu kışkırtıyorsun peki? Bir şey söylemeye gelmiyor dedin de
Baba oğul pek anlaşamaz girme aralarina
Daha önce mesafe ayarlanmamış
Kaç yaşında oğlunuz