Bence uyutulmalıdır. Çünkü;
Bu konuda iyice Hindistan'a benzedik.
•Hindistan da zamanında uyutma kararını vermişti. İnsanların baskısı sonucu kısırlaştırıldılar ama yine de popülasyonları on milyonları buldu ve her yıl Hindistan'da kuduz vakaları yüz binleri buluyor.
•Türkiye'de kuduz vakaları artıyor. Bu yüzden kontrollü bir şekilde uyutulmalılar.
•Uyutulan hayvanlar eğer milletimize eşek ve sakatat etini dana eti misali yutturulmaz ise, uyutulmalıdırlar. Bunun için denetimli bir uyutulma şart.
•Uyutulmaya hayır diyenler, siz barınakların nasıl bir halde olduğunu bilir misiniz?
Ve son olarak, CHP'li belediyelerin, bu yasa onaylansa bile kendi belediyelerinin uyutmayacağı hakkındaki düşünceniz nedir?
(Yalnızca ankete Evet oyu verenler cevaplasın)
Bu konuda iyice Hindistan'a benzedik.
•Hindistan da zamanında uyutma kararını vermişti. İnsanların baskısı sonucu kısırlaştırıldılar ama yine de popülasyonları on milyonları buldu ve her yıl Hindistan'da kuduz vakaları yüz binleri buluyor.
•Türkiye'de kuduz vakaları artıyor. Bu yüzden kontrollü bir şekilde uyutulmalılar.
•Uyutulan hayvanlar eğer milletimize eşek ve sakatat etini dana eti misali yutturulmaz ise, uyutulmalıdırlar. Bunun için denetimli bir uyutulma şart.
•Uyutulmaya hayır diyenler, siz barınakların nasıl bir halde olduğunu bilir misiniz?
Ve son olarak, CHP'li belediyelerin, bu yasa onaylansa bile kendi belediyelerinin uyutmayacağı hakkındaki düşünceniz nedir?
(Yalnızca ankete Evet oyu verenler cevaplasın)
Evet, çünkü..
Hayır, çünkü..
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güncellemeler
4 ay
Kim o uyutulmamalı diyenler?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Hepsini uyutup toplu katliam yapma derdindeyseler eğer ne bu dünyada ne de öte dünyada iki yakaları bir araya gelmesin.. Yasaya göre kuduz, saldırgan ya da hasta olan köpekler diye geçiyor ama zaafiyet açığı doğacak kimse yasayı takmayacak.. Toplu katliam yapacaklar..
Hemfikir değiliz.
Uyutulmasına doğru bulmuyorum, ama kuduz gibi veya rahatsız olan tedavisi olmayan can cekmektense uyutulması gerektiğini düşünüyorum.
cünkü oda Allah’ın sessiz bir kuludur..
fakat sokaktaki hayvanları toplayıp bir bakım yerde olup ve temiz kalıp hayvan severlerde satın alır ve bu kadar fazlalaşmaz sokakta.
benim alıp veremediğim Avrupa yerlerde bir tane sokakta bulunmaz, demek ki bizim ülkede hayvanlara değer verilmiyor
Dostum bence olaya insani ve duygusal yaklaşıyorsun.
Avrupa'da sokakta bir tane bile hayvan görülmez çünkü iş henüz kontrolden çıkmamışken, tepki çekmeyecek kadar yavaş bir şekilde o kararı uygularlar.
Bu yüzden bizimde popülasyonuna göre ayırt etmeksizin uyutmamız gerektiğini ama bunu yaparkende denetimli uyutulması gerektiği fikrindeyim.
Barınaklara doldurup, yaşam kalitelerini iyileştirmemizin bize maliyeti nedir hiç düşündün mü? 🙂
Ne diyebilirim rabbim hayvanlar için hakkında hayırlısını versin 😕
Evet. Bu konu siyasi değil toplumsal bir konudur. Siyasi partilerin burada bile sırf rant uğruna kutuplaşması hiç birinin oy vermeye değer olmadığını bir kez daha göstermiştir.
Sokaklar, parklar, bahçeler çocuklarıdır. Net!
Ya kitlesel olarak oy vermeyeceğiz, böylelikle hükümet de meclis de düşecek ve yenisi kurulamayacak, ya da daha radikal bir çözüm olarak ülkeye yeniden Kenan Evren formülü gelecek ama daha uzun süreli.
Çünkü bilindiği üzere bir yılda kutuplaşmadık biz. İki taraflı bir temizliğin, sokak hayvanı sorunundan bile büyük ve öncelikli olduğu kanaatindeyim.
Yasa geçtikten sonra CHP'ye laf düşmez. Burada insanların can güvenliği söz konusu. Masum insanların canı tehlikeye girmektense saldırgan olan sokak hayvanlarının uyutulması kesin bir çözümdür.
Hümanist takılanların şu zırvalıkları beni deli ediyor.
Lan oğlum senin atan zamanında hümanist (ne kadar insansa artık) olsaydı sen oluşabilir miydin?
O yüzden aynen, yasayı istedikleri kadar kınayabilir, protesto edebilirler ancak uymamazlık anayasaya aykırı suçunu tetikler.
Sorun değil cezaevlerinde hepsine yetecek kadar yer var.
Bu gidişle cezaevi de yetmeyecek.
Kenan Evren formülü ama ondan da uzun süren bir iki taraflı temizlik ülkemizin hayrına şart.
Evet kuduz olmalarından dolayı uyutulması olabilir çünkü çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir ama ben sadece köpekten korktuğu için bile canice oh iyi ki uyutuluyor dediklerini bile duydum onlarda pek aklı başında insanlar olduğunu düşünmüyorum Bazı insanlarda hayvan sevgisi yok. bu durum konuşuldu bazı insanlar sevgiden dolayı çok tepki gösteriyor ama şuanlık net bi durum yok diye biliyorum. Bi çözüm üretebilselerde uyutulmasalar keşkee :((
İşte bu yüzden denetimli uyutulmalılar.
Canice açıklaması olanlar, ağır bir şekilde yargılanmalıdırlar.
O yüzden tavizsiz, her alanda denetim şart.
Evet kesinlikle katılıyorum
Dünya sadece insanlara ait değil ki insanların çoğu 'insan' mı orasida şaibeli
Ataların böyle bir fikirde olmadığı için evrimleşip hayatta kaldı bacım.
Evet dünya yalnız bize ait değil fakst bizim egemen olduğumuz bir yer burası.
Yaaa evet et niyetine satarlar cidden bunu düşünmemiştim😬Midem bulandi
O yüzden denetim şart :-)
Sanki at ve eşek kesildiği sırada önlem oluyormuş gibi..
En iyi gidip kendimiz hayvan yetiştiriciliği yapalım. 😂
evet çünkü hayvan hakları savunucuları köpekler el kadar kadar çocuklarımızı parçaladığında neredeydiler hayvana git öte deyince suç oluyor insanların köpek kadar haysiyeti değeri yok
Evet cunku tehlikeliler
Kuduz da bir bulaşıcı hastalık olduğundan, şu şu hayvan uysal mıdır vahşi midir ayırt edilemez.
Saldırgan olanlar uyutulmalı.
Ama ben zihnen saldırganım faaliyette öyle bir zararım yok
Evet
Sence niye uyutulmalılar?
Bu konuyu bu kadar dallarıp budaklandırmaya gerek yok. Sadece Türkiye değil dünyanın her tarafında sagiplenilmeyen köpekler barınağa alınır, popülasyon aşırı arttiysa da bir kısmı uyutulur. Bu durum yüz yıllardır böyle. Bugün Türkiye'de bunu neden bu kadar abarttılar anlamıyorum. Köpeklerin uyutulmasına karşılar ama köpekleri beslemek için aldıkları mamalar da hayvan etinden yapılıyor. Çok mantıksız bir bakış açısıyla yaklaşıyorlar yasaya karşı çıkanlar.
Merak ediyorum bunu yazdığına göre acaba sen benim yazdığım açıklamayı okudun mu? Okumamış gibi konuşuyorsun dostum.
Türkiye'de bir sorun yoktur ki, önceden gündeme gelsin.
Her zaman katlanılmaz bir düzeyde olduğunda o konu gündeme gelir.
Senin söylediklerin dünya standartında böyle, Türkiye'de değil.
Barınaklarımız rezalet bir halde. Çalışanların anlatımlarını gidip okuyabilirsin.
Yazdığını okudum, ben zaten uyutulması taraftarıyım. Ama madem sokak köpeklerini bu kadar önemseyen, eylem yapan gruplar var, köpekler toplandıktan sonra isteyenin sahiplenebilmesi için bir süre barınaklarda ya da başka alanlarda tutulması gerekir. Zaten uyutmak için mecburen bir araya toplanmaları gerekiyor. 10 milyonu aşkın köpeği bakacak kadar barınak yapılması zaten şu süreçte imkansız, mecburen çoğunluğu uyutulacak. Unutulmayacak olanlar ya da henüz uyutulmamış olanlar için barınaklar iyileştirilebilir ama dediğim gibi bunun için popülasyonun epey azaltılması lazım.
Aynen öyle dostum fikren anlaştık.
Aynı şeyi için mülteciseverlere de iletelim;
O kadar çok düşünüyorsanız, buyurun kendiniz bakın.