7 gü
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
136Cevap
Milletin dedikleri icin evlenme tabi ki. O laf edenlere ağzının payını ver. Kendin nasil istiyorsan öyle davran. Hayat senin, milletin degil.
Askim zaten çocuk istediğim için evlenmek istiyorum şöyle evlilik dışı olsa DNA testi vs tanık yani mahkeme surevi ki toplum kötü düşünüyor yani 3 4 sene dediğime bakma çocuk şimdi doğdu o sıralar bende hassasım emzirme ilk adım baba demesi derken çocuk ilkokula başladığı zaman boşanmak isterim ki sanırım ortak velayet denen şey varmış yani anne ve baba zaten birlikte olmak zorunda çocuğun masrafları ilgisi atiyorum haftada 3 kere benim evimde haftada 3 kere babasinda kalır çocuk yani
Bu saçmalık ve çocuk içinde sıkıntı hocam genel ağırlık anne baba birlikte yaşayıp bakarken çocuk eksik kalacak evlenip ürememek daha iyi tercih şahsen spor ve hayvan harici hayatımda pek şeyin yeri yok 🙂
Çoğu kişi evlilik hayatı birlikte yaşamak değilde saçma baskı aile evi lafları ve yaş geçiyor diye evlilik derdine düşüyor boşanma garantisi olan durumlar yani
Tamamen kendini kanıtlayıp hobiler bul kendine örnek spor vs işle meşgul ol vs girme bu işlere
Burada yazdığın yaş doğruysa birini sever ve evlenirsin, cocugu da yaparsin. Simdiden dert edinmissin kendine. Bu yazdıklarını da yapmana gerek kalmaz.
Yorumuna sağlık dostum
boş ver evlenme. Bu zamanda kimse evlenmek çocuk yapmak istemiyor
Sana ilgisiz olan bi adam çocuğunada ilgisiz olur. Nereden bakarsan bak mantıksız.
Kadın ise evlensin. Erkekler evlenmesin ne anlamı var bu devirde elin kızı çekilmez. İdam edersiniz kendi kendinizi evlenirseniz Erkekler.
Kadınların evlenmeyeni alıktır
Neden olumsuzluk üzerine hayal kuruyorsunuz. Belkide düzgün bir hayatını olacak
Eskiden insanlar nasil ve neden evleniyordu onu dusunmek lazim
Mantıksız. Neden hayatını sırf çocuk sahibi olmak için sınırlı bir alana hapsedesin ki.
Hayır mantıklı değil sevdiğin insandan çocuk yaparsın sevmediğinden değil ki
Erken emeklilik gibi bisey mi ariyorsun sen 😅
Bugün bı kadın Bartın'da sadece boşanmak istediği için öldürüldü degmz yani
Düşünsene böyle bi zihniyetin çocuğu olarak dünyaya geliyorsun. Böyle bi annen oluyor. Allah kimseye nasip etmesin
Ne güzel beni o kadar istiyor ki ilgisiz adama bile katlanıyor benim için derin ki adamın ilgisiz olması benim suçum degil
Seni sırf kendi çıkarı zevki için dünyaya getirip boşanıp babasız ve sağlıklı olmayan bir aile yapısının içine bırakan o r o spudan daha beter bi annen var. Allah kimseye yaşatmasın
Evde kalma kalmama nafaka durumu esc bile yapmıyor. Sus konuştukça batırıyorsun
E ne yapayım evlilik dışı çocuğa kötü gözle bakıyor millet evlat edinmek ye istemiyorum öz çocuğum olsun daha iyi
Senin yumurtalıklarını almaları lazım. Senin ürememen lazım hiçbir koşulda
Allah akıl fıkir versin neyin kafasındasınız sız bi kendinize gelin
Hem talip yok hem zengin biri olsun.. talip yokken zengin birini nerden bulcan
İki tarafın da birbirini gerçekten istemesi gerek yoksa ne evlenir ne de çocuk yapılır
Yani adamın başını yakma evlilik dışı yap resmi olmayan dini nikahla bunu kabul eden birisini bul
Kafaya bak, bu yaşına kadar boşuna yaşamışsın. Çocuk için evlenip, hayatınızı zindan mı edeceksiniz? Kimseye saygın yoksa kendine olsun.
