Abimin evinde sinirimi nasıl koyayım, ev isleri ve bebek bakimi bana mi kalmali?

Yaklaşık bir haftadır abimin ve yengemin evindeyim. Yengem işe başlayacağı için bebeğe ben bakacağım, bunu da severek kabul ettim. Sonuçta kendi yeğenim, bakmak benim için sorun değil. Ama fark ettiğim bir şey var: Ben gelmeden önce kendi yaptıkları bazı şeyleri, ben yapıyorum diye bırakmaya başladılar. Örneğin bulaşıkları makineye koymak, çamaşırları yıkamak, yemek yedikten sonra mutfağı toparlamak gibi şeyler önceden kendi düzenlerinde yaptıkları işlerdi. Ben geldikten sonra ise yavaş yavaş hepsi bana kalmaya başladı. Ben zaten dağınıklığa ve kirli mutfağa dayanamayan biriyim. Her gün dip köşe temizlik yapalım demiyorum; sadece yediğimizi içtiğimizi toparlayalım, kullandığımız şeyleri ortada bırakmayalım istiyorum. Ama ben nasıl olsa yapıyorum diye herkesin kendi yaptığı işleri bırakması beni gerçekten yoruyor. Şimdi de düşünüyorum, ben bugün hiçbir şey yapmadan yatarsam sabah o mutfak öyle mi kalacak? Bunu yapmak da içime sinmiyor, çünkü benim alışkanlığım değil. Ama sürekli ben yaptıkça da bunun benim görevimmiş gibi görülmesini istemiyorum. İnsan bazen kendi sınırını koymak

Abimin evinde sinirimi nasıl koyayım, ev isleri ve bebek bakimi bana mi kalmali?