İlgilenmek dediğimde sadece oyun oynamayı kastetmiyorum elbette.
Yemeklerini yediriyor, ödevlerine yardım ediyor, onlarla kaliteli zaman geçiriyorlar mı? Gece ağladığında kalkıp, ihtiyaçlarını giderip uyutuyorlar mı?
Benim gözlemlediğim kadarıyla bunları yapan babalar nüfusun en fazla %20'si.. Geri kalan %80 baba neden çocuklarıyla ilgilenmiyor?
Türkiye'deki babalar çocuklarıyla yeterince ilgileniyor mu?
Bunun ceaitli ornekleri nednleri ve sonuclari var konu uzun ve detayli evet hayir diye gecilemez Mesela kurtulus savasi sonrasinda br cook çocuk babasiz kaldigi icin babalar cocklarini diger çocuklar kiskanmasin diye sevmez mis.. Ama o çocuklar babadan oyle gordukleri icin kendi cocuklarini sevmemis...
Benim dedem inanilmaz cok severdi ama hic yakindan sevmezdi bizi uyandirmak icin odamiza girmez kapidan laaaaan kalkin diye bagirirdi ama cok severdi Ulkemizde sevgiyi gostermekle alakali bir sıkıntı var... Çocuk yetiştirmekle alakali bazij sıkıntılar var ki bunu sevmekle katistiran var.
Ama ilgi ve sevgi ayrı şeyler. Ve evlerinde kimse görmeden yine sevebilirler. Benim dedem de çok ilgisiz bir insan olmasına karşın, babam çok ilgili bir babaydı. Bu eşe olan saygıdan da kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Sizi evvela açık sözlülüğünüzden ötürü, sonra da inanılmaz derecede iyimser biri olarak, benden de iyimser oluşunuzdan ötürü takdir ve tebrik ederim. Ya da gördüğünüz baba kesiminin maşaAllahı var. Zira babalar için kullandığınız yüzde 20'nin de altında benim gözlemlerime göre.
Devamında, hayatın müşterek olduğunu ve hayatın aslında paylaştıkça, tembellikten uzaklaştıkça güzelleşip nurlanacağını bir gün inşaAllah idrak edebilmemiz dileğiyle. Zira bugünün koşul ve ev halleri üzücü olmaktan ziyade, gençleri korkutucu şekilde.
Adamların kafa hep işte, geçim derdin de kendiyle ilgilenebiliyo mu acaba? Kendiyle ilgilenemezken 3 çocuk yapacak kadar bencil ve grizekalılar ama neyse :D