Bu yaşına kadar boşuna yaşamışsın derken mesela
30 yaşındasın ve lise hayalleriyle geziyorsun..
İstersen bunu 10 yaşındaki çocuğa ya da tanıdıklarına anlat güler geçerler sana kendi kendini rezil ediyosun senin bu iğrenç sorunu görünce insanlıktan soğudum ne kadar iğrenç bir tavır ve anlayış..
Evde kalmak nedir ya su cümleyi kullanmayın. Cocuk herkesten yapılmaz ayrica. Ciddi sorumluluk gerekiyor cocuuk icin. Sorumluluk sahibi ve mantıklı birindne cocuk yapılır. Su kaliplardan çıkın artik
O adamın hakkına girmiş olursunuz boyle kotu bi dusunce mi olur sırf cocuk, nafaka icin valla sytn gibisin
Zina yapanlara kızardık anlam veremezdik bu ondan beter bir şuur, nasıl bir eğitimsizlik denilecek söz yok.
Yapmayın allah aşkına, kimsenin hayatına kuryeci gibi davranmayın. Hem siz boşanmadan sonra o psikolojiyi kaldırabilecek misiniz? Çocuğunuza da bunu reva mı göreceksiniz? Çok vicdansızsın çok.
Bu nasıl bir mantıktır abi lütfen böyle zihniyetli insanlar evlenmesin lütfen çocuğun ne suçu günahı var ya sabır 🤦🏼♀️
Çocuğa kötülük yapmak için doğuyorum gibi konuşuyorsunuz ya zaten sırf o yüzden soruyorum ne ne suçu? Evlilik dışı çocuk ta doğurabilirim ama babalık davası vs hoş karsilanmjyor günah
Kusura bakma ama bu zihniyet ile gidersen tam da çocuğuna kötülük yaparsın
Evlatlik istemiyorum çocuğu evlat edinirsem atiyorum ilerde ev aldım kendi çocuğum baskasindan olan çocuk neden gelip benim payıma ortak olsun bi bir ikincisi ben ona ablalık yaparim sorun değil o ama işte öyle kalacağım içinden keşke öz annemde bana böyle ilgili davransa idi diyecek e kendi öz çocuğunu doğur daha iyi hayır kurumu değilim ki ya
Milletin ne dedigi neden bu kadar onemli?
Millet mesela bana " S**sizin onde gideni" demiz olsa ben oyle mi oluyorum?
Sperm bankası vs var git oradan sperm satın al hamile kal ne evlenmekle uğraşacaksın doğur sonra bak madem maddi durumun iyiymiş
Evliliği ayağa düşürdünüz iyice. Sabırla bekleyip uygun sevdiğin insanı bulacaksın. Babasız çocuk büyütmek kolay mı sanıyorsun.
knk en yakın arkadaslarım sırf anne ve babası cocuk sevsin diye cocuk yaptılar ve evli değilller yeni evlenecekler cocuk doğdu bu arada fwefef yadırgadım ama yani onların secimiydi bende arkaaslığımı devam ettiriyorum
Bence yanlış düşünüyorsun. Ben de 27 yaşındayım, çocuğun hem anne hem babayla büyümesinden daha önemli olan şey sevgi dolu bir anne babayla büyümesi olur. Birbirini seven anne ve baba, bunu çocuklarına da aşılar ve o çocuk sağlıklı büyür.
Süresiz nafakayı kaldırdı Anayasa Mahkemesi. Evlilik süresi kadar nafaka alınacak artık.
Ben zaten kendim için nafaka istemeyeceğimi yazmadım ki açıklamada iştirak nafakasi isterdim
Yoksulluk ve iştirak nafakasi bir değil
Yav şeyimden çocuk çıkarmak istemem çocuksuz kalmak daha iyi
mesleğin yoksa çocuk için alacağın nafaka yetmeyecektir, yoksulluk nafakası ömür boyu alamazsın yasa iptal edildi.
Ortak velayet yaparız o zaman ki maddi durumu iyi olan birisi olsa bile öyle 50.000 TL nafaka vermesine gerek yok ki zaten çocuğun ihtiyacı kağıt kalem defter zaten t shirt vs 25.000 TL nafaka yeterli bence mesleğimiz olduğunu farz edelim ama kendi ihtiyaçlarım yetecek kadar maaşım olduğunu farz edelim
25 bin lira nafaka alabilmen için adamın mahkemeye beyan edeceği net gelir 100 bin liranın üzerinde olmalı
Zaten demek istediğim o maddi durumu iyi olan birisi dedim ya
evlenip boşansan bu sefer dul damgası yapıştırırlar, toplum içinde dulum dersen daha kötü gözle bakıyorlar
bilmiyorum karar senin
Ki 2030 larda 100.000 TL maaş bayağı normal sayılır malum enflasyon şimdilik yüksek sadece
25 bana koysa çocuğun adam akıllı eğitim alabilmesi için seninde bi o kadar para koyman gerekir, devlet okullarına çocuğum olsa göndermeye korkarım.
insanlar sabah çocuklarını okula götürüyor akşam morgdan ölü olarak teslim alıyorlar
Sirf cocuk icin evlenirsen cocuk huzursuz bi evde buyuyecek ya da bosanmis anne baba olacaksin insan sevmedigine sabredemez cunku
Evlilik dışı çocuk yapmakta çok sıkıntılı hadi DNA testi sonrası filan vs sıkıntı e evlatlik almakta istemiyorum ki 30 yas altilar evli olmak zorundalarmis
Hiç düşünmemiştim böyle ama okuyunca bana çok mantıklı geldi
😅😅 kadında mantık ne arar
Mantiksiz çocuk sahibi olmak istiyorsa önceden evlenmeliydi ilgisizse seni kullanır
Asla değil bu devirde ya para ya aşk vardır. Para için mantık ask için ise her şey göze alınır. Ama para yoksa aşkta yok çocuk bunun hiç bir yerinde yok.
mantıklı en kötü karar kararsızlıktan iyidir
Hayaller ve yaşanacaklar uyuşmayabilir hayatını cehennem etme. Ve insanların düşüncelerini bu kadar kafaya takma ne yaparsan yap insanlar hep konuşur
İlgsiz ama adamın parası varsa yeterli diyor
Tamam para önemli ama bu kadarda değil ya eşim ilgisiz ise parayla nereye kadar günümü gün edebilirim
Kesinlikle doğru. Para sadece hayatı kolaylaştırır ama mutlu etmeye yetmez. Akşam eve geldiğinde iki çift tatlı söz edemediğin seni görmezden gelen biriyle lüks içinde yaşamak yalnız kalmaktan çok daha ağır bir yük.
Kesinlikle katılıyorum
Hayatimi neden cehenneme çevireceğim ki? Çocuğumla gezerim eğlenirim ki babası ile boşandıktan sonra zaten babası ile görüşmesini zaten isterim çocuğu neden kötülük için dogruyormusum gibi konuşuyorsunuz ki ilgi diyorsunuz maddi durumu kötü olan birisi de ilgisiz olabilir yani
Bu hayallerin suya düştü ucuz insan. Artık kadınlar boşansa bile nafaka alamayacak. Yani boşuna hayal kurma artık kadınların aleyhine işleyecek sistem.
