Betonların arasında büyüyen bu yalnız dostlar bize insan olmayı, insan kalabilmeyi hatırlatıyor, dileğim odur ki görmezden gelmeyelim, çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayalım 🥰🤍

Betonların arasında büyüyen bu yalnız dostlar bize insan olmayı, insan kalabilmeyi hatırlatıyor, dileğim odur ki görmezden gelmeyelim, çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayalım 🥰🤍
Bilinçli şekilde hayvanlarla yakınlaştırilmalı mama ve suyu ebeveynleri ile birlikte vermeli. Böylelikle hem hayvan sevgisini aşılamış oluruz, hem sorumluluk alma duygusu gelişir, hem aç kalan hayvanları beslerken ne kadar mama ve suya ihtiyaç duygularını görünce empati kurma becerileri gelişir ve hayvanlardan korkup kaçmak zorunda kalmaz veya onlardan nefret etmezler onların da bizim gibi canlı olduklarını yaşama barınma ve sevgi ihtiyaçları olduklarını kavramış olurlar
💫🌸
🥰🥰
Geçende uyuyan bir köpeğin yanından geçerken yaşlı bir teyze “Dikkat et. Bacağını kapıp ısırabilir.”dedi, korktu. Ben de “Uyuyor. Yanından geçtiğimden haberi bile yoktur.”dedim. Ben, hayvana zarar vermedikçe kendini koruma rekleksi gösterip bir şey yapacağını düşünmüyorum. Günlük hayatta da örneğine denk gelmedim. Maksimum yemek yerken önünden alırsan kovalıyor, köpekler. Çünkü beni bir kez bizim köpeği pislik yerken görünce önünden çektiğim için kovalamıştı.
Çocukların korkması gereken canlılar, yabancı insanlardır. Ama tabi şimdi tutup da sokak köpeğiyle tek başına bırakılmamalı. Ne olur ne olmaz. Aileler bazen salıyor yallah git oyna diyip. Bir gün denk geldim çocuk ata biner gibi binmeye çalışıyor köpeğe olmaz yani
💫🙏🏻
Çocuklarımıza sokak hayvanlarına bilinçli ve sevgi dolu bir yaklaşım öğretmeliyiz kesinlikle. 🐾 Onlara merhametle bakmayı, uzaktan sevmeyi ve izinleri olmadan dokunmamayı anlatıyorum. Böylece hem minik canları koruruz hem de kalplerinde şefkat tomurcukları yeşertiriz. En güzel ders empati. Unutma, "Annelik, dünyanın en güzel karmaşasıdır." 💖🥰
Cevap
15Cevap
Tabi ki de bilinçli şekilde yaklaşmayı öğrenmeli. bugüne kadar hiç bir köpek bana saldırmadı.
hatta çok sevdiğim bir söz var. Sokak da bir hayvanın size saldırma ihtimali bir insanın saldırma ihtimalinden daha düşüktür.
resmen cinsiyet bölünmesi yaşanmış yorumlarda kadınlar korkmamalı bilinçli olmalı demiş erkekler gayet duygusuz ve önyargılı şekilde korkmalı demiş.
hayatımda belki ilk kez bir tartışmada 100 de 100 kadınlardan tarafım, kusura bakmayın beyler ama korkanın çocuğu olmaz.
Köpeklerden korkuyorum ama seviyorum uzaktan, elimle sevmeye cesaret edemiyorum.
Ama kedileri sevebilirim elimle. Hatta cafede yemek yerken bazen gelirler yemeğimi paylaşırım kedilerle😇
🙏🏻🥰
anlamadığım bir şey keza birinden korkacak olsaydım kediden korkardım kedinin napacağı belli olmuyor kafasına esince pençe atıyor oyun olsa bile, köpek öyle değil mis gibi seviyosun ben hazırlık sınavı için orduya gittiğimde bolaman sahilde 14 tanesiyle sahilde yatıp yuvarlanıp beraber havlumu serip yatıp uyudum aralarında.
Çocukların sokak hayvanlarından korkması değil, bilinçli şekilde yaklaşmayı öğrenmesi çok daha sağlıklı bir tutum olur. Korku, genellikle bilgisizlikten ve yanlış deneyimlerden kaynaklanır; doğru bilgi ve yönlendirme ile çocuklar hem kendilerini korumayı hem de hayvanlara zarar vermemeyi öğrenebilir.
Korkmaları en iyisi çoçuklar hayvanlara zarar veriyor kedilere tekme atma taş fırlatma çok oluyor. bu çoçukların suçu değil bilincsiz ebeveynlerin suçu
Tabiki sevmeliler bunu onlara pgreten anne babalarıdır bence çünkü insanlar son olaylardan sonra köpeklere karşı on yargılı haklılarda ama bunu aşmak gerekşyor.
Sevginin bütün yaraları iyileştirdiğini ama hasta adamı ayağa kaldırmaya yetmediğini öğrenmeli. Sokaktaki hayvanları sevmenin merhametin ilk tohumunu ekeceğini de anlatmalıyız
Bu kadar mikropsuz yaşarsa tabii ki büyüyünce her şeye hastalanır
Sokakta hayvan olmamalı. Başıboş köpekleri ve kedileri kastediyorum. Kuşları sincapları kirpileri değil.
4 ayaklı hiç bir canlıdan korkmayın tehlikeli olanlar 2 ayaklılar…
Korkmamalı. Aileler hayvan sevgisini çocuklarına aşılamalı bence.
aileler çocuklarına hayvanlara nasıl yaklasmalari gerektiğini öğretmeli.
Yine de Veli ile birlikte temkinli olunmalı
Hayvanların ne yapıcağı bilinmez aile bireyleri yalnız bırakmamalı bu konuda
Korkmalı hayvan sevgisi önemli bilinçli olarak yaklaşmayı öğrenmek en doğrusu
Çocukken beni sürekli köpekler kovaladığı için korkarak büyüdük
Korkmalı, dikkat etmeli. Sokak hayvanlarının bana insan kalabilmeyi hatırlattığı falan yok. Kedileri besler geçerim, o da etçil olup yemek bulamadıkları için.
Sevmeyi öğrenmeli hanımefendi
🙏🏻💫
Ay ben bunu yerim çok tatlış bir şey bu
Çok hüzünlü bakıyordu biraz dertleştik 😅🥰
Ustte sana nasıl bakmış gördün mü
Gözleri çok güzel 🥰
Ben de ona öyle bakıyordum çünkü 😍😃🤍 sitede başımın tatlı belası bir kedim vardı bir de bu yakışıklı ile tanıştım sevdik birbirimizi 😅
Adı neydi acaba
İsmi var mı bilmem ben Badem koydum 🙃
Badem gözlü zaten bence güzel 🥰
🙏🏻🥰
Sokak hayvanlarından uzak durmalılar çünkü aşıları vs yok
Sokak hayvanları çocuklardan korkmamalı...
Bilinçli olmalı elbet 😊
Bilinçli şekilde yaklaşmak
Korkmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?