Ya, ikizlerimin doğmasına bi 20 gün kadar var ama henüz 1,5 kilolar. Doğana kadar kilo almazlar mı biraz daha? Bu durum korkutuyor beni, sağlıksız mı olurlar?🙁

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ya, ikizlerimin doğmasına bi 20 gün kadar var ama henüz 1,5 kilolar. Doğana kadar kilo almazlar mı biraz daha? Bu durum korkutuyor beni, sağlıksız mı olurlar?🙁

Merhaba, beklenen doğum ağırlığı ikiz gebeliklerde 2.5 kg civarında olmasıdır, evet 1.5 kg biraz düşük, ama 20 güne kadar 1800 gr civarı olurlar
Umarım 🙏🏻 fazla yemek yiyemiyorum o yüzden bu zor gibi geliyor
Beslenmene dikkat etmen önemli ama, hem senin hem bebeklerin sağlıklı gelişimi için
Bu sıcakta yemek falan düşünemiyorum hep soğuk içecek peşindeyim doğrusu ☺️🙈
Umarım asitli içecekler değildir o bahsettiğin soğuk içecekler!
Tabii ki hayır asitli içecekler içmiyorum ama sürekli meyve suyu ve ya su falan ☺️
Yani meyve suyunu kendin hazırlayıp içiyorsan süper, bunda sorun yok☺️
Pek değil 😒 bugün doktorum uyardı riskli falan dedi sürekli uzanmış kalmam gerekiyormuş 🙁 korktum o yüzden
Meyve suyu içmen değildir riskli olan, hareket etmen mi riskliymis
Yani fazla ayakta kalmam riskliymis
Meyve suyu hazırlamak fazla ayakta kalmana neden olmaz ki? Kaç haftalık bu arada gebeliğin
Sadece meyve suyu hazırlamakla ilgili değil ki..
32 hafta bitiyor
35. Haftada mi planlandi doğumun
Hiç bilmiyorum 36'dan önce planlanır mı?
Doğuma 20 gün kadar var yazmışsın soruda, yani ikiz gebeliklerde normaldir doğum gibi 38 ya da 40 haftalar beklenmeyebiliyor, ki genelde ne kadar planlarsa planlasın ikizler biraz daha erken gelmeye hevesli oluyor ☺️
Evet zaten bu haftaya kadar beklediğine şükret diyordu doktor ikiz gebeliklerin çoğu erken doğum oluyormuş bekleyebildigi kadar bekleyecek de son kontrole gidişimde bebekler çok aşağıda görünüyor daha dikkatli ol falan dedi
Uterusun altına inmiş demekki bebekler, evet gazla aktif olmamak gerekir, doğumu tetikler
Yani işte afedersiniz ama siz doktor falan mısınız?
Sağlık personeliyim, ama özellikle gebelik, doğum ve sonrası hakkında araştırma yapmayı da seven biriyim
Hımmm anladım teşekkür ederim yardımınız için 🙏🏻☺️
Rica ederim, ne zaman istersen
☺️ teşekkürler 🙏🏻 peki aldığım vitaminin bana yememesi normal bişey mi?
İkiz gebeliğin var, kadınlarda genelde vitamin değerleri düşük olur, hele bir de gebelik eklenince ihtiyaç daha da artar, bu nedenle yetmemesi gayet normal, takviye kullanıyorsundur zaten demi
Kullanıyorum tabii ki ona rağmen saç ve tırnak dökülmeleri oluyor
Çok normal, doğumdan sonra da beslenmene dikkat etmen gerekecek
🙄 umarım.. elimden geldiği kadar
Bu önemli ama, hem senin sağlığın hem bebeklerinin beslenmesi için
Bunu deniycem 😊
Mutlaka yapmalısın denemek değil,, sütün gelmeye başladı mı ya da süt benzeri bir sıvı geliyor mu
Süte benzer bişey az ama
Az olur zaten daha, gelmesi iyi ama, doğuma yakın daha da artar, doğum sonrası da
Umarım ya yetmiycek diye çok korkuyorum
Korkman sana artı bir şey kazandırmaz, sen beslenmene dikkat etmeye çalış yeter, onlar emdikçe de artacaktır
İnşaallah öyle olur ne diyim ki
Endişe etme, stres çözüm olmaz
Teşekkür ederim ☺️🙏🏻
Rica ederimmmm
🙏🏻☺️
Ne zaman istersen hamilecim 🤗🤗☺️
Hamilecim mi? Sesli güldüm ya 🙈
E ismini bilmiyorum, böyle hitap etmek istedim ☺️
Doğru ya ne diyim ki o kadar konuşunca işim falan söylemek aklıma gelmedi kusra bakmayın
Estağfirullah, dilersen ulaşabilirsin de bak☺️
Teşekkürler 🙏🏻 şimdilik öyle gizli kalsın ya
Nasıl istersen ☺️
Alırlar , kaşar ceviz muz her gün yiyin çok sağlıklı beslenin sola yan yatın yürüyüş yapın yorulmadan tabiki
Ya yiyorum ama midem almıyor o kadar zaten yürüyüş ve fazla ayakta durmak yasaklandı bana
Canım annelik heyecanını ve endişeni çok iyi anlıyorum. İkiz gebeliklerde bebeklerin gelişim takibi çok önemli. Son 20 günde bile miniklerin güzelce kilo alacağını unutma. Doktorların bu süreci yakından takip ediyor, onların yönlendirmelerine güvenmelisin. Sağlıklı bir şekilde kucaklayacaksın ikizlerini, inan buna. 🥰 Unutma, annelik sabır işi, hele de ikiz anneliği!
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar