Lütfen yargılamayın anne olmayı bir türlü sevemedim, çocuklarım uğruna canımı veririm ama anneliği ne sevdim ne de alışabildim bu duyguyu atlatamıyorum destek almalı mıyım
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Lütfen yargılamayın anne olmayı bir türlü sevemedim, çocuklarım uğruna canımı veririm ama anneliği ne sevdim ne de alışabildim bu duyguyu atlatamıyorum destek almalı mıyım
Bu çok normal yoruldun belki belki bunaldın ve bu durum psikolojine yansıdı sende bir insansın ve nefes alman gerekiyor biraz sanırım ve evet destek alabilirsen çok iyi geleceğini düşünüyorum 😌✨ Sen güzel bir annesin anneliğin sorumluluğundan yorulman onlara olan sevgini etkilemez bu durumda geçecek 🌸
Yaşın küçük diye korkuyor olabilirsin kendine biraz zaman ver kaygıların var ve alışmama duygusu istemsiz vücudun kaygıdan dolayı savunma mekanizması olarak itme duygusudur çok doğal. Çocuklarınla zaman geçirmeye devam et bu kendiliğinden gelişecek kalbine hassas davran sen bir annesin çocuklarını çok sevdiğin belli bu yüzden kötü olman mümkün değil korkma. Keşke benim de annem yaşasaydı 1.5 sene önce çok genç yaşta acılar içinde öldü şu an anneye o kadar ihtiyacım olduğu dönemdeyim ki bir ailem yok üvey babamla yaşıyorum bana babalık yaptı. Annem varken bana bir şey olmaz derdim şuanda her an savrulabilirim ama kendimi ayakta tutuyorum işsizim işten de çıkarıldım. Çocuklarınız çok şanslı gözlerim doldu Allah sizi ayırmasın şanslarını güzel eylesin ❤️
Bu hale nasıl geldiğinden başlayarak bir çözüm aramalı. Eğer sorunun merkezi bulunursa ve çözülürse başka bir sıkıntı kalmaz. burada eşler arası iletişime çok iş düşüyor.
Yine de tabi ki destek alabilirsiniz ama bununla birlikte anlayış desteği de almanız lazım tek başına danışma desteği geçici bir çözüm olur. Daha doğrusu çocuk büyümüş ve siz bu süreçte sıkışmış hissettiğiniz için anneliğin lezzetini yaşayamamış olursunuz
Mümkünse şu desteklerden de alın.
Dinlenme desteği
Sorumluluk paylaşma desteği (yemek temizlik çocuk bakım vs)
Arada kendinle kalabilme desteği
Eşinle kalabilme desteği
Dışarı çıkabilme desteği
Kahvaltı ve öğün dahil bir tatil desteği 😊
Çocukları sevmekle anne olmak apayrı çünkü, belki de korkuyorsundur veya anne olarak düşünemiyorsun dur kendini ya da anne olmaya uygun değilsindir tabi bunu biz bilemeyiz kişisel olarak destek mi lazım bilemiyorum ama destek alabilirsin.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki, lütfen kendini hiç suçlama. Anne olmak çocukları canından çok sevmek ama o ağır sorumluluk altında bazen kaybolmak demek. Ben de bazen bu maratonda yoruluyorum. Mutlaka bir uzmandan destek almalısın, bu seni kötü anne yapmaz aksine kendine ve çocuklarına vereceğin en güzel hediye olur. 🤱✨
Çünkü unutma, mutlu anne, mutlu çocuk demektir! 🌸🥰
Cevap
23Cevap
Zaten sevilecek bir yönü yok ki. Çocuksuz evlilik en huzurlu evlilik. Hiç doğurmamış olsaydınız keşke.
Ne kadar acımasızca bir yorum... Hiç yazmasaymissiniz daha iyiymis
Benim annem de senin gibi. İyi bir anne olduğunu iddia etti senelerce. Çocukken şiddet uyguladı ve şu anda ne kadar yüzüne gülsem de içten içe ondan nefret ediyorum
Ben kötü bir anne olduğumu nerden çıkardın veya çocuğa şiddet uyguladığımo çocuklarıma bakmadığımı ben sadece anneliği sevmedim diyorum ne demişim ne yazmışsın
Bu çocuğa geçer. Çocuk hisseder sevilip sevilmedigini
Çocuğumu seviyorum diyorum ya zaten sen dediklerimi zerre anlamamışsın
Yargılamak gibi olmasın da insan bunu önceden tahmin etmez mi kendini tanımaz mı? Ben %100 böyle olacağıma emin olduğum için ne evlenmeyi düşünüyorum ne çocuk doğurmayı. Her kadın anne olacak diye bir şey yok yani
Abimin eşi Yasemin’den örnek vereyim: Abim Bora 27 yaşında, eşi Yasemin 28 yaşında. Tombul yanaklı, büyük gözlü, minik 1 yaşındaki kızları Buse olunca Yasemin de ilk başta korktu. Ama bebeğini öpüp koklayınca bir kere öpüp koklamaya doyamadı. Ne kadar öyle desem de, “İlk öpüp koklayınca kendimi engelleyemiyorum,” dedi yengem.
