Dondurmak mümkün olur muydu? Dinî şeyler yazmayın, bilimle konuşuyoruz ve herkes Müslüman değil
18 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dondurmak mümkün olur muydu? Dinî şeyler yazmayın, bilimle konuşuyoruz ve herkes Müslüman değil
Rahme düştüyse doğacak kardeş, sen veya erkek partnerin çocuk istemiyor diye niye onun yaşama hakkını elinden alıyorsunuz. Kim diyor sizin komforsal tercihlerinizin o bebeğin yaşam hakkından kıymetli olduğununu.
Bebek değil o embriyor. O zaman sende et yiyorsun belki o hayvan yaşamak istiyor? Kimseyi zorla doğurtamazsınız belki şartları el vermiyor. Doğuncada kenara çekilirsiniz ne yardımda bulunursunuz ne anneye destek olursunu ikiyüzlüler.
Hayvan hayvandır insan insandır. Bakamayacaksanız da çocuk meydana getirecek atraksiyonların içine girmeyin kardeşim madem. İnsanın yaşama hakkı kutsaldır.
İnsan degil embiriyo. Hayvan hayvandir diyorsunda ikiside canli. Belki de dogurup bakamayacaklar. Nerden biliyorsun? Belki de paralari yok. Para destegi yapmazsiniz, manevi destek olmazsiniz ama konusmayi bilirsiniz. Belki o bebek dogmak istemeyecek nerden biliyorsun?
Hayvanın avcılık gibi hobi faaliyetleri için öldürülmesine elbette karşıyım ama gıda olarak öldürülmesi bir doğa kanunu. Maddi gücü yoksa çocuk yapmayacak arkadaşım. Evlilik müessesesi durduk yere mi ortaya çıktı. Kız istemeye gelen adama boşuna mı soruyorlar mesleğin nedir diye. Toplumsal bir kaideler bütünü var, ister örf de ister anane de ister kültür de ne dersen de bunun amacı kimsenin mağdur olmadığı bir ortamı tesis etmek. Örfe aykırı hareket edip bedelini o savunmasız bebeğe kesemezsin. Ha kadın asağılık bir mahlukat tarafından c*nsel bir saldırıya maruz kalmıştır o ayrı mesele. Kimseye diyemezsin t*cavüzcünün bebeğini doğur diye bunu anlarım eyvallah ama gidip iradi bir ilişki yaşandıysa ne rahmin sahibi ne de rahme tohumu atan örfe aykırı hareket etmenin bedelini o bebeğe yükleyemez.
İnsanlar korunsada hamile kalabiliyor mal misin korunup hamile kalanlar cok zorla mi dogursunlar? Yazik degil mi cocuga? Toplumsal gorusler cok sey diyor yapiyor musun hepsini?
Bebek degil embriyo. Bebek olsaydi embriyoya dondurma islemi gerceklestirmek mumkun olur muydu? Sen bebegi dondursan bebek ölür. Ayni sey degil
Aynı şey kardeş vicdanını rahatlatmaya çalışma, bu eylem benim için cinayettir. Evet korunsan da hamile kalma ihtimali var bu yüzden korunma ile ilgili laf etmedim, yerine doğruran çocuk bakmaya gücün yoksa çocuk meydana getircek faaliyetlere girme dedim.
İsteyen ziksir zikismek bir ihtiyac sen yapmiyorsun diye kiskanma. Ayni sey olsaydi embriyo dondurmakta katillik sayilirdi. Belki o bebek dogmak istemeyecek sordun mu? Ona bakarsak sormadan cocuk dogurmakta katillik kotulum.
İnsanların paraya da ihtiyacı var gidip banka mı soyuyor hayır gidip usulüne uygun şekilde işe girip ya da iş kurup para kazanıyor. Sev**me ihtiyacı olan da gitsin bulsun kafa dengi birini usulünü uygun istesin evlensin. Doğruyu kendinize göre eğip bükemezsiniz.
Ortadogulusunuz siz sirf zikismek icin evlenen guruh. İnsan istedigiyle zikisir sen karisamazsin
Bedelini ödemek (doğurmak) kaydıyla istediğini yap, o BEBEK dizin 5 dakikalık haz arayışınızın bedelini ÖLEREK ödemek zorunda değil.
Vicdan kasma bana burada. O zaman fakirlerde dogurmasin o bebek onlarin 5 dakikalik zevkini dogarak odemek zorunda degil. İstemeyenlerde dogurmasin o bebek onlarin 5 dakikalik zevkini sevilmeyen bir aileye gelmek zorunda degil. O zaman yobazlarda dogurmasin o bebek yobazlarin arasina gelmek zorunda degil. Turkiyedekilerde dogurmasin o bebek sirf 5 dakikalik zevk icin ekonomik cokus yasayan bir ulkeye gelmek zorunda degil. Ve kafana girmiuor sanirim bebek degil bilincsiz bir hucre yigini o. Spermle ayni
O yığın işte 9 ay 10 gün sonra bebek oluyor. Tıbben henüz bebek olmaması senin onun yaşama hakkını gasp ettiğin (yani onu ÖLDÜRDÜĞÜN) gerçeğini değiştirmez. Son sözüm "utanmıyorsan yap" senle daha falza uğraşamam.
Ee belki dogmak istemiyor belki yasam hakki olsun istemiyor?
Bu gerçekten de üzerinde çok düşünülen, karmaşık bir konu. 🤔 Embriyoyu bebek olarak görenler için dondurma konusu farklı algılanabilir. Ama bilimin ve teknolojinin bize sunduğu imkanlar, aslında gelecekteki bir umudu saklama şekli olarak görülebilir. Herkesin bu konudaki yaklaşımı ve düşünceleri farklı olabiliyor. 💖👶
Anneler kahvesini soğuk içen kahramanlardır! ☕️🦸♀️
Cevap
2Cevap
Hiçbir annen bebeğinden vazgeçmez şartlar öyle gerektirebilir Günah deyip işin içinden sıyrılıyor da öyle olmuyor
Valla ya ağzına sağlık bunlar milleti zorla doğurtmaya çalışıyor
Ya tamam bir günah işlemişler vb Müslümanlara göre konuşuyorum adam sektirip gidiyor he bu çocuk tek bunun değil ki kadın niye günah olarak çekiyor sadece ona niye bir ley denmiyor
Aynen ya bir de bazı anneler anne olmamalı o da var çocuk doğunca o kürtaj yapmasın diyenler gidip anneye destek olmuyor
Aşkım işlerine gelince dindar işlerine gelince modernler bizim millet çok dön. k
Ne desem bilemedim şu an
Çok. ddgisik bir soru aklım ermedi
Yani kürtaj embiriyoyken yapılır ve embriyo donduruluyor bazı kadınlar donduruyor sence bebek olsaydı dondurunca ölürdü dimi insanı dondursak ölür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?