Niyetler iyiyse ve nikah varsa gayet tabii mantıklı 🤲
Seni bilip bilmeden bağnazca ahkam kesip yargılayanlara aldırış etme. Zihniyetin de kötü niyet yoksa makuldür. Sonuçta kimse kimsenin hayatını yaşamadan onu yargılama haddine sahip olamaz. Kısmen seninle aynı zihniyetteyim. Detaylıca fikir alışverişi yapmak gerekir.👍☕
Mantıksız çocuğa neden öyle mutsuz bi hayat sunuyorsunuz? Anne baba ayrı olunca mutlu mu olacak sanıyorsun biraz akıllı olun
Mantıklı bence Evlenip ömrümüz boyunca bir erkeğin hizmetçiliğini yapmaktansa bu zamanda Düşündüğün şey daha mantıklı
Hayatım da duyduğum en mantıksız şey evlilik çocuk oyuncağı değil sen çocuk değil nafaka peşindesin
Evet nafaka peşinde olduğum için yoksulluk nafakasi talep etmeyeceğim değil mi bir kuruş. Mantıksız evlilik diyorsun bir tek evliliği kötü giden ben değilim zaten aldatma fiziksel şiddet ise sorun yok ben ilerde ilgisiz olur diye dedim evlilik dışı çocuk yapabilirdim ama o kötü algılıyor toplumda soybagi kurulsa bile babası ile en azından evlenip boşanmış resmi düğün var yani o bakımdan çocuk en azindna 6 7 yaşına gelsin cubku artık okul zamanı ilk adım bebek adımları bitti artık yani evlilik te ilgisizlik var ise bisanip ortak velayet yaparim bende 3 gün diğer günlerde babasında kalır işte onu diyorum
Akıl sağlığın yerinde değil bence kimsenin başını yakma evinde otur çocuk yapacak akıl sağlığında değilsin şu an. Tedavi ol
Emin ol iyi anne olurum
Hayatını başkalarının lafına göre yaşamamalısın bence. Birini bulamasan bile ilerde bir çocuğu evlat edinebilirsin.
Hayatım çocuk için evlenilmez bu dünyaya çocuk getirip onu eğitebileceksen evet çocuk yapmalısın
Hayır insan sevdiği için evlenmeli yoksa o çocuğu cuğun bir anlmı kalmaz
Derdi bir yandan da nafaka. Bu yaşta zihniyete bak.
Çocuk için değil aşk ve saygı için zaten aşkın ve saygının meyvesi çocuktur 🔥
Mantıklı değil sevmiyorsa elin olan o insana bir ömür boyu nasıl katlanabilirsin
Sizin gibiler yüzünden karşı cinsten soğudum. Bu bir şey değil daha beterlerinizi biliyorum
Mantıksız değil. Burada mesele düzgün birini bulman. Maddi anlamda güçlü biri olmalı.
Nafaka almak için sırf kendi isteklerin için bir adamın hayatıyla oynayacaksın
Saçma, sevdiğin biriyle evlen.. hatta bu konuda sana çok yardimci olabilirim
Nasıl yardımcı olacaksın ablacım meslek mı değiştirdin görmeyeli 🤣🤣
Hayır çünkü çocuk sorumluluk getirir ve birlik olmsdan yönetilemez. Her şeyi daha kötü edersin yani
İblis falanmı doğurdu şu nafaka sevdanız ne mafakalar
Neden macera arıyorsun beni bul işte zaten bende sorulardan usandım
Kilo ver ilk önce obezim tipe bak 🤣
Hoşuma gitmedi obez insanlar dan nefret ediyorum
Yorum yapmak zorunda değilsin terbiyesizlikte
Uyarı yapiyorum terbiyeyi senin gibi çapulcudan mı öğrenicem iradesiz zinakar iradeniz olsa o kadar kilo olmazdın beyefendi
Yemeyi o kadar seviyorsun ki AVM deki yemek dükkanının önünde fotoğraf çekmişsin ben senin gibi başı boş sıradan adam değilim düz memur hiç değil im bana karşı saygılı ol iki tuş ile hayatını kararttırım
iki tuş ile hayatını kararttırım dedi Sinan koyuncu 😉
Sen hafife al beni evinin adresine sabah 20 tane kargo gönderecem kapıda ödemeli 😉
Gönder gönder
Şu dönen tartışma, komiksiniz ya
Bu hesap masa başındaki pazar alışverişine benziyor, muhtemelen tutmaz.
Hayır hiç mantıklı değil çocuk içinde sağlıklı değil o çocuk ilerde emin ol düzgün olamaz
Bu mantıktaki insanlardan rabbim tüm erkekleri korusun
Mantikli bence ya da anlasmalida yapabilirsin oyle dusunen erkeklerde var sirf cocuk yapmak icin
Çocuk sahibi olmak için evlilik mantıklı değil. Sonrası külfet olur.
Boşanınca da boşanmış evliliği yürütememiş derler insanların ağzını kapatamazsın illa bir şey bulurlar