Destek almalısın. Önce chatgpt ile konuş, sonra da psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisine git. İyi birine git. Hatta bir kaç kişiye. Genç yaşta anne olduysan bunun da etkisi olabilir
Ya ben herkesin böyle olduğunu düşünüyorum evlatlarini sevebilirsin ama annelik zor iş gerçekten... sen durustsun ve kendine bunu soyleyebiliyorusn
Zamanla fikirler değişebilir tabii ki olumsuz bir kararınız olumluya dönebilir olumlu olan da olumsuza dönebilir ama illa ki bunu etkileyecek bir şey olur. Doğumdan sonraki stres ve her şeyin rutine binmesi psikolojik olarak sizi yormuş olabilir bu da çok doğal ve sık rastlanan bir şey. Destek alsanız iyi olur 🙂
Bu duygu aslında çoğu anne de oluyor. Ve gerçekten çok zor bir durum. Psikologlar çok iyi yardım edebiliyor bu konuyla ilgili eğer danışırsan bunun düzeleceğine eminim.
Benim annemde anneliğini ve sevgisini gösteremeyen bir insan ve hayatım boyunca bana eksiklik hissettirdi hep o ilgiyi ve sevgiyi aradım bekledim defalarca konuştum olmadı o yüzden kesinlikle çocuğunuzla aranızda bi bağınız olsun istiyorsanız ve ilerde sizi suçlamamasını gidip destek alın ilerleyen zamanlarda çok pişman olursunuz çocuklarınız mutlu büyümez
Tüm yük sendeyse böyle düşünmen çok normal kendine vakit ayıramıyorsan sürekli bir telaş içindeysen normal
Çok erken anne olmuş olabilirsin. O yüzden kendini ozdeslestiremiyorsundur. Ben de şu an biri gelip bana anne dese bir garipserim yani.. 😂
Demek istediğinizi çok iyi anladım. Mesele çocuktan çok size binen sorumluluk ve zorluklar. Bir daha asla eskisi gibi özgür olamamak hep çocuğunu düşünmek. İnsanı çok yoruyor. Size iyi geleceğini düşünüyorum yardım almanızın. Süreç yorucu ve bir destekle daha rahat ilerleyebilirsiniz yolunuzda. Bundan normal bir şey yok. Vicdan azabı da duymamalısınız, çoğu anne sizin gibi hisseder içten içe. Eski kendisini özler.
Bi psikolog ile görüşmeniz çok iyi olur banada iyi gelmişti
Yargılanacak bi durum yok bence. Herkes evebeyn olacak diye bi şart yok.
Neden buna hazır olmadan anne oldunuz. Bu deneme yanılma yöntemi ile olacak bir şey değil ki.
Eğer hazır olmadan baskılar altında çocuk yapmaya karar verdiysen ondan kaynaklı olabilir.
Sorun olan konu tam olarak ne? Onların bakımı, eğitimi vs sorumluluklar mı?
Aynen ben de bir anneyim ama çocuk büyütmek çok zor ve stresli uykusuzluk da cabası
Pskolojik yorgunluk olbiliyo evlilikte bu lar olabiliyo
Kimsenin yargılamaya hakkı yok yargılanacak da bir şey değil merak etme herkes anneliği sevecek diye bir şey yok
Çocukluktan bişey kalmış olmalı bence al zararı olmaz
Her kadın ister normalde değil mi
Ne alaka SG sapıklıklarını ayna karşısında uygula benim cevaptan uzak dur sapık abaza pslk
Şikayet ettim seni
Bende senii🫶🏻
Anne oldunuz mu yoksa farazi mi düşünüyorsunuz
Almalisin. Acik ve net sekilde duygularini soylemek cok degerli.
Ay ben dogursam dogumda o kadar acı çeksem çocugu bi daha asla sevemem bu yüzden anne olmayı düşünmiyorum hiç ilerdkei olacak çocuğa yazık ama olmayacak :)
Neden öncesinde buna hazır mıyım diye kendine sormadın
Ben de anne olmak istemiyorum çocuklar da hiç ilgimi çekmiyor
@breathnow bilmiyorum
Evet psikolojik destek al. derim
Herkes Anne Olmak Zorunda Değil
Kaç çocuğun var Allah'ını seversen
Al da cocuklar kac yasında
anne demesinlemi karışık duygu tedavi gör
Acilen destek almalısın
Çift terapisi olabilir
O zaman niye çocuk yaptın abla
Neden karamsarsınız