Türkiyede neden ''büyüyünce ailene bakmak zorundasın'' algısı var?

Evet arkadaşlar detaylıca yazacağım.
Aileler hep ''küçükken sana baktım besledim büyüttüm'' diye övünüyorlar ya. Bunu size bir lütufmuş gibi gerilerek anlatıyorlar. Sanki onlara borçluymuşsunuz gibi.
İnsanlar çocuk yaparken neden bunu geleceğe yatırımmış gibi düşünerek yapıyor?
''Ben şimdi çocuk yapıp bakayım ben yaşlanıp elden ayaktan düşünce çocuğum da bana bakar''
Arkadaşlar siz çocuk yapıyorsanız çocukları sevdiğiniz için yapıyorsunuz. Sanki çocuklarınızı altın alıp ilerde bozdururum kafasıyla yapıyorsunuz. Çocuklarınız size, onlara baktığınız için borçlu değiller. Çocuklarınız size ilerde bakmak zorunda da değiller. Çünkü siz çocuk yaparken onun bütün sorumluluğunu alıp kendi isteğinizle yapıyorsunuz. Yapıyorsanız da 18 yaşına gelene kadar bakmak mecburiyetindesiniz. Bunu neden çocuklarınıza bir lütuf gibi söylüyorsunuz? Siz çocuklarınızı doğururken onların fikirlerini mi aldınız? Geleceğe dönük anlaşma falan mı yaptınız? ''Bak şimdi evladım 18 yaşına kadar ben sana bakacağım yaşlanınca sen de bana bakacaksın ancak bu şartlar içinde seni doğururum kabul mü?'' falan mı dediniz çocuklarınıza?
Tekrar söylüyorum. Sizin 18 yaşına kadar çocuğunuza bakmanız bir lütuf değil. Kendi isteğinizle yaptığınız bir şey. İlerde de çocuklarınız size bakmak zorunda değil. Çünkü siz çocuklarınızı geleceğe dönük yatırım olarak görüyorsunuz.
Benim gibi düşünen var mı?