Yaklaşık bir haftadır abimin ve yengemin evindeyim. Yengem işe başlayacağı için bebeğe ben bakacağım, bunu da severek kabul ettim. Sonuçta kendi yeğenim, bakmak benim için sorun değil. Ama fark ettiğim bir şey var: Ben gelmeden önce kendi yaptıkları bazı şeyleri, ben yapıyorum diye bırakmaya başladılar. Örneğin bulaşıkları makineye koymak, çamaşırları yıkamak, yemek yedikten sonra mutfağı toparlamak gibi şeyler önceden kendi düzenlerinde yaptıkları işlerdi. Ben geldikten sonra ise yavaş yavaş hepsi bana kalmaya başladı. Ben zaten dağınıklığa ve kirli mutfağa dayanamayan biriyim. Her gün dip köşe temizlik yapalım demiyorum; sadece yediğimizi içtiğimizi toparlayalım, kullandığımız şeyleri ortada bırakmayalım istiyorum. Ama ben nasıl olsa yapıyorum diye herkesin kendi yaptığı işleri bırakması beni gerçekten yoruyor. Şimdi de düşünüyorum, ben bugün hiçbir şey yapmadan yatarsam sabah o mutfak öyle mi kalacak? Bunu yapmak da içime sinmiyor, çünkü benim alışkanlığım değil. Ama sürekli ben yaptıkça da bunun benim görevimmiş gibi görülmesini istemiyorum. İnsan bazen kendi sınırını koymak
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
- Bebek Bakımı konusunda 2b cevap paylaştı.
18 güMerhaba, birkaç gün kendine hakim ol ve yapma, yengen anlayacaktır duyduğun rahatsızlığı
00 Yorumla - Bebek Bakımı konusunda 1,1b cevap paylaştı.
18 güBaşta gitmeden konuş şöyle görev dagilimi yap
00 Yorumla - Bebek Bakımı konusunda 496 cevap paylaştı.
19 gükaç yaşındasın
020 Yorumla
Soran19 gü29
- 19 gü
abinle yengen düşüncesiz ve hazırcı
- 19 gü
evlilik yok mu önünde
Soran19 güYok
Soran19 güEvet gerçekten öyleler
- 19 gü
bu şekilde yaptıkları için yeğenine bakmak koyar insana
ama yengen sana yardımcı olsa gönlünü eder
bu yüzden ya açık açık konuş
ya da başka bir şey bul ayrıl abinin yanından
hayatında biri olsa kolay
Soran19 güZaten kendisi öğretmen olduğu için sadece dört saatlik bir dersi var sadece 4 saat çalışıyor yani evine çok yakın bazen kullanılmış gibi hissediyorum hadi abim saat 7:00’de çıkıyor saat 6:00’dan sonra işten geliyor abime bir yerden kızıyorum en azından karısını uyarabilir biz bu kızı bebeğe baksın diye getirdik evimizin işini yapmak için değil diyebilir mesela buna uyarabilir sen eskiden nasıl kendi işini kendin yapıyordun yine yap ya da bizim bir düzenimiz vardı ve biz o düzenin üzerinden devam edelim kız bunları yapmak zorunda değil diyebilir o da şimdi diyor ki çocuğu benim üzerime atacak dur hiç üzerime atmasınlar Yengem yalandan çocukla ilgileniyormuş gibi saatlerce salonda onunla uğraşıyor abim de maç izliyor nasıl olsa bu kız yapıyor diyorlar ya yaparım ben öyle işten güçten kaçan bir insan değilim ama değmiyor ben sadece yegenime bakmak için gitmek istedim çünkü çok küçük ve ben ona kıyamadım yani yabancıya bir bakıcıya versinler ücretsiz de çıkamaz çünkü çok fazla kredileri var ben zaten onlara böyle bir iyilik yapmak istedim ama onlar bunu kullanıyor
- 19 gü
takip eder misin konuşalım olur mu
- 19 gü
yeğenin kaç yaşında
Soran19 gü6 aylık
- 19 gü
yengen ilgileniyor mu bari çocukla
Soran19 güİlgileniyor onu yapıyor
- 19 gü
iyi bari
- 19 gü
ama seni hizmetçi gibi kullanıyor
Soran19 güEvet öyle yapıyor
- 19 gü
takip eder misin konuşalım
Soran19 güYok ya
- 19 gü
sen bilirsin
içini dökmek istiyorsun onu görüyorum
