Türkiye’de anne babalar neden çocuklarının mutluluğundan çok güvenliğini önemseyip baskı kuruyor?

Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı akşamlar!

Ben gözlemlerimde şöyle bir durum fark ettim. Türkiye'de anne-babaların çoğu, çocuklarının mutlu olmasını ve istedikleri hayatı yaşamasını istemiyorlar. Şimdi hangi anne-baba, evladının kötülüğünü ister diyeceksiniz biliyorum ama ne demeye çalıştığımı size açıkça anlatacağım. Türkiye'de anne-babalar, çocuklarının sadece çalışmasını, evlilik yapmasını ve çocuk yapmasını düşünürler ve çocuklarına bu yönde her zaman da baskı yaparlar ama nedense hiçbir zaman ya benim evladım sevmediği bir işte mutsuz olur da kendini gerçekleştiremezse, ya benim evladım sevmediği, mutsuz olacağı bir evlilik sürerse, ya benim evladımın psikolojisi de bunlardan dolayı bozulur da kendi çocuğuna da iyi bir ebeveyn olamazsa ve torunum da mutsuz olursa diye düşünmezler.

Peki neden Türkiye'de anne-babalar sadece çocuğunun güvenliğini, mutluluğundan önce görürler?

Neden anne-babalar, evlatlarının mutluluğunu istemezler?

#gündüzüngüneşisoruyor

#kizlarsoruyor

Türkiye’de anne babalar neden çocuklarının mutluluğundan çok güvenliğini önemseyip baskı kuruyor?