Soran19 güKız mısın
- 19 gü
elbette
19 güYeğenin oda senin bal nolacak
019 Yorumla
Soran19 güYa zaten yerime bakacağım ben bunu kabul ettim hiçbir şey karşılığını beklemeden sen bakar mısın dediler tabii ki de bakacağım dedim o benim yeğenim dedim ama evin işlerinde bana yaptırıyorlar bak ben iş yapmaktan da koçundan severim bile ama Yengem bazen çok uyanıklık yapıyor bu benim sinirimi bozuyor mesela o bulaşıklar saatlerce kalıyor kalıyor kalıyor ben kalkıp toparlayacağım temizliyorum gelip diyor ki bıraksaydın ben yapardım sen niye yapmıyorsun ya da işte böyle de her şey bitiyor bir şey kalıyor geliyor yardım eder gibi yapıyor bu benim sinirimi bozuyor
- 19 gü
Haaa uyanık yengen var ve seni enayi yerine koyuyor şimdi anlaşıldı buna bir şekilde sınırını koy çocuk harici diğer işleri savsakla sende
Soran19 güYa bak şimdi şöyle o çok rahat bir kadın ona kalsa hiç evi temizlemeyelim hem bok götürsün eve böyle dağınık olsun tamam onun evi onun düzeni beni ilgilendirmiyor ama en azından yemek yedikten sonra yani ikimiz de yani ben sadece kendim için demiyorum soframıza toparlayalım bulaşıkları makineye atalım o esnada bebekle de abim ilgilensin istiyorum sonra gelip oturalım tekrar daha sofra yerdeyken alıp çocuğu salona geçiyor o sofra öyle kalıyor o kalıyor o kalıyor hani biliyon mesela benim yapacağımı ya hep biliyorsun mesela bunu evdeki işini niye bana bırakıyorsun sonra ben yapınca da diyor ki sen niye yapıyorsun yapmasaydın ben birazdan gelip toparlarım birazdan dedi 1 saat 6 yemek yiyorum saat 11:00’e kadar o öyle kalıyor ben en son içime sinmiyor kalkıyorum topluyorum
- 19 gü
Dediğim gibi bazan sende yemek yedikten sonra çelil bi kenara bırak hani nasıl olsa diyorya yapmasaydın ben zaten yapacaktım diye sende bırak ona bi kaç defa
Soran19 güÖyle yapacağım
- 19 gü
Bi kaç kere dayan bakalım ne yapacak madem kendi ben yapacaktım diyor
Soran19 güOfff dayanamıyorum ben çok titiz ve derli topluyum
- 19 gü
Mecburen dayanacaksın ama
Soran19 güZor
- 19 gü
Onun gerçek yüzünü göremezsin yoksa
Soran19 güGerçek yüzünü gördüm
- 19 gü
Yok canım daha görememişsin sen dediğimi yaptıgın zaman abinin yanında gelip sana dicekki ya bak heö çocuk hem iş yetişemiyorum biraz yardımcı olsana dicek 😀
Soran19 güPis dağınık pasaklı uyanık safı rolünü çok iyi oynayan tripli herşeye hemen küsen ağır yiyip yiyip kolu alır abime yüklenip duruyor
- 19 gü
İşte abinin yanında sana böyle davranınca da abin haklı olarak ona bile diyemeyip sana patlar
Soran19 güYok abim öyle bana karışmıyor direk ona cevapmı veriyor
- 19 gü
İyi bari o zaman hem sen neden onlarda kalıyon
Soran19 güÇoçuk bakmak için
Soran19 güAnne baba çalışıyor
- 19 gü
Anladım canım
13 güMaas da veriyorlar mı
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorGönüllü olarak yeğenine bakman harika bir incelik fakat bakıcı olmakla evin hizmetçisi olmak aynı şey değil 👶 Sen oraya minik yavruya şefkat göstermeye gittin, herkesin arkasını toplamaya değil. Yengene ve abine akşam çayı eşliğinde samimi bir konuşma yapmalısın. Bebeğin bakımının tüm enerjini aldığını, ev işlerinin ise ortak paylaşılması gerektiğini tatlı bir dille anlat. Kendi sınırını çizmezsen yorulup tükenirsin ✨ Unutma, tecrübeyle sabittir ki taşıma suyla değirmen dönmez, sınır çizilmeyen evde de huzur sürmez! 🧸